Bike na chrtenie uz mam a teraz planujem postavit dalsi bike. Podmienky su aby to bol jazdivejsi ram(vyslap) dalej samozrejme aby vosiel do limitu(cena je spolu s tlmicom) a idealne by bolo ak by to bol novy ram so zarukou. Moja vyska je 173cm
zatial ma napada:
LP spicy
Giant reign
Cube Stereo?
Ked Cube,tak skor Fritzzz.Inak som tie Cuby nejazdil,ale Reign aj Spicy su fajn ramiky s vhodnym tlmicom.Oba jazdive,lahke...skus si porovnat geometriu co by ti sadlo viac...
btw.aka tam bude vidlica?
ja by som sa skor prilonil k systemu OST (linearny chod), Maestro je dobry system ale do vyslapov uz musis zapinat propedal
Stereo by ti vedel asi lepsie opisat Mlok
Co sa tyka uphillu Maestro aj OST su pocitovo velmi podobne,ani jeden sa nejak moc nehupe(samozrejme vela zalezi na tlmici,nastaveni atd...).Na mojom predoslom Reigne som nemal potrebu lockovat tlmic,to skor uz na Spicym som trochu postradal lock na Float R tlmici.
Pedal bob maju na najmensom prevodniku oba systemy porovnatelne,mozno Spicy malinko menej,ale je tam.
A dole je to paradicka s oboma,tam nieje co riesit.
Čo som mal možnosť vyskúšať Reign, celkovo mi prišiel viac na motorkovejší štýl, t.j. na zjazd a Zesty je oproti tomu chrtítko (Spicy bude na tom zrejme podobne). Ďalšia vec je, že pri OST (4čapoch) stačí v tlmiči menší tlak, ako pri Maestre (virtuálnych čapoch). Čiže životnosť tlmiča, čapov je pri 4čapoch väčšia. A pokiaľ sa nič nezmenilo odkedy som kupoval bike, LP dáva záruku okrem rámu aj na čapy. No takto je to len o subjektívnych pocitoch, ktoré má každý iné. Mne sa napríklad Zesty s tlmičom s compression tune na minime nehúpe vôbec a ak húpe, tak len minimálne že to ani neregistrujem (oproti warzonemu, ktorému sa to zas húpalo, no väčší zdvih robí zrejme svoje). Taktiež nie každý má rovnaký štýl pedálovania, takže to tiež skresľuje či je niekto silový jazdec alebo viac frekvenčný. Najlepšie by preto bolo vyskúšať biky v praxi a vedel by si sám, čo ti sedí najlepšie.
Len taký detail Peťo, nie pedal bob, ale pedal-kick. Bob/bobbing je húpanie pri pedálovaní
ked mas vo vybere Spicyho tak od Cubu Fritzz a nie Stereo.
moje sujketvne pocity z Fritzza - zatial najlepsie co som jazdil na AM/EN. nehupe vtedy ked nema, hupe vtedy ked ma.
nove ramy sa daju zohnat za fajn ceny. je pravda ale ze klasicku shopovu cenu by som za Fritzza za ram nikdy nedal.
samotny Votec ram stoji 1500eur. ked ale clovek kupi toto a rozpreda veci tak ho ram vyjde podstatne lacnejsie
samozrejme ze je hodne vela alternativ. samozrejme ze vyber sa podstatne rozsiruje ak by si pristupil na nejake ramy z inzercie ktore su naozaj v dokonalom stave
Zaujímavé aké odlišné pocity môže mať človek z bikov. Teda narážam halvne na debatu ohladne Zesty vs. Spicy.
Martinux, ako si bike vyskladáš, taký ho potom máš. Aj z Reigna dokážeš vyskladať "chrtítko". A ver tomu, že Zesty a Spicy nie je celkom to isté. Pre rok 2010 napr. Lp skrátil hornú rámovú trubku Zestyho o 5mm + používajú sedlovku s priamym zámkom + používajú kratší predstavec, takže posed zvolili dosť odlišný. Takže tu by som povedal sa už dosť prejavuje aj subjektivita.
No a aj veľkosť biku robí svoje. Ak si človek vysoký cca 180 cm zoberie Lko, tak bdue mať iný dojem z biku ako keby ho zobral v Mku. ___ zlatý Sp!cy-S
Diky za tipy..mam vsak pocit ze hladame ram ladeny viac do AM...uvidim co vsetko sa bude dat vyskusat a podla toho zuzim vyber......btw. aky je vas nazor na to RB IQ6 tiez ma speci(atypicky) tlmic ako jeho 120mm brasko?
lapierre má linearny chod zadnej stavby zakedy giant mi pripadá progresivnejší
LP lockuje podla mna o trošku menej ako giant pri výšlapoch
čo sa týka pedal kick tak giant má vačší určite.
