Shimano Deore FC-M532
Shimano Deore FC-M542
Shimano Deore FC-M590
skôr sa rozhodujem medzi FC-M532 a FC-M590 (asi nemá význam ušetriť pár korún v porovnaní M542/M590)
čo sa týka prešmykača - vezmem zrejme SLX FD-M661 alebo XT FD-M771 - budú fungovať správne s radením Deore ?
dík
posledný komentár: 12. 5. 2023 o 13:46
1) usetril a kupil hned tie prve, alebo
2) (podla mna lepsie riesenie, no zalezi aj od toho na aky bicykel to chces a co s nim budes robit) prihodil by som este par stovak oproti tym co spominas ako tretie a kupil si SLX, lebo to su uz dute kluky, myslim ze podarene.
http://www.kupkolo.cz/produkty/Komponenty-horske_29/Kliky_32/MTB-kliky-Shimano-SLX-FC-M660_4186.html
cena vyborna
takže ma tlačí aj cena, nech ma to vyjde okolo 70-80€ (kľuky + prešmyk)
k tým prešmykačom SLX / XT - budú fungovať správne s radením Deore ?
inak som s ním veľmi spokojný
tech. rozdiel medzi tými kľukami riešim aj ja ale mne osobne sa najviac pacia 542-ky
k tým kľukám - oplatí sa priplácať za 590-ky, resp. za SLX ?
citujem : "ak sa chodis len tak vozit stacia ti deore...ocelove prevodniky dlhsie vydrzia...
ak uz chodis na dlhe vyjazdy ber slx..." (napísal žihadlo v inej téme)
Ten rozdiel v prevodnikoch nie je podla mna citelny. Velky (hlinikový) a malý (ocelový) prevodnik su rovnake u oboch typov, rozdiel je len v strednom. U Deore je oceľový a u SLX je tiež oceľový,len unášač je karbónový. - rozdiel v hmotnosti
Dalsi rozdiel je v samotnej kluke. U SLX je v priereze duta a u Deore nie.- rozdiel v hmotnosti
Dalej SLX je dodavane s hlinikovími šrubkami do prevodníkov. - rozdiel v hmotnosti
Celkovo je SLX cca o 100g lahsie ako Deore. Funkcny rozdiel tam nevidim ziadny a pravdepodobne tam ani ziadny nie je. Celkovo sa mi SLX vidi ako velmi dobry pomer ceny a vykonu... a ten dizajn je subjektivna vec.