http://www.kolokram.sk/product_info.php ... ts_id=1859
alebo
http://www.kolokram.sk/product_info.php ... ts_id=1791
Tie na xt nabojoch s rafkami XC717 (cenovo je to asi rovnako ako tie crossride)
70kg jazdec... ziacne velke drtenie meridka ram 100 vidlica vecka sem tam nejaky maratoniq. Hlasujte ale cem aj dovody
Dakujem
posledný komentár: 23. 9. 2009 o 11:25
skor ma zaujima porovnanie FULCRUM vs XT+ 4.2d (pevnost, servis a vaha, neskor moznost bezdusakov)
podla mna by mali byt fulcrumy s pevnostou za dobre, kedze je tam MoMAG
MoMag - speciální svařované dvoustěnné ráfky ze slitiny hliníku s příměsí hořčíku a molybdenu ,které nemají povrtánu horní stěnu ráfku z důvodu co nejvyšší pevnosti a možnosti použití UST systému, nipl se do ráfku vkládá dírou pro ventil a poté se do potřebného místa umístí pomocí speciálního magnetu ,kde se nipl usadí do díry potřebné pouze pro průchod jeho části ,která je potřebná pro centrování ,čímž se snižuje oslabení ráfku a zvyšuje se tak jeho pevnost.
horsie to ale asi bude so servisovanim v pripade ze nieco namotam do kolesa
radsej to XT + DT...urcite touto osvedcenou kvalitou nic nepokazis
na jednej strane priemyselne loziska, UST rafky, celkove sa mi akosi viac pacia
a na strane druhej odskusana klasika, netreba nic magnetom nahanat a cena nizsia o 400kC
hmhmhmmm, uz len tu vahu zistit
rafiky 2*400g
(draty) spice 424g
naboje ? 190 + 340 ? napinaky ? niple ?
spolu odhadom tak 1800g ? za XT+4.2d
fulcrumy 1805g
myslim ze na ziadost by to vedeli vypliect i inym vypletom
no mam nad cim rozmyslat
1. ty si uvazoval o zapletanych XT-ckach kde este teraz cakam na nahradny orech 2. ty si neuvazoval o nahanani nipla magnetkou
Myslíte si, že je to až také zlé s tou tuhosťou MAVIC Crossride DISC. Nerád by som bol s nimi stále v servise na centrovanie.
Chcem kúpiť niečo do 1900 g na priemysloch v cenovej kategórii CROSSRIDE a vôbec by mi nevadilo, keby tam bolo aj 32 š*****v.
Dokonca Žigo písal v inej téme tu na fóre, že orechy na MAVIC nábojoch sú na nejakom klznom púzdre, ktoré je potrebné častejšie premazať.
Môj obyčajný Shimaňacky orech prežil aj Horala 08 a rapoce bez premazania doteraz.
ja mam crossride aj s rafikom na vcka,a drzi zatial do spokojnosti.tiez prezili horala krejzi,a jedine co ma vtedy na nich znepokojilo,bolo ked som po 2 obcerstvovacke zabral a oni brutalne zarapcali a ja som si myslel, ze to je ich koniec (aj moj v tom pripade),..ale zachvilu uz znova isli v pohode cele to dosli,a tak idu az dodnes-ani som ich nerozoberal
mavic je na prd - pri pade mi v lete ustrelila jedna s***** na prednom kolese a dodnes pada na nho prach v servise, caka sa na prebudenie vyhradneho zastupcu aby laskavo do KE zaslal jeden po.r.ty plochy drat
naviac sa objavila vola v orechu - vraj je to uplne v poriadku, chalanisko mi dal sahnut na volu orecha na jeho crossmaxoch a tak som si povedal:
mavic - nikdy viac
toto : http://www.kupkolo.cz/produkty/Zapletena-kola-horska_70/Draty-do-kol-Mavic-Crossride-07-08-(2-kusy)_1698.html
by nepomohlo ?? nahodou
tie kolesa uz vydrzali vselico pri relativne slusnej vahe (1600g +-) - Rafky Syncros FLR DS 23, DT Swiss Revolution spice a American Classic naboje.
na druhej strane netusim ako by sa tie kolesa chovali keby som mal o 20kg viac...
by nepomohlo ?? nahodou
toto,riesim uz druhy mesiac=cakam pokial mi posle tie spravne-pan Kuk!...presne som mu opisal typ kolesa xride ,ktore mam a on mi poslal tie spice kratke-asi na disc verziu
na druhej strane netusim ako by sa tie kolesa chovali keby som mal o 20kg viac...
kolkože to vážiš? chceš povedať, že nevydržia vela? resp. tažšieho jazdca?
rafky urcite vydrzia, na spice a naboj by som na 90kg cloveka asi nespoliehal...