Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
Jakub ideš jazdiť DH - tišícšesťsto je katastrofálna váha
Moje kola majú okolo 1300 a skačem cez barzčo zjazdujem a ništ zatial sú úplne ok ani ích nebolo (nie je) treba docentrovať .
ved aj CrossMax SLR maju okolo 1600g no 1520g konkretne... len mne aktualne robi vrasky na cele hmotnost plastov 680g/720g original UST ked som chcel pouzit UST ako mas ty tak som zle nedobre dopadol... preto by som rad presiel na galusky, Tufo je sialenstvo 1200Eur za kolesa... a potom je to este Gipiemme Kenya co ma 1406g cena 500Eur bez galusiek, len je ich obrovsky problem zohnat, nasiel som len jeden shop kde ich maju ale vyzeral dost divne... Cena galusiek zrhuba 100Eur/kus takze bude tazke rozhodovanie
quasko - je ti jasne, ze zrovnavas len hmotnost bez nadvaznosti na dalsie uzitkove vlastnosti kolies ako je vedenie smeru, tuhost a tym padom aj prenos sily...
Posledny rok a pol som vozil cca 1550g kolesa s DT Revolution, druhy par so Sapim Race a mozem po prvych cca 130km povedat, ze napriek vyssej hmotnosti o cca 170g su tieto Viking kolesa v terene citelne lepsie!
Aby som sa vratil k tym tubularom - hmotnosti tych prototypov od Remerxu je - 750g + 880g
To že sa neviem trafiť občas do zákrut pripisujem skôr veku a priliš veľkej nájazdovej rychlosti to na margo vedenia stopy.
Borec čo jazdí Mavic SLR a UST verziu Racing Ralfa mi po prevezení povedal " Máš to mäkké ako hovno ale ide to ako guľa" (mäkké myslel gumy fúkane do 2,5 atm) ja som pre zmenu na tých jeho SLR nič také zazračné nespozoroval.
Ja ti to teda preložím čo som napísal aby nedošlo k nedorozumeniu - chlapíkovi sa velmí páčil môj wheel set a mne sa SLR nezdali nijako lepšie ak keď by poďla tvojej teórie tuhosti maly byť.
Pre objektivnosť SLR boli na karbónovom fúlle atakujúcom hodnotu 10kg.
Neviem kde je pravda či sú lepšie/rychlejšie kola ĺahunké a relatívne mäkšie alebo o niečo tahšie (200-300g) a relatívne tuhšie.
Podľa mňa na stroji poháňanom výhradne ľudskou silou záleži na každom grame.
Ja ti to teda preložím čo som napísal aby nedošlo k nedorozumeniu - chlapíkovi sa velmí páčil môj wheel set a mne sa SLR nezdali nijako lepšie ak keď by poďla tvojej teórie tuhosti maly byť.
Neviem kde je pravda či sú lepšie/rychlejšie kola ĺahunké a relatívne mäkšie alebo o niečo tahšie (200-300g) a relatívne tuhšie.
Samozrejme ze lahsie kolesa su lepsie v primarnej akceleracii o tom nie je ziadych pochyb, cize ked si niekto len tak na par minut pozicia bicykel s lahsimi kolesami, tak nerobi nich ine len ich roztoci a vdaka nizkej obvodovej hmotnosti sa mu ta akceleracia paci
Samozrejme, ze si nemyslim, ze tie nove Remerx kolesa su najlepsie kolesa na svete, ale ked sa maju produkty porovnat, treba porovnavat vsetky vlastnosti a nielen vyzdvihnut jednu.
len chvilu kým som ich zmontolav kamošovi z biku a predal takže ti o nich prd poviem ale nový majitel sa určite po namontovaní a odskušani ozve či su ok
tazke aby som dodal podrobnosti:
1.: ta modra zahnuta sedlovka je jedna z piatich kusov na celom svete a Rasto mi bude konca zivota vdacny za to ze ju ma
2.: tie brzdy su rovnaky grc jak magura marta, nikdy by som si ich na kolo nedal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Moje kola majú okolo 1300 a skačem cez barzčo zjazdujem a ništ zatial sú úplne ok ani ích nebolo (nie je) treba docentrovať .
Posledny rok a pol som vozil cca 1550g kolesa s DT Revolution, druhy par so Sapim Race a mozem po prvych cca 130km povedat, ze napriek vyssej hmotnosti o cca 170g su tieto Viking kolesa v terene citelne lepsie!
Aby som sa vratil k tym tubularom - hmotnosti tych prototypov od Remerxu je - 750g + 880g
Borec čo jazdí Mavic SLR a UST verziu Racing Ralfa mi po prevezení povedal " Máš to mäkké ako hovno ale ide to ako guľa" (mäkké myslel gumy fúkane do 2,5 atm)
ehm, este mam SPY upresnenie:
7345 RDX TUBULAR DISKOVÁ KOLA MTB
přední kolo 759g +/- 3%
zadní kolo: 796g +/- 3%
váha páru: 1555g
uz ta ti vitrinari nakazili...je to jasne
S tým si dovolím nesúhlasiť. Gravitácia ništ?
Samozrejme ze lahsie kolesa su lepsie v primarnej akceleracii o tom nie je ziadych pochyb, cize ked si niekto len tak na par minut pozicia bicykel s lahsimi kolesami, tak nerobi nich ine len ich roztoci a vdaka nizkej obvodovej hmotnosti sa mu ta akceleracia paci
Samozrejme, ze si nemyslim, ze tie nove Remerx kolesa su najlepsie kolesa na svete, ale ked sa maju produkty porovnat, treba porovnavat vsetky vlastnosti a nielen vyzdvihnut jednu.
A skusal si ich jazdit? Zaujimalo by ma ake su uzivatelske skusenosti.
1.: ta modra zahnuta sedlovka je jedna z piatich kusov na celom svete a Rasto mi bude konca zivota vdacny za to ze ju ma
2.: tie brzdy su rovnaky grc jak magura marta, nikdy by som si ich na kolo nedal