Rozhodujem sa medzi tymto znackami konkretne Kona scarp a Author vision.
Ale author sa mi paci viac na druhu stranu som pocul ze maju zle ramy je to pravda som len amater takze neviem.
Author ramy su "plechovky"ked chytis vacsi kamen alebo niecim napr.rajdami narazis do ramu tak sa ti preliaci.kamarat ma ties visiob a ked slape do kopca v stoji tak ten ram doslova "plava".ale da sa to vydrzat mas vyhodu ze su lahke.
kua jazdim ram author kinetic sx CrMo stvrty rok tych sutrov som chytil neurekom do kopca jazdim casto v stoji do roka natocim cca 12000 km ale ze by plaval a mal spatnu geo nedaj boze sa preliacoval ? asi ne asi teda na nom prestanem jazdit pre istotu
tak toto pocujem prvy raz ale je to dobre to budem musiet postupit dalej tusim
2 missko: co chces na tom jazdit nakolko kazdy je urceny na nieco uplne ine? a to ty si vyberas biky medzi ktorymi je cenovy rozdiel 18 000,- sk? to je divne porovnavanie
2 campanol: RESPECT sme se pobavili to mal jaky author tak okolo 8 - 10 tis? nemal nahodou defekt? a preliacil? RESPECT
o tych plechovkach od autora som sa tiez pobavil ,rovnako ako o ich vahe (su dost robustne a trosku tazsie)
ale ked si (bulf) spomenul ten ocelovy ram od authora...
ja som pred 4 rokmi jazdil tiez ocel-author sector- a musim povedat,ze mi vybroval. je to sice typicka vlastnost pre ocelove ramy,ale ten moj to fest prehanal. ak som isiel cez 55km,tak zacal velmi neprijemne vybrovat,az som mal strach,ze ma zhodi (a to bol asfalt) . a nedajboze ,ze som potreboval v tej rychlosti zatocit-co i len mierne-musel som hned brzdit.
to bolo fakt naprd,na druhej strane bol super pohodlny v terene...ale tie vybracie,to bolo strasne
aj si myslim,ze v tom neni az taky rozdiel zato ze kona je freeride no ten ram co ma author nevidrzi toho o nic menej ako ten na kone ked ma este lepsie veci ako kona myslim prislusenstvo akurat v geometrii a pohodli je maximalne rozdiel bajk za 20 000 nemoze byt zjazdovy za taky lacny peniaz sa mi to zda nemozne ked stoji 50 litrov tak potom sa mozeme bavit.
palo napísal/a:
-------------------------------------------------------
> jednoznacne kona...kvalita bez otazok...
ako moze byt kona kvalita ked ma len ram kona ostatne veci tam mas shimano a cojaviem ake este znacky tak npis ze kona ma dobry ram lebo tie prehazky co ma kona ma Author take iste alebo sa milim shimano robi pre konu loepsie prehazky ako author
2 brandy: nevibruje ani na asfalte a ani v terene a popravde mi abnormalne vyhovuje svojou stabilitou a istotou a dufam ze na nom este nejake tie kilometre natocim nez ho budem musiet menit. aked tak to bude opat author resp marin alebo satka zamozrejme jedine CrMo.
2 palo: asi chodis casto do kakaca len nesmies porovnavat XC bike s FR bikom
2 missko: ono na XC jazdenie ta kona moc nie je vies ta geo na to nie je. inak je dobra ale si upresni co chces jazdit XC alebo FR ked sa nevies rozhodnut skus sa poobzerat skor po nejakom Enduro biku alebo AM mozno ti budu viac vyhovovat.
pre michala
mal vision 2004 a sam hovoril ze plava.a ram preliacil ja v tom nevidim nic zvlastne.
bulf
pocuvaj ty si mal kinetic lenze to bola stara sunka a tie ramy sa s dnesnymi nedaju ani porovnavat...uz si sa na nom viezol?ja by som to nepisal len tak aby som ta mohol pobavit.
