Zdravim chcem si na jar kupit novu vidlicu.Mam bike Kellys Scorpio 2004 a je na nom nejake RST s prachovkami.Chcel by som tam dat vidlu RockShox Judy J4 ale pocul som ze by ten jej zdvih mohol nejak narusit geometriu ramu.Neviete mi povedat co je na tom pravdy a ci by ta vidla na moj bike sedela?? Dakujem
ak chceš si kupiť tu vidlu tak čo sa týka geometrie nijak si ju nenarušíš to by si musel tam dať dáku zo zdvihom 130mm a viac v tom prípade by si si už trošku pošahal geometriu. v tomto prípade je to OK
ja mam tu J4 na kellys salamander a pri zdvihu 125 je uz trocha rozdiel citit, ale uz som si na to zvykol a zda sa mi to, ako keby tam taky zdvih bol od zaciatku.
tak tu Judy4 uz nikde nemaju,ani nikde na skladoch ani v kaktuse... skoda toho tak som teda pozeral po nejakej nahrade a nasiel som MANITOU SLATE Super Lockout 2007. ma 100-130 zdvih, ale tych 130 hadam problem nebude. trocha ma trapi ci tam ta vazelina ktoru ma ta manitou nebude robit neplechu, lebo predsalen Judy 4 mala olej
tak tu Judy4 uz nikde nemaju,ani nikde na skladoch ani v kaktuse... skoda toho tak som teda pozeral po nejakej nahrade a nasiel som MANITOU SLATE Super Lockout 2007. ma 100-130 zdvih, ale tych 130 hadam problem nebude. trocha ma trapi ci tam ta vazelina ktoru ma ta manitou nebude robit neplechu, lebo predsalen Judy 4 mala olej
zalezi od toho ci jazdis aj v zime. ak ano tak pod 7-8 stupnov prestane pruzit po 10-15 minutach(vseobecne vazelinova vidla) a chodi tak 2cm
v lete je to v poho
olejova je kazda a bud su pruzinove alebo olej- vzduch
k teme: za tu cenu iba nejaka pruzinova a ak sa chces zabit, tak moze byt aj SR Duro- ma zdvih az 130(vzduch), ale do toho limitu by sa mozno zmestila aj nejaka Manitou tiez na vzduch, ale najviac 100 http://www.kaktusbike.sk/komponenty/manitou.php
no Lock out je iba na RS vidlach, ale podla mna ti moze byt jedno ci je vidla uzamykatelna- to si tam mozes dat rovno pevnu a do kopca to moze byt vyhoda, nuz ale ked nemas prachy, tak iby ta pruzina
radsej dosetri, ved brigady sa blizia a potom budes mat aj iny nazor
ok ok ja sa ti v tych mazaniach az tak nevyznam rad sa necham poucit
no pevnu tam mam teraz, ta moja RST je uz tuha ako kamen... jj radsej trocha lepsiu pruzinu ako nekvalitny vzduch.a ten zamok je celkom dobra vecicka na asfaltky
olejova je kazda a bud su pruzinove alebo olej- vzduch
k teme: za tu cenu iba nejaka pruzinova a ak sa chces zabit, tak moze byt aj SR Duro- ma zdvih az 130(vzduch), ale do toho limitu by sa mozno zmestila aj nejaka Manitou tiez na vzduch, ale najviac 100 http://www.kaktusbike.sk/komponenty/manitou.php
no Lock out je iba na RS vidlach, ale podla mna ti moze byt jedno ci je vidla uzamykatelna- to si tam mozes dat rovno pevnu a do kopca to moze byt vyhoda, nuz ale ked nemas prachy, tak iby ta pruzina
Neviem prečo by sa mal na Dure zabíjať.Nepoznám žiadni cintorín jazdcov čo jazdia na Suntouri.Chcel s lockout a ten hlavne duro nemá.Skusil by som Suntour E*****n-locout z korunky olej/vzduch/regulacia norenia zdvih 100/120/140-1,9kg.cena 4.200kč a to som nepátral po nete.kde ju majú určite lacnejšie.Určite lepšia volba ako RS-J.
No neviem ale už tu raz bola debata o zvihoch ale osobne si myslím že pokiaľ tam máš 60 a dáš tam 120 tak to musíš cítiť poriadne a až tak bez problémov to nemusí byť. v prvom rade ale záleži na vzdialenosti (výšky) osa náboja-korunka vidlice.
urcite by som nesiel do zdvihu o viac ako 20mm
rok som jadil Axel-ku so stavitelnym zdvihom 70-100mm, takze aj z vlastnej skusenosti : v naozaj prudkych kopcoch vecsi zdvih musis vyrovnavat posunom taziska tela az na spicku sedla, pri nizsom zdvihu viac zatazujes predne koleso a nemusis si zapichavat spicku sedla do zadku
tu J4 sa mi podarilo predsalen dostat v jednom shope. prist ma zaciatkom marca, potom napisem ci sa potvrdili alebo vyvratili debaty o zdvihu.
