- vsade mu vytykaju tenky vzhlad ramu, ale vzhladom na to je to dost tazky bike predpokladam ze su na nom pouzite solidne trubky. Kvalita laku je tiez dost kritizovana. Toto su asi jedine veci ktore kritizuju, mne to az tak nevadi.
Skor by som chcel, aby mi tu napisali ludia ktory tento bike jazdia a napisali nejake skusenosti.
Najazdim tak cez sezonu 3000 km, nie je to vela ale podotykam ze v drvivej vacsine ide o tazsi teren - luky, blato, kamen, lesne cesty, proste typicky teren severneho Slovenska. Kedze jazdim aj za dazda a aj v zime, niekedy aj po snehu urcite musim mat kotucovky (tuna tvrdim, ze V brzdy nestoja za nic). Takze predom dakujem za vsetky poznatky s tymto bicyklom.
A mam este jednu otazku, neviete niekto aka je zaruka na ram. popr. ako prebiehaju reklamacie.
Dakujem.
Nevadi, dnes som si Calderu objednal a uz sa neviem dockat. Neskor napisem skusenosti s tymto bikom.
rozhodol som sa ze svoj CTM rebel plus posuniem dalej do rodiny a zabezpecim si kona Caldera 2007 pac v kaktus bikeu uz nemaju 2006 chcel by som nejake doporucenie ci mam ist do toho a kupit ju.... ? chcem proste bike ktory mi nezacne cestou domou z kopcov hrkat nebude sa dat prehadzovat proste nieco co mi cestou domou neumrie nieco pri spravnej udrzbe vydrzi a teda otazka znie je kona Caldera ten spravny spolahlivy kvalitny bike???
http://www.kona.cz/2k7_kolo.php?bikeID=19
p.s. dakujem cervovi za obnovu mojeho acc dikes som tvoj dlznik
Teda odpoved znie: je to spravny spolahlivy a kvalitny bike
cennik
http://www.kaktusbike.sk/bicykle_2007/kona.php
caldera ma kotucove brzdy a kamos mi vravel ze kotucove brzdy vychadzaju cca 500skk mesacne na udrzbu co je na to pravdy asi nic ze?
myslel som si
Na hossovi su niektore komponenty odlisne, napr prehadzovacka na hossovi je DEORE a na caldere je DEORE XT, dalej hoss ma brzdy Hayes Sole (hoci za priplatok sa da kupit aj s HFX-9, co uz radsej, solecka neodporucam, niesu to dobre brzdy, HFX-9 su lepsie) a Caldera ma Hayes HFX-9....ved si to pozri su tam rozdiely v komponentoch..
myslel som si
aj hoss ma kotucove brzdy
myslel som si
No, tak toto je fakt sprostost, ako uz povedal Billes, hydrauliky su takmer bezudrzbove, raz za cas (2 roky ?) vymenis platnicky, kotuc, ak treba popripade aj celu brzdovu kvapalinu, odvzdusnis a zase jazdis bez problemov dalej ...
caldera: viacej na XC az mam spravne info, ale tiez to je take drsnejsie XC
tie pellsy nist?
1. možno CALDERA nemá široké trubky na ráme a ani žiadny hydroforming a iné vychytávky ale je to jeden z ťažších XC rámov a vydrží až moc,
2. áno, lak je z tých menej kvalitných, ale to je nepodstatný detail,
3. HAYES HFX9XC sú fajn brzdy, so zadnou som ešte nič nerobil, z prednej mi raz vytiekla brzdová kvapalinam bola doplnená a je všetko ok. Trošku viac sa hrejú ale brzdia dobre. Platničky menené za BBB - odporúčam. Som s nimi spokojný.
4. Po cca 1800 km odišlo stredové zloženie RACE-FACE. Bolo vymenené za Truvativ, ide zatiaľ ok.
5. jeden pád mi ohol brzdovú páku až do pravého uhla nadol, brzde nič neni. Ďaľší pád odlomil držiak prehadzovačky, prehadzovačke a rámu tiež nič neni. Ďaľšie pády nestáli za reč, okrem mňa sa biku nič nestalo.
5. nič iné s tým bikom neni, dovolím si povedať že je to hardtail aj na tvrdšie enduro, aj sama KONA ju radí nie medzi XC biky ale medzi BACK COUNTRY, tzn. na tvrdšie zaobchádzanie.
6. Plášte som už pri kúpe na radu predavača vymenil za Specialized Enduro, zadný už išiel do predu. Ale ináč neoporúčam.
Ja som spokojný a odporúčam a chválim tento bike. Aj keď na novších modeloch je už tá "nepodarená" vidla Marzocchi MZ alebo Rock Shock Dart. Ja mám ešte Marzocchi EXR PRO
tie pellsy nist?
pellys nist
na jednu stranu mam 98kg a na druhu stranu jazdim kolibu po cervenej obcas ked sa prismejdia kamarati na cross bikoch tak sa ide po modrej po asfaltke ale mam partaka ktory bol ten co tvrdil to o tych kotucovych a snim sme schopny skusit prejst cez cokolvek ak sme teda sami dvaja;-))) takze je to teraz tazke rozhodovanie;-)
asi by som sa teda mal rozhodnut medzi calderou a hossom podla vybavy lenze ked ja som taka lama noobovska co sa dozvedela asi pred tyzdnom ze deore XT je to najlepsie no uznajte mam ja sam sancu rozhodnut ktory stychto bikov ma lepsiu vybavu komponenty??? asi nie hmmm mne tie cisla a nazvy nic moc nehovoria;-(
no nech sa vyjadria profici, toto je len moj skromny nazor
Teda odpoved znie: je to spravny spolahlivy a kvalitny bike
a jake vacsie skoky???
vies skocit aspon lavicu na birkose?