Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
pointa je, ze snad nebudem ocakavat aby mala pneu garantovanu sirku od dajme tomu 14psi az po 45psi a nasledne hejtovat, ked to tak nie je, nehovoriac o garantovanej vydrzi, ked podliezam vyrobcom doporuceny minimalny tlak
takze co? nechcelo sa ti fukat? ci si teda dofukal a mal 58? nerozumiem
ved si to kludne otestuj a hod sem vysledok pre zaujimavost, schwalbe inak v minulosti udavalo toleranciu +-3mm, s tym, ze sa to skor snazia tlacit smerom dole, ak si dobre pamatam
58mm som mal na 3,5bar ked som to nahodil. Po 2 dnoch sfuklo na 1,35 a odmeral som to zas. Rozdiel medzi 1,35 a 1,5 co sa jazdi bezne vpredu nebude ziaden.
Treba uviesť značku zmes. Slzenie plášťov som nikdy nemal problém. Ja osobne kupujem plášť, na to čo jazdím a váha minimum 750-800 menej nechcem aktuálne jazdím 960 - 850 gr predok - zadok a bez problémov. Ja keď vidím foto 650 gr neviem čo by ten plášť vydržal jasne Karpaty a flow traily zvaznice XC beriem. No čo keď pôjdem kameniste traily mať druhu sadu kolies, prezúvať ? Čiže treba uviesť čo jazdím, ja Malú Fatru, mix XC - Trail - Enduro. A tomu som prispôsobil vyber plášťa Wolfpack chcem skúsiť uvidím ??
Hmotnosti plášťov, ktoré udáva výrobca, sú priemerné hodnoty z nejakej výrobnej vzorky. Vy tu síce dávate fotky na váhach, ale keby ste to dávali do nejakého zdielaneho Exceli, a spriemerovali, tak by vám vyšlo v podstate to isté, čo uvádza výrobca.
58mm som mal na 3,5bar ked som to nahodil. Po 2 dnoch sfuklo na 1,35 a odmeral som to zas. Rozdiel medzi 1,35 a 1,5 co sa jazdi bezne vpredu nebude ziaden.
no tak vidis, a chybou merania si na 59 a to uz mas v limite, zajazdi to, idealne tam daj sirsi rafik a si na deklarovanej sirke
Chybou merania? Akoze koho? 1mm nie je chyba merania. 1mm je rozdiel medzi 3,5 a 1,5 bar. Etrto maju 62mm co nedavaju ani na max tlaku, cize to uz je 4-5mm
Neviem o com tocis, nikto to na 3,5bar jazdit nebude a min.tlak ten plast nema
Odhliadnuc od toho, že mne druhý Schwalbe pri 2,8 bar explodoval. Ale myslím, že to bude poškodením pri nahadzovaní. Jednoducho to tam narvem celou silou a asi poškodím vlákno v pätke a potom to vyhodí pätku z ráfu. Ale po skúsenostiach so Schwalbe sa na akomkoľvek plášti bojím ako čert kríža ho fúkať na viac ako 2,5 bar. Takže úvahy o tom, že sa schwalbe natiahnu na deklarovanú šírku nie sú na mieste. Jediný plášť ktorý mi fungoval na deklarovanej šírke bola MagicMary, ale tá mala aj hmotnosť absolútne podľa deklarovanej hodnoty a aj bočnica na dotyk nebola úplne ako plech. Plášte NN v šírke 2,6 mali pri 3 baroch 62mm, TackyCHan som nestihol odmerať, ale to bolo skôr pod 60mm, mal mať 62mm. Čiže okrem absolútne uletených hmotností, kvalít bočníc veľmi lieta aj hodnota šírky....a pri toľkýchto parametroch mimo bude asi zle na tom aj obvod - ten sa našťastie nedá zmerať a porovnať.
obvod merat nemusis - staci vysku plasta - odmerias aj s rafkom minus vyska rafika. alebo si odmeraj rovno od patky po patku na rozlozenom plasti. pri rovnakej sirke celeho plasta, ak je po nahodeni uzky musi byt zakonite vyssi
Chybou merania? Akoze koho? 1mm nie je chyba merania. 1mm je rozdiel medzi 3,5 a 1,5 bar. Etrto maju 62mm co nedavaju ani na max tlaku, cize to uz je 4-5mm
no tvojou predsa, ale ak si to teda meral presne podla normy ISO 5775-1:2023 a stale je to mimo intervalu, tak to kludne reklamuj, myslim, ze s tym nebudu mat problem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pointa je, ze snad nebudem ocakavat aby mala pneu garantovanu sirku od dajme tomu 14psi az po 45psi a nasledne hejtovat, ked to tak nie je, nehovoriac o garantovanej vydrzi, ked podliezam vyrobcom doporuceny minimalny tlak
Na 3,5 bar mal ten nobby len 58 takze?
ved si to kludne otestuj a hod sem vysledok pre zaujimavost, schwalbe inak v minulosti udavalo toleranciu +-3mm, s tym, ze sa to skor snazia tlacit smerom dole, ak si dobre pamatam
Mesiac nejazdeny odložený v byte.
Schwalbe Hans Dampf 27.5x2.35" plášť, TLR, kevlar
38,99 €
MOC 44,99 €Keby ste ho chceli tak je na predaj...
Mesiac nejazdeny odložený v byte.
Takto mi slzia aj 1,2kg Vittorie... Síce nie cez behun ale cez bočnice no slzia...
To slzenie je len taka čerešnička, čo ma iritovalo je množstvo defektov,či už tŕňom z ružičky,črepom skla ci kamienkom na zvážnici...
Sľúbil som si ze plášť bez nejakej protidefektovej úpravy už nikdy viac...
Napríklad https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-nobby-nic-275x240-62-584-perf-dd-raceg-tle-plast-kevlar.html
je v tomto ohľade bez problému.
Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.40" Performance plášť, TLE, kevlar
43,99 €
MOC 51,99 €no tak vidis, a chybou merania si na 59 a to uz mas v limite, zajazdi to, idealne tam daj sirsi rafik a si na deklarovanej sirke
no tvojou predsa, ale ak si to teda meral presne podla normy ISO 5775-1:2023 a stale je to mimo intervalu, tak to kludne reklamuj, myslim, ze s tym nebudu mat problem