v naozaj prudkych kopcoch vecsi zdvih musis vyrovnavat posunom taziska tela az na spicku sedla, pri nizsom zdvihu viac zatazujes predne koleso a nemusis si zapichavat spicku sedla do zadku
no dufam ze s tou Judy zostane moj zadok cely a nie ako pises, ale poznam ludi ktori by si tu vidlu kupili uz len preto
...to ale neznamena ze som s nimi nejakym sposobom asociovany
tak sa z toho stava telenovela...
odpisali mi z shopu ze uz ani oni nemaju Judy ale uz mi o nu ani nejde pretoze po porade s odbornikom som dospel k nazoru ze zdvih 120 tam urcite davat nebudem lebo moje RST ma iba 50mm!!!
preto si tam trufam dat vidlu 80, maximalne 100mm. pozeral som po RS dart 3 (80-100mm), je fajn ale tie nozicky 28mm mi pripadaju ako sparatka. lepsie sa mi zda Magura Odur kvoli jej pevnej konstrukcii. lenze ta ma 2 varianty:
85mm
100mm
tak a teraz ktora? zdvihy sa u nich nedaju menit.bojim sa ze ta stovka narobi s geometriou neplechu a bike sa bude dat tazko ovladat v technickych pasazach.
tak teraz poprosim o rozumne rady.dam tam dart 3 kde si zdvih budem moct nastavovat, alebo vezmem spolahlivu a neznicitelnu maguru odur??
dakujem
ako uz ktosi napisal, a to je fakt objektivne, na terajsej vidle zmeraj vzdialenost osky kolesa od vrchu korunky /spodne hlavove zlozenie/, zmeraj si to iste na Magure, vybral by som ten zdvih, kde merana vzdialenost je vacsia o cca 20mm
na tvojom mieste by sm siel do tej 100mm. malo by to byt v pohode... ale ako to tu uz bolo pisane, zalezi na subjektivnych pocitoch.. tazke tato rada = ziadna rada
all: uz sa nemusite trapt s tym aku velkost, uz to vyriesil, dnes mu tam nahodili maguru 85, skusal som to trocha na nej, je po p.... SUPER budes ju uz len drtit v lese
tak a uz mam tu 85-ku maguru. vidlicka je to celkom pekna,robustna a co sa mi paci tak skutocne stlaci niekedy aj 80mm, nenechava si velku rezervu... este jej chyba prva poriadna zatazkavacia skuska, co sa po tejto sobote zmeni. s kasom sa ide na javorovy vrch tak ju trocha preskusam na co je stavana...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zalezi od toho ci jazdis aj v zime. ak ano tak pod 7-8 stupnov prestane pruzit po 10-15 minutach(vseobecne vazelinova vidla) a chodi tak 2cm
v lete je to v poho
no pevnu tam mam teraz, ta moja RST je uz tuha ako kamen... jj radsej trocha lepsiu pruzinu ako nekvalitny vzduch.a ten zamok je celkom dobra vecicka na asfaltky
Neviem prečo by sa mal na Dure zabíjať.Nepoznám žiadni cintorín jazdcov čo jazdia na Suntouri.Chcel s lockout a ten hlavne duro nemá.Skusil by som Suntour E*****n-locout z korunky olej/vzduch/regulacia norenia zdvih 100/120/140-1,9kg.cena 4.200kč a to som nepátral po nete.kde ju majú určite lacnejšie.Určite lepšia volba ako RS-J.
rok som jadil Axel-ku so stavitelnym zdvihom 70-100mm, takze aj z vlastnej skusenosti : v naozaj prudkych kopcoch vecsi zdvih musis vyrovnavat posunom taziska tela az na spicku sedla, pri nizsom zdvihu viac zatazujes predne koleso a nemusis si zapichavat spicku sedla do zadku
no dufam ze s tou Judy zostane moj zadok cely a nie ako pises, ale poznam ludi ktori by si tu vidlu kupili uz len preto
...to ale neznamena ze som s nimi nejakym sposobom asociovany
odpisali mi z shopu ze uz ani oni nemaju Judy ale uz mi o nu ani nejde pretoze po porade s odbornikom som dospel k nazoru ze zdvih 120 tam urcite davat nebudem lebo moje RST ma iba 50mm!!!
preto si tam trufam dat vidlu 80, maximalne 100mm. pozeral som po RS dart 3 (80-100mm), je fajn ale tie nozicky 28mm mi pripadaju ako sparatka. lepsie sa mi zda Magura Odur kvoli jej pevnej konstrukcii. lenze ta ma 2 varianty:
85mm
100mm
tak a teraz ktora? zdvihy sa u nich nedaju menit.bojim sa ze ta stovka narobi s geometriou neplechu a bike sa bude dat tazko ovladat v technickych pasazach.
tak teraz poprosim o rozumne rady.dam tam dart 3 kde si zdvih budem moct nastavovat, alebo vezmem spolahlivu a neznicitelnu maguru odur??
dakujem