Nazdar spoločenstvo, chcel by som si nahodiť namiesto v-brakov kotúče lenže u mňa je problém že mám radenie deore komplet s brzdovými pákami takže hydraulické kotúčovky u mňa nehrozia, musia mi stačiť mechaniky. Chcel by som vedieť vaše skúsenosti s týmto druhom bŕzd, prípadne nejaké doporučenia na konkrétne modely. Ďakujem
Nazdar ludia.
Ja sa do bicyklov velmi nevyznam, tak sa necudujte, co budem pisat.
Nechcel som zakladat novy prispevok, tak som to dal sem, dufam, ze sa nenastvete. Ja by som chcel tiez kotucovku na bike, ani nie kvoli tomu, zeby som jazdil dajak brutalne, ale skor pre ten pocit. Ja som spokojny aj s tymi brzdami, co mam. Ale proste by som chcel kotucovky. No ale ked som sa bol popytat, tak mi vravel jeden clovek, ze mechanicke nie su o nic lepsie ako tie v-cka. A teraz citam, jak tu vychvalujete niektori mechaniky, tak chcem vediet, ze ci ma chcel iba ***** aby som kupil rovno drahsie hydraulicke, alebo co. No a druha vec je, ze neviem, ci sa na moju vidlu vobec oplati davat kotucovky. Mam model Capa TL RST. Neviem vlastne ci to je model ale toto mi na vidle pise, takze asi hej. Poradite mi? Ja vacsinou jazdim po cyklistickom chodniku, do terenu idem zriedka.
image je nanic vacsina lacnych mechanik brzdi rovnako ako priemerne az dobre Vcka ale napr taka avid BB7 je urcite lepsia ako nejake priemerne Vcka... druha vec je ze dat kotuce na capu je jak davat nitro do trabantu...proste to ta konstrukcia dlho nevydrzi..ale moct to tam dat mozes..
Nechcem ta odradzat od mechanik. Ale vsetko hovori proti.
1. AK chces kotuce a aby brzdili lepsie ako V, Vydu ta tak ci tak drahsie, kvalitne mechaniky nieco stoja.
2. Pre ktoucovky treba aj riadnu vidlu, moze sa ti stat, ze sa ti vidla pokruti. Krutiaca sila ktora posoby na vidlu pri silnom brzdeny v jednom bode je na lacnejsich vidlach poznat.
3. Pokial ich nepotrebujes, nemas najmensi dovod do nich investovat. Zbytocne to budes mat na image, ked ti niekto pred tebou ukaze, ako sa da jazdit na Veckach, a co vsetko to umi, tak budes mat sam seba za hlupaka, ze investujes do niecoho, co nevyuzijes. Ak mas ale v plane v buducnosti skusat nejaky DH/FR, tak nie som proti.
Biker neni biker koly kvalitnemu/biku biku, musis mat tie trubky proste rad, a to sa odrazi aj na tvojej jazde.
hm... no sak to bolo fakt len kvoli tomu pocitu, ze kotucovky. a kolko stoji taka schopna vidla? alebo sa to na moj bajk ani neoplati davat? myslim, ze som nepisal aky mam bike. je to kelly's salamander 2003.
Lolkos ma pravdu, 30mm je taka istota pre kotue. Ale najdu sa aj "tensie" vidly, ktore dokazu vydrzat. Ja som vozil kotuce na Judy SL a nebol stym problem.
Kamarat ma dokonca hydro hayes na RST (typ neviem), tiez pomerne tenka, a zatial mu to drzi, je ale pravda ze moc sa o tie brzdy nestara, a brzdny ucinok je mensi nez u mojich Avids. Tak mozno preto sa vydl este nezkrutila, aneb vsetko zle je na nieco dobre.
Nikdy nic nekupuj pre pocit, pocit sa ti rozplinie velmi rychlo, radost s niecoho noveho sa tiez vytrati. Naopak ak nieco kupis, co naozaj vyuzijes, tak sa dostavy aj velmi dobry pocit, ze vies co robis
ja jazdim kotuce MX1 na RS juddy xc a este drzi... ma uz volu ale slape tutifruti
a co sa tyka kajjoovej otazky: vyser sa na tie kotuce, zbytocne to tam budes davat ked nic nejazdis. a vymena z V na kotuc neni len tak. menis minimalne brzdy, naboje a mozno aj vidlu (ak nie hned tak casom).
brzdny ucinok mechanik je porovnatelny s lepsimi Vckami... tie MX1 by som prirovnal asi k XTckam. cenovo su XT lacnejsie ale kotuce maju zasa vyhodu vo funkcnosti kedykolvek a za akychkolvek podmienok. a rafky su staaale ako nove
no ale to tebe ak jazdis po cestach je na uplny trt!