tu staru sunku jazdim dodnes a preto sa na tom bavim a neviem ci author napreduje tym ze by robil horsie a predstav si ze viezol a nie len na nom. ale nechame tak hadat sa nebudem ked mu plaval tak mu plaval a ked preliacil tak preliacil
naspat k teme.
najprv by si mal chlapcisko vybrat biky s rovnakym zameranim.
ak chce XC tak ja by som sa rozhodol pre authora.
kona je dobra na zjazd ,FR a snad FS ,ale pevne biky ma jednoznacne lepsie author. a myslim ,ze aj cena by mohla byt lepsia.
okrem toho,vsetko sa robi na tom istom mieste (cina a taiwan) ,takze kvalita bude tiez rovnaka.
Momentálne jazdím na noname (Force) komplet Cr-Mo tubbing, predná vidla RST Gila T5. Bike má natočených 5000 km. (4000km RST 460, 1000km Gila T5) a stabilita biku je neuveriteľná. Nepostrehol som žiadné vybrácie ani chvenie a podobne. Po asvalte max 72km/hod (žiadne chvenie) po teréne do 40 - 50km. Na tieto vidly maximálna zátaž (samovražda ).
Idem kúpiť DEMA Auron DC (výmena DC za klasiku), nakoľko za cenu cca 30000,- nemám šancu dostať od Autora, ani Koni .... kompletné LX (vrátane nábojov,...), kombinované s XT(V-brzdy).
Trochu mám obavu z rámu, či sa bude aspoň približovať jazdným vlastnostiam starého. Po najazdení cca 500 km budem múdrejší.
Voľbu už nezmením, ale zaujímal by ma Váš názor, aj prečo. (shit)
no najprv k tym vybraciam. ja som mal asi smolu,alebo co.inac ocel musi byt zakonite lepsia ako hlinik (teda asi okrem vahy).
vobec nepoznam demu a ani neviem o niekom,kto ju vozi (teda okrem kocikov) ,takze neviem o jej jazdnych vlastnostiach nic. ale podla obrazku usudzujem,ze ma podobnu geometriu ,ako author (viac natiahnuty posed). urcite bude dobre viest smer
Neviem,ci LX naboje su vyhodou. podla mna v tomto shimano zaspalo dobu-neviem ,preco stale pouzivaju konusove loziska (teda samozrejme,aby sa ich viac minulo:) ??? author si robi vlastne naboje s priemyslovymi loziskami a tie su neporovnatelne lepsie ako shimano (funkcnost,zivotnost,cena,vaha) . takze nie vsade je LX vyhrou.
radsej sa poobzeraj este raz sprav si viac typov - (kellys,author,rockmashine,ravo atd.) za 30000sk kupis urcite dobry bike.
Tiez som sa najprv cudoval, preco sh. nepouzivaju priem. loziska, ale ked som pozeral prierezy a pokec okolo toho, pochopil som to, ak si to pozries, tak tie gulicky su ulozene v takych dvoch proti sebe polozenych akoby L-kach, zvonku to tvory akoby kocku, vnutri je to zaguletene na tvar guliciek, cize tie gulicky su tymi L-kami obopnute z kazdej strany, kdezto na priemyselnych loziskach len zvrchu a zospodu na malych plochach... Podla toho z akeho pohladu sa na to pozres je to bude vyhoda lebo nevyhoda, sh. urcite vedia preco to robia, neboj....
Na starom som mal náboje Paralax cca 3500km (momentálne aj s kolesami ich jazdí manželka), neskôr Deore 1500km a bol som nadmieru spokojný ( rozdiel bol citelný pri zjazdoch v dojazde). Predpokladám, že pri mojej váhe cca 65 kg to bude postačovať.