Ak by si velmi silno potreboval biky vyskušat oba mám doma teda jeden je brachov
akurát problém by bol vtom že na giante je teraz pružinač MZ roco TST a LP vzduch fox float r
a ako lapierre písal na tej velkosti riadne záleží giant mám L a LP je M meriam 190cm a ten lapier je premna zjazdové nádadie...
a zase naopak na LP sa mi ide do kopca určite horšie kvoli velkosti
ja som v sobotu po kratkej jazde na yeti 575 mal velmi dobre pocity. sadol som si a hned som sa na nom citil doma. zo zamknutym (dajak specialne vytunenim) tlmicom sa na tom dalo slapat aj po stojacky. len bolo ocividne, ze je cely bycikel dlhy. neviem ci to uz je amen ram, a asi sa nevmesti do rozpoctu. ale bola to urcite jazdiva hupacka. citil som napriklad ovela lepsie vo vyjazde aj posedom ako si pamatam force (tam sa po stojacky hore kopcom bars nedalo) asi ale vela urobia aj gumy a nastavenie komponetov na vahu jazdca a co ja viem co.
keby som kupoval novy bicykel, tak hladam presne ten zaner co topas - jazdivejsie am, az am/en a skutocne netusim na zaklade coho by som si vybral.
tych posuvatok co robia celok je tam akosi privela, rezignoval som ze by som mohol vybrat to najlepsie. da sa to vobec pri prvom fulle?
napriklad by som sa nechcel vzdat aspon akej takej moznosti slapat po stojacky (zadok si potrebuje oddychnut). nechcem bicykel hore kopcom tlacit, radsej ako rychle prejazdy rozbitym terenom ma bavia pomale a ostre vracacky. napriklad dole generalom chcem zist vsetko na bajku, hoci aj krokom, ale bez toho aby som polozil nohu na zem. skakanie ma nelaka. a sucasne by mal ten bicykel robit radost na vylete kde je cez 2000 vyskoych metrov.
Nové erbéčka IQ rovnako ako IQ6 maju klasický tlmič, používajú len nejakú redukciu. Osobne vyčkávam na nejaké reakcie ohľadom IQ6 či predstavenie IQ8, či sa mi oplatí vložiť si ho do prvého hrubého výberu am:en:bikepark biku.
zbytocne nevymyslaj a kup zesty presnejsie toto interny-bazar/bubu-bazar-t23012.html na cenu by som este riadne pritlacil,,
samozrejme sa musis na bicykli/rame citit pohodlne, ale to zistis az ked si ho vyskusas a to vies aj sam.
Za chvilu tu budes mat nahadzanych dvadsat ramov, ktore by mohli byt akoze fajn a urcite to budu same novinky, na ktorych este nikto nesedel, ale vyzeraju ze by mohli byt dobre len ci si to potom povies aj po vyjazde.
heh no tak sme sa posunuli dalej. a vidim ze si si teda uvedomil konkretnejsie na co ten ram/bike chcel ze chces teda asi skor AMko s nejakymi 140 zdvihmy na ktorom sa ide pohodlen dole ale stale je to dostatocne slapavy bike.
v tom pripade zesty je naozaj super volba. Stereo tiez, votec ma takisto v ponuke daco.
Je toho neskutocne vela. Mal by sisi vyksuat zopar adeptov aby si aspon priblizne vedel co od coho ocakavat.
V prvom rade sa skus rozpisat co s tym bikom chces vsetko jazdit...ak chces sem-tam aj nejaky bikepark,tak na Zestyho zabudni,ak hladas ciste AM,je to dobra volba.
Co sa tyka Torque,neskusal som ho dlhsie,sedel som na nom(model 2008 myslim) a ide pekne za pedalom,je to dost univerzalny ramik,znesie FR v pohode a vyslapes na nom kopce,ale sviznost Zestyho urcite mat nebude.
Podla mna hladas ramik ako Spicy,je fajn svizny,lahucky,jazdivy a znesie dost...ak by ti sadla geometria nieje o com.
Zaujímavé aké odlišné pocity môže mať človek z bikov. Teda narážam halvne na debatu ohladne Zesty vs. Spicy.
Martinux, ako si bike vyskladáš, taký ho potom máš. Aj z Reigna dokážeš vyskladať "chrtítko". A ver tomu, že Zesty a Spicy nie je celkom to isté. Pre rok 2010 napr. Lp skrátil hornú rámovú trubku Zestyho o 5mm + používajú sedlovku s priamym zámkom + používajú kratší predstavec, takže posed zvolili dosť odlišný. Takže tu by som povedal sa už dosť prejavuje aj subjektivita.
No a aj veľkosť biku robí svoje. Ak si človek vysoký cca 180 cm zoberie Lko, tak bdue mať iný dojem z biku ako keby ho zobral v Mku. ___ zlatý Sp!cy-S
Miro, konkrétne som skúšal Giant Reign 0 2009 (najvyšší model), takže bol ešte o niečo ľahší ako Zesty. Skôr som narážal na posed biku. Proste tie isté zdvihy, ale istota v zjazde väčšia. No zas ako vravíš, predstavec, rajdy, plášte atď. robia svoje, takže všetko je to len o subjektívnych pocitoch.
