Jazdil som brzdy tektro draco s kotucmi Avid HS1 180 a 160mm. vsetko bolo v pohodke dost dlhu dobu ale na kralovskom maratone mi zacala zadna brzda strasne rezonovat. hulakalo to na cely les. neviem co sa udialo. dosticky som mal organicke povodne. po maratone som mal moznost vymenit komplet brzdy za hayes stroker ryde. tak som to vymenil kotuce ostali Avid HS1. predna brzda bez problemov samozrejme som citil zmenu k lepsiemu ale zadna brzda zacala hulakat znovu na xcmaratone v hrabusiciach. bolo to neznesitelne. triasla sa mi cela zadna stavba. v hayesoch su brzdove dosticky BBB organicke. ale pochybujem ze to bude mat nieco spolocne s dostickami kedze brat ich pred tym jazdil a vsetko bolo v poriadku . on ich mal na kotucoch original hayes. doma som vyskusal ci nieje povoleny kotuc. vsetky skrutky boli dotiahnute. vybral som prasa a zabrusil smirglom dosadacie plochy na adapteri. jemne som tiez zbrusil dosticky a zadnu stranu dosticiek som trosku namastil. vsetko som zmontoval dotiahol a problem nezmizol. neviem uz co mam s tym robit. neviete niekto ako na to?? dakujem za rady.
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
Kotuc je tiez HS1.
Ale riesenie by ma tiez vazne zaujimalo (skusal som odmastit - nepomohlo).
Ten chod paky - na zahranicnych forach som o tom cital. Chod paky na magurach MT je skutocne velmi dlhy. Problem je ale az ked sa dotknes packou riditok a to sa mi este nepodarilo - nepchaj pod ne ostane prsty. Dosticky sa potom odtahuju zbytocne daleko od kotuca a prteto ma paka dlhy chod. Teoreticky to vies vyresit tak ze medzi dosticky das nieco tensie ako kotuc. A par krat zatiahnes za packy. Tym sa dostanu vo vychodzej polohe blizsie k sebe a bude potrebna mensia draha aby sa dotkli kotuca. Otazka co tam vlozit. Kotuc ma 1,8mm tak na zaciatok by som skusil 2 platobne karty, ked to bude malo a budu kotuce suchat potom este pridaval nieco tensie. To je teoria daj vediet ci to funguje.