i13.ebayimg.com
je to shimano xt,cena 24.80£ za 2 kusy
i10.ebayimg.com
alebo tieto za 36.96£ za 2 kusy???
dik za nazory.
kde si zohnal tie 203mm od rollingresistance...posli link pls
ja mam troj-sajbu
inak mali by tam pasovat vsetkz typy kotucov ale musi ti sedet priemer a uchytenie,,,
Brakes Hayes Stroker Trail Hydraulic V6
Brake Levers Hayes Stroker Trail Hydraulic
Front hub KK Disc
Rear hub Shimano Disc M525
inak keď už sa pýtam, ja mám Kona Kula 2007, čiže asi tie kotúče čo mu vyberiem budú pasovať i mne..? (Brakes HAYES HFX-9 XC W6 w/2-finger Lever, Brake Levers HAYES HFX-9 XC W6 w/2-finger Lever, Front hub KK Disc, Rear hub Shimano FH-M475 disc)
a ake ma naboje, sest ci jedno sajbu ?
to mozem povrdit mam kotuce aligator,,tie zubate a platne sa tam deru dost rychlo...uz som uvazoval aj o vymene...co sa tyka brzdneho ucinku nejaky velky rozdiel tam nepocitujem.180/160
adolezite su hl platne.....ci uz original alebo iny vyrobca...pousita zmesa, odolnost voci teplote....napr u bbb modre,sa pri vysokej teplote znizuje ucinnost...ale sintrovane bbb uz su odolne
u SH platni sa ucinnost pri vysokej teplote znizi len minimalne...zavysi aj od typu a priemeru kotuca a stylu brzdenia
čiže v skrátenej verzíí povedané, čím menšia styčná plocha medzi kotúčom a platničkou tým menšia brzdná sila a tým viac treba tlačiť do páčky ... to tom vedel aj predtým a preto si myslím že tie kotúče asi nebudú nič moc ... ale je to len môj názor ktorý som si v praxi neoveril, no fyzika nepustí...
s tou hrúbkou kotúčou to nemusí byť také jednoznačné ...
Včera som premeral hrúbku kotúča
160 mm kotúč LX - SM-RT62 = 1,8 mm
180 mm kotúč XT - SM-RT78M = 2,0 mm
.... že by kôli rozdielnemu priemeru bola ja iná hrúbka?
je to shimano xt,cena 24.80£ za 2 kusy
alebo tieto za 36.96£ za 2 kusy???
dik za nazory.
V prvom rade chcem povedat, ze tie druhe kotuce nie su original Hayes. Koncom minuleho roka som si tiez objednal 203 mm kotuce z rollingresistance. Ked som si ich prezeral, zistil som, ze nikde nie je napis Hayes a tusim aj diery maju o trochu mensiu velkost. Zatial som na nich dal len jednu jazdu, takze neviem porovnat brzdne vlastnosti. Ak porovnam XT kotuce a Hayes (alebo ich napodobeninu), tak XTcka su vyrazne tensie, a teda sa budu aj viacej ohybat.
Dalsia vec, ktoru si treba uvedomit je, ze tie Shimano kotuce pravdepodobne nie su urcene pre sintrovane dosticky.
no keď to plánuješ nahodiť na cestné kolesá, tak ti to môže byť jedno... podľa mňa sa na ceste nebrzdí tak často ako na MTB (aspoň nie tak agresívne) a teda platničky by ti mali vydržať podstatne dlhšie