Skôr ma trápi, či hlavové zloženie Ritchey PRO (nič viac nie je napísané) je priemyselné ložisko.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak toto pocujem prvy raz ale je to dobre to budem musiet postupit dalej tusim
2 campanol: RESPECT sme se pobavili to mal jaky author tak okolo 8 - 10 tis? nemal nahodou defekt? a preliacil? RESPECT
uz nechajte toho odbornika-mozno nieco trepol aby sa ostatni pobavili a vy ste to nepochopili...
ale bolo to fakt srandovne:)
ale ked si (bulf) spomenul ten ocelovy ram od authora...
ja som pred 4 rokmi jazdil tiez ocel-author sector- a musim povedat,ze mi vybroval. je to sice typicka vlastnost pre ocelove ramy,ale ten moj to fest prehanal. ak som isiel cez 55km,tak zacal velmi neprijemne vybrovat,az som mal strach,ze ma zhodi (a to bol asfalt) . a nedajboze ,ze som potreboval v tej rychlosti zatocit-co i len mierne-musel som hned brzdit.
to bolo fakt naprd,na druhej strane bol super pohodlny v terene...ale tie vybracie,to bolo strasne
chces povedat ze author je shit
ako moze byt kona kvalita ked ma len ram kona ostatne veci tam mas shimano a cojaviem ake este znacky tak npis ze kona ma dobry ram lebo tie prehazky co ma kona ma Author take iste alebo sa milim shimano robi pre konu loepsie prehazky ako author
2 palo: asi chodis casto do kakaca len nesmies porovnavat XC bike s FR bikom
2 missko: ono na XC jazdenie ta kona moc nie je vies ta geo na to nie je. inak je dobra ale si upresni co chces jazdit XC alebo FR ked sa nevies rozhodnut skus sa poobzerat skor po nejakom Enduro biku alebo AM mozno ti budu viac vyhovovat.
mal vision 2004 a sam hovoril ze plava.a ram preliacil ja v tom nevidim nic zvlastne.
bulf
pocuvaj ty si mal kinetic lenze to bola stara sunka a tie ramy sa s dnesnymi nedaju ani porovnavat...uz si sa na nom viezol?ja by som to nepisal len tak aby som ta mohol pobavit.
najprv by si mal chlapcisko vybrat biky s rovnakym zameranim.
ak chce XC tak ja by som sa rozhodol pre authora.
kona je dobra na zjazd ,FR a snad FS ,ale pevne biky ma jednoznacne lepsie author. a myslim ,ze aj cena by mohla byt lepsia.
okrem toho,vsetko sa robi na tom istom mieste (cina a taiwan) ,takze kvalita bude tiez rovnaka.
Idem kúpiť DEMA Auron DC (výmena DC za klasiku), nakoľko za cenu cca 30000,- nemám šancu dostať od Autora, ani Koni .... kompletné LX (vrátane nábojov,...), kombinované s XT(V-brzdy).
Trochu mám obavu z rámu, či sa bude aspoň približovať jazdným vlastnostiam starého. Po najazdení cca 500 km budem múdrejší.
Voľbu už nezmením, ale zaujímal by ma Váš názor, aj prečo. (shit)
vobec nepoznam demu a ani neviem o niekom,kto ju vozi (teda okrem kocikov) ,takze neviem o jej jazdnych vlastnostiach nic. ale podla obrazku usudzujem,ze ma podobnu geometriu ,ako author (viac natiahnuty posed). urcite bude dobre viest smer
Neviem,ci LX naboje su vyhodou. podla mna v tomto shimano zaspalo dobu-neviem ,preco stale pouzivaju konusove loziska (teda samozrejme,aby sa ich viac minulo:) ??? author si robi vlastne naboje s priemyslovymi loziskami a tie su neporovnatelne lepsie ako shimano (funkcnost,zivotnost,cena,vaha) . takze nie vsade je LX vyhrou.
radsej sa poobzeraj este raz sprav si viac typov - (kellys,author,rockmashine,ravo atd.) za 30000sk kupis urcite dobry bike.
Skôr ma trápi, či hlavové zloženie Ritchey PRO (nič viac nie je napísané) je priemyselné ložisko.