Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
kolesá AC All Mountain 650B,udávaná hmotnosť 1673 gr.,navážené 1634 gr. (s páskami a ventilkami TLReady-orig.AC) predné 15 x 100 , zadné X12 x 142
(vnútorná šírka ráfiku 24 mm,limit hmotnosti 114 kg)
Mňa by skôr zaujímala tá tuhosť.
Nejako sa mi to nechce veriť, že by 24mm ráfik na AM bol pri 1630g sete nejako moc pevný v 650B
Ja hľadám nejaký XC ráfik medzi Crestom a Arch EX, čo by mal 20-21mm a vážil okolo 420-430g a nejako sa mi to nedarí
KOM sa robí iba 23mm a 25mm, Frequency zasa buď 19mm alebo 23mm
Arch EX je ťažký, Crest málo tuhý ...
kartón váženie neskresluje,vážil som ich zvlášť s váhou na rovnom stole,predné má 769 gr. zadné 865 gr. = 1634 gr.
tuhosť je velmi dobrá,je to klasický 32 š*****vý 3 x krížený výplet(špice 2 - 1,8 - 2 ) sú napnuté teda riadne,ráfik znesie dosť-teda ak sa netrafí do skaly,ale to by bolo skoro jedno,aký ráfik dostane šupu ...
tieto kolesá jazdí vo verzii 29-er. známy,má 138 kilo+plná výbava+bajk spolu cca 158 kilo , má ich rok a držia,to ma vlastne presvedčilo,že tie kolesá nie sú zlé,vo verzii 27,5 sú ešte tuhšie,a hlavne šírka ráfika 24 mm je fajn.
samozrejme som pohladal skúsenosti po dlhodobom jazdení,sú aj taký,čo majú na nich najazdené 20 000 km bez problémov-no som zvedavý,či budú držať aj tieto
tak on sa len tak vozí po Karpatoch,príp.dovolenka v českom ráji,bol aj v Chorvátsku-je to tento bike,Niner velkosť XL ,keď som tie kolesá videl ,neveril som,že prežijú 100 km,ale oni držia a držia (samozrejme keby tomu nakladal,tak zhynú) ale aj tak nechápem,že ich nebolo treba ešte ani raz docentrovať
kartón váženie neskresluje,vážil som ich zvlášť s váhou na rovnom stole,predné má 769 gr. zadné 865 gr. = 1634 gr.
tuhosť je velmi dobrá,je to klasický 32 š*****vý 3 x krížený výplet(špice 2 - 1,8 - 2 ) sú napnuté teda riadne,ráfik znesie dosť-teda ak sa netrafí do skaly,ale to by bolo skoro jedno,aký ráfik dostane šupu ...
tieto kolesá jazdí vo verzii 29-er. známy,má 138 kilo+plná výbava+bajk spolu cca 158 kilo , má ich rok a držia,to ma vlastne presvedčilo,že tie kolesá nie sú zlé,vo verzii 27,5 sú ešte tuhšie,a hlavne šírka ráfika 24 mm je fajn.
samozrejme som pohladal skúsenosti po dlhodobom jazdení,sú aj taký,čo majú na nich najazdené 20 000 km bez problémov-no som zvedavý,či budú držať aj tieto
A mohol by si sím ťa napísať aj cenu (ak to nie je v rozpore s tvojim presvedčením), nemám teraz moc kedy gúgliť
PS: aký plášť máš na tom nahodený a koľko má mm cez bočnice ?
kolesá kde je limit 114 jazdí 158 kilo a bez problémov? tak prečo potom dávajú také uletené limity?
Limit je kvoli zaruke, v ramci ktorej by mali vydrzat pouzivanie adekvatnym sposobom podla urcenia. Pretazovanie je uz na vlastne riziko, ale ked nie su pouzivane az na povolenu hranicu (napr. zjednodusene, AM rafky pouzivane len na XC), tak mozu prekrocenie jedneho parametra ustat .
kvalitné riaditká je komponent,za ktorý som ochotný zaplatiť,ale tieto neboli prehnane drahé-posledný kus z Kupkola v prepočte 92 Eur (je tam síce to poštovné skoro 8 Eur,ale aspoň som prihodil ten 36 z. prevodník-spolu to bolo 121 Eur)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
(vnútorná šírka ráfiku 24 mm,limit hmotnosti 114 kg)
Nejako sa mi to nechce veriť, že by 24mm ráfik na AM bol pri 1630g sete nejako moc pevný v 650B
Ja hľadám nejaký XC ráfik medzi Crestom a Arch EX, čo by mal 20-21mm a vážil okolo 420-430g a nejako sa mi to nedarí
KOM sa robí iba 23mm a 25mm, Frequency zasa buď 19mm alebo 23mm
Arch EX je ťažký, Crest málo tuhý ...
A mohol by si sím ťa napísať aj cenu (ak to nie je v rozpore s tvojim presvedčením), nemám teraz moc kedy gúgliť
PS: aký plášť máš na tom nahodený a koľko má mm cez bočnice ?
Limit je kvoli zaruke, v ramci ktorej by mali vydrzat pouzivanie adekvatnym sposobom podla urcenia. Pretazovanie je uz na vlastne riziko, ale ked nie su pouzivane az na povolenu hranicu (napr. zjednodusene, AM rafky pouzivane len na XC), tak mozu prekrocenie jedneho parametra ustat
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-zapletane-kolesa-american-classic-all-mountain/1387
podstatne cenovo inde ☺
100 eur je podla mna za rajdy prehnana suma
Šmudla, Full - AM/EN/DH, Celková hmotnosť: 11.6 kg, to asi tiež nebude za babku (alebo dedka)