Zdravím,
Mám retaz 1/2x1/8 VELO česká a mám najazdené asi 2200 km a neviem či ju už mám menit
Je to taká ako na starých bicykloch bez prevodov
mažem ju bielim valvoline v spreji je to aj na motorkové retaze
mierka je blbosť z nej sa takmer nić nedozvieš, najlepšie je merať reťaz posuvným meradlom, 132,2-133,2 su hodnoty ktorých sa treba držať... resp. mnoho ľudí mení reťaz ešte skôr napr ja pri 133,0 zhruba, to 133,2 je už predĺženie ktoré dosť ničí prevody... ale aspoň na to sadne aj nová reťaz
mierka je blbosť z nej sa takmer nić nedozvieš, najlepšie je merať reťaz posuvným meradlom, 132,2-133,2 su hodnoty ktorých sa treba držať... resp. mnoho ľudí mení reťaz ešte skôr napr ja pri 133,0 zhruba, to 133,2 je uź predĺženie ktoré dosť ničí prevody... ale aspoň na to sadne aj nová reťaz
ja potrebujem vediet kolko má mat mm tá obyčajná retaz ako je na starých bicykloch 1/2x1/8 tam su iné rozmery článkov
no to je pekné, lenže tuto ludia čo aj jazdia menia reťaz 3-4x do sezóny, tak nie je odveci vedieť ako natom tá aktuálna je..
Tak pozri, kazdy biker vie, co na tej jeho retazi odjazdil. Vie ci ju oskrel, kolkokrat bola zaspinena, ake zaberaky jej daval. Myslim si ze kazdy normalny biker so stipkou sedliackeho rozumu vie, kedy je ten spravny cas na vymenu
mal si niekedy v ruke mierku?
máš 4 zuby kludne môžeš preventívne vyhadzovať na 3.. na 4 už určite, ten zodpovedá tvojim 133,2
Ano mal som mierku, tú od BBB a daroval som ju známemu. Bola mi nahovno hneď ako som začal merať posuvným. Proste viem koĺko mám mm a koľko asi to ešte vydrží. PS: moja mierka mala 2 stupne: 133,2 to bolo 0,75% opotrebovanie a 133,? 1% opotrebovanie "vraj pre ocelove prevodniky, tak to bolo v navode"
Inak ta mierka je celkom dobrý kus železa, výborne sa s ňou zatláčajú s5 piestiky na hydraulike.
K tomu rozmeru 132,2 ... je jasne že nova reťaz, je nová reťaz a pre daný typ prevodov nemôže byť zlá... to je myslím jasné. Rozmer 132,2 som zazrel ako najmenší doposiaĺ u 9tkovej reťazi, u 8 čkovej zasa najmenej 132,4.... neviem prečo je tomu tak. Dĺžka reťaze je kompatibilná so všetkými počtami prevodov, akurát sa reťaz líši v širke.
PS: jedná sa o túto mierku
Som zmeral tu moju retaz 1/2x1/8 obyč.šublérou a má cca 132,5mm musím kupit digitálnu lebo táto neni tak presná ale radšej vymením retaz skôr ako neskôr všetko
Som zmeral tu moju retaz 1/2x1/8 obyč.šublérou a má cca 132,5mm musím kupit digitálnu lebo táto neni tak presná ale radšej vymením retaz skôr ako neskôr všetko
To mas uplne v pohode tu mieru. Este mas dost casu na vymenu a ta sublera??? Naco digi? S noniusom zmeras dostatocne presne a ten digital ani nejak lepsie nemera,ja mam teraz napriklad v ruke noniusovy s delenim na 0,02 mm a to uz je velmi presne.
suhlasim. Radsej vymenit skor retaz ako vymienat neskor zuby
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
inak už sa to riešilo 2 strany dozadu napr tu: komponenty/vydrz-retaze-pre-xc-bike-t16214.html
máš 4 zuby kludne môžeš preventívne vyhadzovať na 3.. na 4 už určite, ten zodpovedá tvojim 133,2
ja potrebujem vediet kolko má mat mm tá obyčajná retaz ako je na starých bicykloch 1/2x1/8 tam su iné rozmery článkov
Ja menim retaz raz za sezonu a to jazdim trial!
chcel by som mat taky cit
Tak pozri, kazdy biker vie, co na tej jeho retazi odjazdil. Vie ci ju oskrel, kolkokrat bola zaspinena, ake zaberaky jej daval. Myslim si ze kazdy normalny biker so stipkou sedliackeho rozumu vie, kedy je ten spravny cas na vymenu
Ano mal som mierku, tú od BBB a daroval som ju známemu. Bola mi nahovno hneď ako som začal merať posuvným. Proste viem koĺko mám mm a koľko asi to ešte vydrží. PS: moja mierka mala 2 stupne: 133,2 to bolo 0,75% opotrebovanie a 133,? 1% opotrebovanie "vraj pre ocelove prevodniky, tak to bolo v navode"
Inak ta mierka je celkom dobrý kus železa, výborne sa s ňou zatláčajú s5 piestiky na hydraulike.
K tomu rozmeru 132,2 ... je jasne že nova reťaz, je nová reťaz a pre daný typ prevodov nemôže byť zlá... to je myslím jasné. Rozmer 132,2 som zazrel ako najmenší doposiaĺ u 9tkovej reťazi, u 8 čkovej zasa najmenej 132,4.... neviem prečo je tomu tak. Dĺžka reťaze je kompatibilná so všetkými počtami prevodov, akurát sa reťaz líši v širke.
PS: jedná sa o túto mierku
To mas uplne v pohode tu mieru. Este mas dost casu na vymenu a ta sublera??? Naco digi? S noniusom zmeras dostatocne presne a ten digital ani nejak lepsie nemera,ja mam teraz napriklad v ruke noniusovy s delenim na 0,02 mm a to uz je velmi presne.
suhlasim. Radsej vymenit skor retaz ako vymienat neskor zuby
mám ho železné ešte z čias komunizmu ale su tam len mm a menej už môžem len od oka si tipnut