raydowe : dovolim si nesuhlasit s tvrdenim ze mechaniky a hydrauliky su porovnatelne...
jazdil som aj jedny aj druhe a je to podla mna neporovnatelne...
na mechanikach neexistuje aby si jednym prstom prudko zabrzdil, skus to iste na kvalitnych hydraulikach.
keby to bolo to iste, nikto by nevyhadzoval tazke prachy za hydry...
a este jedna poznamka...
pocul som tu vela poznamok o zavzdusnovani hydraulik, ja som napriklad na promaxoch spravil cez 1500 kilometrov a ani raz som nemenil kvapalinu ani som neodvzdusnoval, tiez mam kamosov, ktori nerobili ziadne zasahy do systemu ani po 2000 kilometroch...tak neviem, mozno iba mame stastie...
Hydro maju vyhody makkeho stlacania, pohodlne a presnejsie davkovanie sily.
To co ty opisujes jednym prstom, uz som to pisal vyssie, check it.
ja som pisal o BRZDNOM UCINKU, to znamena, ak rozbehnes biky s tymito brzdami, tak zabrzdis na rovnakom dlhom (kratkom) useku, akurat ze ten s mechanikamy to bude mat menej pohodlne.
Mal by si vidiet ako kamosovy brzdi ten hydro hayes,,,,, hroza, uz mu to aj ovzdusnovali v servise a furt mu ide packa az k riaditkam... brzdny ucinok.. no, od hudro by som cakal viac. Je fakt, ale ze sa o brzdy moc nestara, ja ich nastavujem a kontrolujem kazdy den, ked niekam vyrazam, a o tom to je. Ako pises ty, problem si nemal, asi nie si k brzdam tiez lahostajny, niekto moze mat brzdy ake chce, a brzdit mu to nebude, ked to nebude s casu na cas servisovat.
zaujimava diskusia ... ale rypal sa uz niekto z vas aj vo vnutri hydro - ja mam taki problem ze 1 z piestov sa nevraca na svoje povodne miesto, ale zostane stat niekde v polovici - tym sa medzera zmensi a potom sa jednak tazko nastavuju a pri kazdom demontovani kolesa musim nastavit znova co je dost neprakticke. skusil som odvzdusnovanie aj vymenit kvapalinu a nic. v NR servisoch na to maju vzdy 1 blbe vysetlenie - odvzdusnit. Viete niekto poradit ???
Problém bude v tesneniach.Na pieste su väčšinou dva tesnenia,a to bude asi chyba.Skús pozhánat nové.Ja som mal tiež taký problém na Magurách Clara a tesnenia som nezohnal,tada zohnal ale bolo to to isté.Presne tie som nezohnal.Tá zmes,z ktorej je vyrobené,musí byť zhodná.Inak to nebude 100%-né.Vyriešil som to kúpou nových kotúčiek.Aké máš brzdy?
ved to je mozno problem ... je to bike kellys magnus DSC 2004 stal okolo 26 litrov a tie brzdy su tam asi ta najsam nizsia trieda (aj ked inak som s nimi spokojni) su to Hayes Sole Hydraulic Disc. s tym tesnenim mas mozno aj pravdu lebo raz sa mi dokonca stalo ze som na platnicke nasiel trochen neidentifikovatelnej kvapaliny a este 1 vec ... co vracia tie piesty naspet - je tam daka pruzinka, alebo samovolne spetnym tlakom kvapaliny ???
to raydowe: sorry, neprecital som si tvoje predch. prispevky ale suhlasim, aj ked ja sa o tie brzdy nejako moc nestaram, okrem umytia, asi mam fakt stastie
to jajo: pri 203mm rotore musis mat dvojkorunkovu vidlu, lebo inak ti z normalnej vidly spravi vrtulu po dvoch zabrzdeniach...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja sa do bicyklov velmi nevyznam, tak sa necudujte, co budem pisat.
Nechcel som zakladat novy prispevok, tak som to dal sem, dufam, ze sa nenastvete. Ja by som chcel tiez kotucovku na bike, ani nie kvoli tomu, zeby som jazdil dajak brutalne, ale skor pre ten pocit. Ja som spokojny aj s tymi brzdami, co mam. Ale proste by som chcel kotucovky. No ale ked som sa bol popytat, tak mi vravel jeden clovek, ze mechanicke nie su o nic lepsie ako tie v-cka. A teraz citam, jak tu vychvalujete niektori mechaniky, tak chcem vediet, ze ci ma chcel iba ***** aby som kupil rovno drahsie hydraulicke, alebo co. No a druha vec je, ze neviem, ci sa na moju vidlu vobec oplati davat kotucovky. Mam model Capa TL RST. Neviem vlastne ci to je model ale toto mi na vidle pise, takze asi hej. Poradite mi? Ja vacsinou jazdim po cyklistickom chodniku, do terenu idem zriedka.
sorry, sprosta otazka?
