zdravim hosi, chcel by som sa vas spytat jednu vec
oplati sa viac kupit uz vypletene koleso, alebo si kupit spajle niple a rafik a dat si to zapliest so starymi nabojmi. a teda podla coho vybrat vhodny rafik a pletenie a niple? dik
Čau, napíš trochu viac - cenový limit, na aký bicykel to bude, v-brzdy/kotúčové, aké plášte, akú máš hmotnosť, preferovaná farba , dušové/bezdušové použitie...
jo, vobec mi to nenapadlo, sorry:)
cenovy limit... neviem ho udat, kedze nemam cenovy prehlad ale pocitam tak 100-120€. mám véčka, plaste budem kupovat nove s kolesami (chcel som continental RK, ale lakaju ma aj schwalbe kojak), dusove. rad by som, ak by boli cele cierne. vazim cca 65kg
fiha, dost penazi... Tak ale su aj s nabojmi a vyzeraju peckovo. Kolesa stoja ako polka mojho biku a to doslova. Mal som si davat vacsi pozor pri kupe, nevadi. Mne stacia vecka, lebo jazdim po asfalte prevazne, gumicky mam tristopy od bbb, takze o brzdy sa nebojim. akurat ked som daval centrovat kolesa, tak som prisiel na tom, ze mam jednostenne rafky, zachvilu mam osmicku zase, Takze kupujem nove kolesa na dalsiu sezonu, chcem o tom vedet co najviac.
sak som ochotny tych 140 zaplatit cakal som nejaku podobnu palku a bicykel ma bavi tak to dam. Ak su naozaj fajn, dalsiu sezonu ich kupim.
// s kazetou by nemal byt problem, nie?
Ak hodne bajkujes, tak investicie ta neminu. To je staly kolotoc, lebo vzdy budes chciet nieco lepsie. A ked to ides kupovat buduci rok, neuvazoval si aj nad tym ze dosporist stovku a das sa na hydrauliku? To by stalo za to.
hodne, zacinam. toto je prvy rok co jazdim aktivne (alebo aspon sa snazim) zatial som najazdil cca 800km co nie je moc.Ale je otazne, ci sa mi kotuce oplatia na cestu, vies? takto mi stacia ahradny cartridge do spalkov za 10€ a sezonu mam pokoj. ale uvazoval som nad kotucmi, ale zdalo sa mi to ako vyhodene prachy trosku
Kolesá sú na prvý pohľad nenápadná súčiastka a to radi využívajú výrobcovia a miesto poriadnych kolies radšej fláknu na bike niečo nepodstatné, ale zato hodne viditeľné - typicky prehadzovačku. Myslím si, že výmenu súčasných kolies napr. za tie Crossridy pocítiš na jazdných vlastnostiach viac, ako keby si vymenil hoci aj rám za nejaký karbónový, nehovoriac už o bižutérii (prehadzovačky, kľuky atď.). Tie Crossridy sú slušný základ, ja som ich kupoval tohto roku aj na základe referencií od Lubíkovcov , a zatiaľ na ne nemôžem povedať krivého slova - aj pri vyšších rýchlostiach zostávajú tiché (vďaka aero š*****am), držia lepšie, ako som vzhľadom na 20 š*****vý výplet čakal, ložiská sú priemyselné zapúzdrené (síce v náboji nejaké noname, ale fungujú dobre, v orechu ma milo prekvapilo ložisko SKF) a za tú cenu sú aj dosť ľahké. Len to potom nepokaz výberom pneumatík...
Vidis, mi to vypadlo ze chodis hlavne po cestach. A pritom si to tusim pisal na pc-cku.
Ja co som mal stare kolesa a presiel som na Red metal 5, tak to je ako nebe a dudy. Hlavne je dobre zainvestovat do dvojkomorovych, ci ako sa im nadava. Je to pevnejsie.
skor tie crossridy, maju aj disc verziu za rovnaku cenu, vezmem ich, ked hovorite, ze su take super Dobre, co s tymi kotucmi? ist do nich alebo nie.
//dvojstenne, to su tie crossridy, nie? tak asi ostanem pri veckach
Ked chces bajkovat tak byt tebou pockam a dosporim ...ked chodis prevazne cestu tak na to je crossbajk a nie horak ... Ale ak by si chcel jazdit aj po lese tak pockam dosporim a kupim deore 2012 brzdy a red metal 5 (taku kombinaciu mam ja) alebo cross ride
Veď počuj, tento rok ešte možno pôjdem do BA za kamarátom bajkovať, tak sa môžeme dohodnúť a môžeš si v teréne vyskúšať môj bike. Ako sa s tým brzdí a tak. Fulcrumy sú fajn, ale ten orech reve ako krava... to je ešte lepšie ako zvonček. Trvalo mi chvíľu kým som si na to zvykol.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
cenovy limit... neviem ho udat, kedze nemam cenovy prehlad ale pocitam tak 100-120€. mám véčka, plaste budem kupovat nove s kolesami (chcel som continental RK, ale lakaju ma aj schwalbe kojak), dusove. rad by som, ak by boli cele cierne. vazim cca 65kg
V prípade že by si pridal pár desiatok eur, tak by sa dalo vymyslieť/nájsť aj niečo čo by bolo použiteľné neskôr aj s kotúčovými brzdami.
Mavic CrossRide UB 26" predné vypletené koleso, rýchloupinák,
135 €
MOC 142 €// s kazetou by nemal byt problem, nie?
tak skuste dat nejaky navrh na kotuce, mozno ma prehovorite
A brzdy - to sa do 100€ zmestíš, pozri lacné shimano http://www.suncycle.sk/sk/katalog/diely-mtb/mtb-brzdy-kotucove/30
http://www.bicycles.sk/shop/komponenty/brzdy/?&page=1
Ja co som mal stare kolesa a presiel som na Red metal 5, tak to je ako nebe a dudy. Hlavne je dobre zainvestovat do dvojkomorovych, ci ako sa im nadava. Je to pevnejsie.
//dvojstenne, to su tie crossridy, nie? tak asi ostanem pri veckach
sprav si generalku doma a mas na polovicu kotucoviek nasporene