Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
presne tak, carbon je pruznejsi ako ocel (< Youngov modul) a teda by mal pri rovnakom zatazeni a priereze vacsie predlzenie -> vyssia tuhost sa dosahuje zvacsenim prierezu.
s tou pevnostou je to take osemetne lebo to silno zavisi od druhu vlakien ich ukladania atd. a otazkou je aj kvalita ocele s ktoru sa to porovnava... vyhodou je ale opat moznost pouzit vacsie prierezy pri zachovani hmotnostnej vyhody...
Najvacsou slabinou nebude spoj karbon - kov, ale odletujuce sutre v pripade pouzitia na MTB. Takto vyzera moj zadny karbonovy rafik po par sezonach. Na foto to velmi nevidno, ale tie sramy idu do hlbky tak 0,5mm a viac. Silne zvazujem, ci dalsie rafy budu vobec karbonove, nie to este spice. Vymena spice je v zasade rychla zalezitost, ale ta cena je sialena
- predpokladam ze tie spice su na komplet s pozdlzne kladenymi vlaknami (klast v spirale asi nema mysel, kedze torzne sa spic v kolese nenamaha)
- presne ako pises... ake vlakna (s akou pevnostou v tahu) sa pouzili pri vyrobe. Dostupne su rozne typy vlakien.
- problemom moze byt nielen lepene napojenie karbon titan, ale aj titan samotny, kedze uz z viacerych stran sa mi donieslo ze Ti spice lubia praskat (myslim si ze priamo aj Kristina o tom pisala)
... kazdopadne zaujimava (aj ked nie lacna) volba na vyplet.
jachmel, ak aj podla teba "takto vyzera moj zadny karbonovy rafik po par sezonach", tak ti mozem napisat len to, ze tie karbonove rafky bola do tvojho bicykla jedna z najlepsich investicii...uprimne
Treba si uvedomit ze ziaden komponent nie je neznicitelny a prave napriklad karbonove rafky na bikoch dosavaju poriadne zabrat ( samozreme aj hlinikove ). Ano, investicia do nich je samozrejme vyssia, ale ich uzitkova hodnota za tie peniaze stoji.
Rovnako aj tie karbonove spice su nieco nove a ta cenovka je takmer trojnasobna oproti CX-Ray/Aerolite...takze kazdy si musi dobre zvazit vsetky pre a proti. Ako som pisal, nejaky ten cas na nich vo vyrobe vychytavali muchy, sezonu sme ich testovali, ale myslim ze aj tak sa stale este budu postupne vylepsovat. Ale ked pozriem na ich hmotnost a technicke parametre, tak myslim ze ta cesta za to stoji a postupne si svoje miesto medzi bikermi najdu.
Na vahe sa mi to fotit nechcelo, takto je aspon jednoznacne, o ktoru verziu ide. Performance verzie vazia trosku do plusu, ale na nich ma to netrapi, zato Evo verzia potesila kedze ide o 2,35" Snake Skin.
Rocket Ron Performance TLR 29x2,25" - podla vyrobcu 710 g
Attachment:
20221220_190554.jpg
Racing Ralph Performance TLR 29x2,25" - podla vyrobcu 735 g
Attachment:
20221220_190324.jpg
Racing Ralph Evo Snake Skin TLR 29x2,35" - podla vyrobcu 730 g
matt tieto sú reálne tebou fotené ? riadne dlho nad nimi rozmýšlam len kedže , mám momentálne 110 , a 720 a 8.5 backsweep tak neviem ako by mi sadli , kks to au najkrajsie rajdy na svete pre mňa ?
Toto bude mat od “čínskej” rakety veru ďaleko, ale plán je nejaký taký ako si napísal. Rám Supersonic je vyrábaný v Portugalsku, combo ridy v Nemecku, sedlo bude zo Slovinska, prevodniky zo Slovenska atd …jedine čo tam vidím nejako tak čínske sú rafky a výplet vyrobeny v Nextie ( aj keď vo finále sa ešte aj tie môžu zmeniť za 270gr od priateľov z Belgicka )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pevnost a pruznost su 2 rozdielne charakteristiky...
s tou pevnostou je to take osemetne lebo to silno zavisi od druhu vlakien ich ukladania atd. a otazkou je aj kvalita ocele s ktoru sa to porovnava... vyhodou je ale opat moznost pouzit vacsie prierezy pri zachovani hmotnostnej vyhody...
- predpokladam ze tie spice su na komplet s pozdlzne kladenymi vlaknami (klast v spirale asi nema mysel, kedze torzne sa spic v kolese nenamaha)
- presne ako pises... ake vlakna (s akou pevnostou v tahu) sa pouzili pri vyrobe. Dostupne su rozne typy vlakien.
- problemom moze byt nielen lepene napojenie karbon titan, ale aj titan samotny, kedze uz z viacerych stran sa mi donieslo ze Ti spice lubia praskat (myslim si ze priamo aj Kristina o tom pisala)
... kazdopadne zaujimava (aj ked nie lacna) volba na vyplet.
Treba si uvedomit ze ziaden komponent nie je neznicitelny a prave napriklad karbonove rafky na bikoch dosavaju poriadne zabrat ( samozreme aj hlinikove ). Ano, investicia do nich je samozrejme vyssia, ale ich uzitkova hodnota za tie peniaze stoji.
Rovnako aj tie karbonove spice su nieco nove a ta cenovka je takmer trojnasobna oproti CX-Ray/Aerolite...takze kazdy si musi dobre zvazit vsetky pre a proti. Ako som pisal, nejaky ten cas na nich vo vyrobe vychytavali muchy, sezonu sme ich testovali, ale myslim ze aj tak sa stale este budu postupne vylepsovat. Ale ked pozriem na ich hmotnost a technicke parametre, tak myslim ze ta cesta za to stoji a postupne si svoje miesto medzi bikermi najdu.
Rocket Ron Performance TLR 29x2,25" - podla vyrobcu 710 g
Racing Ralph Performance TLR 29x2,25" - podla vyrobcu 735 g
Racing Ralph Evo Snake Skin TLR 29x2,35" - podla vyrobcu 730 g