Nechcem ta odradzat od mechanik. Ale vsetko hovori proti.
1. AK chces kotuce a aby brzdili lepsie ako V, Vydu ta tak ci tak drahsie, kvalitne mechaniky nieco stoja.
2. Pre ktoucovky treba aj riadnu vidlu, moze sa ti stat, ze sa ti vidla pokruti. Krutiaca sila ktora posoby na vidlu pri silnom brzdeny v jednom bode je na lacnejsich vidlach poznat.
3. Pokial ich nepotrebujes, nemas najmensi dovod do nich investovat. Zbytocne to budes mat na image, ked ti niekto pred tebou ukaze, ako sa da jazdit na Veckach, a co vsetko to umi, tak budes mat sam seba za hlupaka, ze investujes do niecoho, co nevyuzijes. Ak mas ale v plane v buducnosti skusat nejaky DH/FR, tak nie som proti.
Biker neni biker koly kvalitnemu/biku biku, musis mat tie trubky proste rad, a to sa odrazi aj na tvojej jazde.
Kamarat ma dokonca hydro hayes na RST (typ neviem), tiez pomerne tenka, a zatial mu to drzi, je ale pravda ze moc sa o tie brzdy nestara, a brzdny ucinok je mensi nez u mojich Avids. Tak mozno preto sa vydl este nezkrutila, aneb vsetko zle je na nieco dobre.
Nikdy nic nekupuj pre pocit, pocit sa ti rozplinie velmi rychlo, radost s niecoho noveho sa tiez vytrati. Naopak ak nieco kupis, co naozaj vyuzijes, tak sa dostavy aj velmi dobry pocit, ze vies co robis
a co sa tyka kajjoovej otazky: vyser sa na tie kotuce, zbytocne to tam budes davat ked nic nejazdis. a vymena z V na kotuc neni len tak. menis minimalne brzdy, naboje a mozno aj vidlu (ak nie hned tak casom).
brzdny ucinok mechanik je porovnatelny s lepsimi Vckami... tie MX1 by som prirovnal asi k XTckam. cenovo su XT lacnejsie ale kotuce maju zasa vyhodu vo funkcnosti kedykolvek a za akychkolvek podmienok. a rafky su staaale ako nove
no ale to tebe ak jazdis po cestach je na uplny trt!
Mas pravdu ale....
opravim ta
Kvalitne mechaniky brzia rovnako ako kvalitne hydro, hydro je samozrejme pohodlnejsie a lepsia davkovatelnost brzdnej sily.
To uz tu bolo 500 razi.
jazdil som aj jedny aj druhe a je to podla mna neporovnatelne...
na mechanikach neexistuje aby si jednym prstom prudko zabrzdil, skus to iste na kvalitnych hydraulikach.
keby to bolo to iste, nikto by nevyhadzoval tazke prachy za hydry...
a este jedna poznamka...
pocul som tu vela poznamok o zavzdusnovani hydraulik, ja som napriklad na promaxoch spravil cez 1500 kilometrov a ani raz som nemenil kvapalinu ani som neodvzdusnoval, tiez mam kamosov, ktori nerobili ziadne zasahy do systemu ani po 2000 kilometroch...tak neviem, mozno iba mame stastie...
Precital si si moj prispevok poriadne?
Hydro maju vyhody makkeho stlacania, pohodlne a presnejsie davkovanie sily.
To co ty opisujes jednym prstom, uz som to pisal vyssie, check it.
ja som pisal o BRZDNOM UCINKU, to znamena, ak rozbehnes biky s tymito brzdami, tak zabrzdis na rovnakom dlhom (kratkom) useku, akurat ze ten s mechanikamy to bude mat menej pohodlne.
Mal by si vidiet ako kamosovy brzdi ten hydro hayes,,,,, hroza, uz mu to aj ovzdusnovali v servise a furt mu ide packa az k riaditkam... brzdny ucinok.. no, od hudro by som cakal viac. Je fakt, ale ze sa o brzdy moc nestara, ja ich nastavujem a kontrolujem kazdy den, ked niekam vyrazam, a o tom to je. Ako pises ty, problem si nemal, asi nie si k brzdam tiez lahostajny, niekto moze mat brzdy ake chce, a brzdit mu to nebude, ked to nebude s casu na cas servisovat.
tomu sa hovori ze sa urcite na ne spoliehaš.
-------------------------------------------------------
> hayes mx1 so 203rotorom su vazne good
Hej len tam uz kotuc stoji viac jak brzda samotna:)
to jajo: pri 203mm rotore musis mat dvojkorunkovu vidlu, lebo inak ti z normalnej vidly spravi vrtulu po dvoch zabrzdeniach...