BTW to som ani netvrdil že Zesty a Spicy je to isté! Hmm, keď vravíš že 2010 je iný, to si veru budem musieť niekedy testnúť TheJunglemanov bike, dik za tip
No aby som nebol moc OT, tak ako už bolo spomenuté, len skúšať, skúšať a skúšať. Nič nie je lepšie ako spraviť si o konkrétnom biku vlastný obraz.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
btw.aka tam bude vidlica?
Stereo by ti vedel asi lepsie opisat Mlok
Pedal bob maju na najmensom prevodniku oba systemy porovnatelne,mozno Spicy malinko menej,ale je tam.
A dole je to paradicka s oboma,tam nieje co riesit.
Len taký detail Peťo, nie pedal bob, ale pedal-kick. Bob/bobbing je húpanie pri pedálovaní
moje sujketvne pocity z Fritzza - zatial najlepsie co som jazdil na AM/EN. nehupe vtedy ked nema, hupe vtedy ked ma.
nove ramy sa daju zohnat za fajn ceny. je pravda ale ze klasicku shopovu cenu by som za Fritzza za ram nikdy nedal.
velmi zaujimava alternativa je toto
http://www.votec.com/bikeshop/mountainbikes/vsx/1_1.html
samotny Votec ram stoji 1500eur. ked ale clovek kupi toto a rozpreda veci tak ho ram vyjde podstatne lacnejsie
samozrejme ze je hodne vela alternativ. samozrejme ze vyber sa podstatne rozsiruje ak by si pristupil na nejake ramy z inzercie ktore su naozaj v dokonalom stave
LP lockuje podla mna o trošku menej ako giant pri výšlapoch
čo sa týka pedal kick tak giant má vačší určite.
Ak by si velmi silno potreboval biky vyskušat oba mám doma teda jeden je brachov
akurát problém by bol vtom že na giante je teraz pružinač MZ roco TST a LP vzduch fox float r
a ako lapierre písal na tej velkosti riadne záleží giant mám L a LP je M meriam 190cm a ten lapier je premna zjazdové nádadie...
a zase naopak na LP sa mi ide do kopca určite horšie kvoli velkosti
keby som kupoval novy bicykel, tak hladam presne ten zaner co topas - jazdivejsie am, az am/en a skutocne netusim na zaklade coho by som si vybral.
tych posuvatok co robia celok je tam akosi privela, rezignoval som ze by som mohol vybrat to najlepsie. da sa to vobec pri prvom fulle?
napriklad by som sa nechcel vzdat aspon akej takej moznosti slapat po stojacky (zadok si potrebuje oddychnut). nechcem bicykel hore kopcom tlacit, radsej ako rychle prejazdy rozbitym terenom ma bavia pomale a ostre vracacky. napriklad dole generalom chcem zist vsetko na bajku, hoci aj krokom, ale bez toho aby som polozil nohu na zem. skakanie ma nelaka. a sucasne by mal ten bicykel robit radost na vylete kde je cez 2000 vyskoych metrov.
http://www.canyon.com/_en/outlet/article.html?o=A1011766
samozrejme sa musis na bicykli/rame citit pohodlne, ale to zistis az ked si ho vyskusas a to vies aj sam.
Za chvilu tu budes mat nahadzanych dvadsat ramov, ktore by mohli byt akoze fajn a urcite to budu same novinky, na ktorych este nikto nesedel, ale vyzeraju ze by mohli byt dobre
v tom pripade zesty je naozaj super volba. Stereo tiez, votec ma takisto v ponuke daco.
Je toho neskutocne vela. Mal by sisi vyksuat zopar adeptov aby si aspon priblizne vedel co od coho ocakavat.
http://www.canyon.com/_en/outlet/article.html?o=A1011766
V prvom rade sa skus rozpisat co s tym bikom chces vsetko jazdit...ak chces sem-tam aj nejaky bikepark,tak na Zestyho zabudni,ak hladas ciste AM,je to dobra volba.
Co sa tyka Torque,neskusal som ho dlhsie,sedel som na nom(model 2008 myslim) a ide pekne za pedalom,je to dost univerzalny ramik,znesie FR v pohode a vyslapes na nom kopce,ale sviznost Zestyho urcite mat nebude.
Podla mna hladas ramik ako Spicy,je fajn svizny,lahucky,jazdivy a znesie dost...ak by ti sadla geometria nieje o com.
Miro, konkrétne som skúšal Giant Reign 0 2009 (najvyšší model), takže bol ešte o niečo ľahší ako Zesty. Skôr som narážal na posed biku. Proste tie isté zdvihy, ale istota v zjazde väčšia. No zas ako vravíš, predstavec, rajdy, plášte atď. robia svoje, takže všetko je to len o subjektívnych pocitoch.
BTW to som ani netvrdil že Zesty a Spicy je to isté! Hmm, keď vravíš že 2010 je iný, to si veru budem musieť niekedy testnúť TheJunglemanov bike, dik za tip
No aby som nebol moc OT, tak ako už bolo spomenuté, len skúšať, skúšať a skúšať. Nič nie je lepšie ako spraviť si o konkrétnom biku vlastný obraz.