Čo hovoríte na tieto kotúče. Nie je to len taká imidžofka od Shimana???
Chcel by som kúpiť 180-ky a hrýzť do nich budú hydri HAYES HFX9.
Ma ich niekto? Ako je to z odvodom tepla, keďže je kotúč nanitovaný na tej hviezdici, ktorá určite nie je kovová. Môžem na nich brzdiť aj metalickými brzdovými platničkami? Ubrzdí to aj 90 kg bikera, nepolámem tú čiernu hviezdicu??? Alebo mám radšej zostať pri origo HAYES kotúčoch (mám adaptéry na centerlock).
mam HFX9 vpredu aj vzadu s original 160mm kotucmi ktore su uz dost zjazdene. V sobotu sme tam hodili s Enricom nove kolesa ktore maju prave tieto 160mm XTR kotuce a predpokladali sme ze budeme musiet roztiahnut piestiky aby tam tie nove XTR kotuce vosli. Toto vsak nebolo potrebne robit ale objavil sa iny problem, kolesom ide tocit len o urcity uhol - uhol medzi ramenami XTR kotuca... Kotuc je z dvoch casti a ta vnutorna cast co ide od naboja nie je v osi kotuca (to je jasne ked je to nitovane) a konce tych ramien narazaju o dosticky konkretne o tie "packy" za ktore sa dosticky vyberaju. Neviem ci sa to prejavi aj na original Hayes dostickach, ja tam mam cervene KoolStopy. Riesenie je jednoduche, z dosticky co naraza odrezes polovicku tej "packy" zabrusis a hotvovo. Sice potom uz tie dosticky nevyberies prstami ale uzssimi kliestami to pojde bez problemov.
Riesenie je jednoduche, z dosticky co naraza odrezes polovicku tej "packy" zabrusis a hotvovo. Sice potom uz tie dosticky nevyberies prstami ale uzssimi kliestami to pojde bez problemov.
mozno by to slo ale akurat som armoval schody a naohybany som bol uz dost tak ked som mal po ruke flexku.... a ako pise quassko bol tam Enrico tak to bolo jasne...
aaa tak to je ina kava, mal si tu Hajesu zobrat flexkou v polovicke, vyriesil by si omnoho viac problemov a ulavilo by sa ti, ku kotucu by si dokupil uz len poriadne brzdy
aaa tak to je ina kava, mal si tu Hajesu zobrat flexkou v polovicke, vyriesil by si omnoho viac problemov a ulavilo by sa ti, ku kotucu by si dokupil uz len poriadne brzdy
presne tak a nebolo by treba ani spekulovat ake, ked uz su XTR kotuce no co si tam vies kupit a ked uz tak Dualy a s tymi neviem ci by moj stary deore presmyk a xt prehadzovacka ladila tak hadam aj to dorovname...
Ale radsej posetrim a na dalsiu sezonu ak bude viac casu kupim volaco komfortnejsie len ako tu tak sledujem diskusie o fulloch, tak nie je lahke si dobre vybrat
Dudo Niekedy to tak zavadzá že ohnutie nestačí. Minulý týždeň som mal akurát tento drobný problémik.
Turbi píšeš o XTR kotúči 180-ke alebo o 160-ke, lebo ROpa písal, že mal problémy so 160 mm kotúčom.
Ja by som chcel kúpiť 180 mm kotúče XTR a tak nad tým teraz uvažujem, či tá čierna hviezdica má rovnako dlhé ramená na 180 mm ktúči ako aj na 160 mm - sú rovnaké. A 180 mm kotúč sa líši okrem priemeru tým, že má dlhšie výrezy k tej čiernej hviezdici.Tým pádom by som ja nič riešiť nemusel, lebo samotná hviezdica by bola ďalej od samotného strmeňa brzdy.
Alebo je tá hviezdica väčšia na 180mm kotúči oproti 160-ke. Kvôli lacnejšej výrobe a jednoduchšej logistike by som povedal, že tá čierna hviezdica je rovnaká a odlišný je len samotný brzdový kotúč. Ale možno sa mýlim.
Base Vyjadril som sa k pilovaniu vo všeobecnosti. Konkrétne to nemusí spadať pod Tvoj možno budúci problémik.
Ja som musel upilovať z "chvostíka" platničky pretože som nahadzoval kombináciu prasa Avid a rotor 180 Shimano, adaptér 180 Shimano. A práve kvôli ináč tvarovanému adaptéru oproti Avidu som musel pilovať. hehhe
- tak spominane kotuce jazdim od 26.7.2007, brzdi to jak dive.
- najazdene mamtak asi 4500km a mozem prehlasit, ze zodrate nie su este ani na 50%, takze mozem vrelo doporucit
- ten pavuk je z hlinika, vyborne odvadza teplo, fakt super vec a keby som to mal porovnat s obic kotuc. tak tento xtr by si mal problem ohnut, vid hlinik. pavuk
- a este co s tyka metalickych brzd. dosticiek, super vec tiez su zodrate tak na polovic, mozno ze aj menej...
tak pavúka síce neohneš ale taký 100kg Berco dokáže pri brzdení zahriať kotuč tak že mu chvílu šuchaju rotory o platničky ale keď sa ochaldili nejako sa to vyrovnalo
tak pavúka síce neohneš ale taký 100kg Berco dokáže pri brzdení zahriať kotuč tak že mu chvílu šuchaju rotory o platničky ale keď sa ochaldili nejako sa to vyrovnalo
Dik, kilo si mi ubral.
Potvrdzujem, zohriat ich dokazem poriadne, Lapierre dnes videl, ale polamat urcite nie. Ked ochladnu(par sekund) su v pohode.
mam HFX9 vpredu aj vzadu s original 160mm kotucmi ktore su uz dost zjazdene. V sobotu sme tam hodili s Enricom nove kolesa ktore maju prave tieto 160mm XTR kotuce a predpokladali sme ze budeme musiet roztiahnut piestiky aby tam tie nove XTR kotuce vosli. Toto vsak nebolo potrebne robit ale objavil sa iny problem, kolesom ide tocit len o urcity uhol - uhol medzi ramenami XTR kotuca... Kotuc je z dvoch casti a ta vnutorna cast co ide od naboja nie je v osi kotuca (to je jasne ked je to nitovane) a konce tych ramien narazaju o dosticky konkretne o tie "packy" za ktore sa dosticky vyberaju. Neviem ci sa to prejavi aj na original Hayes dostickach, ja tam mam cervene KoolStopy. Riesenie je jednoduche, z dosticky co naraza odrezes polovicku tej "packy" zabrusis a hotvovo. Sice potom uz tie dosticky nevyberies prstami ale uzssimi kliestami to pojde bez problemov.
zdravim,
dnes som narazil presne na tento isty problem - rovnake brzdy, rovnaky kotuc, rovnaky problem. Teda na prednej brzde zavadzia ten vystupok z dosticky, ale vzadu mam taky pocit, ze odrezanie vystupku stacit nebude.. ako si to riesil? nejakymi podlozkami pod adapter? no potom sa asi budu zodierat dosticky nerovnomerne, ked budu vyuzite len spodne polovice ich brzdnych ploch. ci fakt stacilo odrezat ten vystupok??
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Uz bolo vsetko zodpovedane, ale ako si prisiel k tomu, ze hviezdica nie je kovova? Odvod tepla je OK, hviezdica je z hlinikovej zliatiny.
a co keby si ju len ohol a nerezal?
mozno by to slo ale akurat som armoval schody a naohybany som bol uz dost tak ked som mal po ruke flexku....
presne tak
Ale radsej posetrim a na dalsiu sezonu ak bude viac casu kupim volaco komfortnejsie len ako tu tak sledujem diskusie o fulloch, tak nie je lahke si dobre vybrat
Turbi píšeš o XTR kotúči 180-ke alebo o 160-ke, lebo ROpa písal, že mal problémy so 160 mm kotúčom.
Ja by som chcel kúpiť 180 mm kotúče XTR a tak nad tým teraz uvažujem, či tá čierna hviezdica má rovnako dlhé ramená na 180 mm ktúči ako aj na 160 mm - sú rovnaké. A 180 mm kotúč sa líši okrem priemeru tým, že má dlhšie výrezy k tej čiernej hviezdici.Tým pádom by som ja nič riešiť nemusel, lebo samotná hviezdica by bola ďalej od samotného strmeňa brzdy.
Ja som musel upilovať z "chvostíka" platničky pretože som nahadzoval kombináciu prasa Avid a rotor 180 Shimano, adaptér 180 Shimano. A práve kvôli ináč tvarovanému adaptéru oproti Avidu som musel pilovať. hehhe
- najazdene mamtak asi 4500km a mozem prehlasit, ze zodrate nie su este ani na 50%, takze mozem vrelo doporucit
- ten pavuk je z hlinika, vyborne odvadza teplo, fakt super vec a keby som to mal porovnat s obic kotuc. tak tento xtr by si mal problem ohnut, vid hlinik. pavuk
- a este co s tyka metalickych brzd. dosticiek, super vec tiez su zodrate tak na polovic, mozno ze aj menej...
Dik, kilo si mi ubral.
Potvrdzujem, zohriat ich dokazem poriadne, Lapierre dnes videl, ale polamat urcite nie. Ked ochladnu(par sekund) su v pohode.
zdravim,
dnes som narazil presne na tento isty problem - rovnake brzdy, rovnaky kotuc, rovnaky problem. Teda na prednej brzde zavadzia ten vystupok z dosticky, ale vzadu mam taky pocit, ze odrezanie vystupku stacit nebude.. ako si to riesil? nejakymi podlozkami pod adapter? no potom sa asi budu zodierat dosticky nerovnomerne, ked budu vyuzite len spodne polovice ich brzdnych ploch. ci fakt stacilo odrezat ten vystupok??