Mám tieto od BBB a sú v celku fajn. Zo začiatku síce vložka pri pedálovaní dosť rezala(toto je hlavná nevýhoda voľných šortiek), ale po čase už zmäkla. Viac by si o tom našiel popísané vo Vele 05/07, bolo tam porovnaných 11 krátkych gatí a ich tipom boli nejaké od Pearl Izumi. V prípade záujmu by som ten článok mohol aj zoskenovať
ak ti mozem odporucit, tak kup si poriadne cyklogate - elastaky s kvalitnou vlozkou a na vrch nejake dychajuce, dobre odvetrane, rychloschnuce volne gate bez cyklovlozky. odporucam znacku endura http://www.endura.co.uk/ a maju ich na wiggle.co.uk. pri dnesnom kurze libry a postovnom zadara (nad 100 libier) myslim, ze nie je o com...
no a vyhody/nevyhody - no skus sa niekde vysypat v elastakoch a vo volnych gatiach... tiez volne gate podla mna lepsie reguluju teplo - aj zahreju... a ked je teplo, tak na to su tam potom vetracie otvory (na stehnach napr.)
No ja musim k tym Enduram povedat, ze v lete je v nich pomerne teplo, lebo su z pomerne odolneho materialu a tym padom neumoznuju dostatocne vetranie na vrchnej strane stehien. Na druhej strane som v tychto nohaviciach spadol na pomerne drsnom terene, ale nebola na nich znamka opotrebenia. Co sa tyka schopnosti odvadzat teplo, tak tieto Endury nemaju na klasicke lycrove nohavice.
Výhody voľných gatí:
- voľné gate sú voľné, nohavice, prípadne plandavé vrecká poletujú, takže ich skôr zachytíš na nejakom konáre a je väčšia šanca si ustlať,
- do voľných gatí ti pri jazde jednoduchšie vlezie-vletí včela, mucha alebo iný štípajúci príživník,
- vo voľných gatiach ti lietajú vajcia dopredu-dozadu, doprava-doľava a tak máš väčšiu šancu po jazde zo sedla si ich prisadnúť a pri zjazde s nezasunutým sedlom si ich naklepať,
- ak sú do voľných gatí pre zábranu predchádzajúceho argumentu integrované vnútorné gaťky s vložkou, tak dve vrstvy ťa skôr natlačia ako jedna.
Nevýhody voľných gatí:
- vo voľných gatiach ti tak nevynikne prirodzenie.
Pekne napisane hlavne ta nevyhoda . Ja mam elastaky Specialized za litrik a pol. Ale poviem Vam bola to mudra investicia. Mam ich uz dva roky. Ziadne zmolky ani od obcas suchajucich veci. Dobre drzia vec tam kde ma a aj vlozka je super a velmi dobre vetraju. Nie je mi v nich horuco aj ked vonka 30 stupnov. A naj na nich je ze sa pekne opalite ako podla pravitka lebo aj na druhy rok stale drzia na tom istom mieste Fakt mam dva roky a ziadne ine. Takze viete si predstavit kolko prani absolvovali ked kazdy druhy den som pral. Je sice antibakterialna vlozka ale aj tie treba prat . Da sa v tom aj kupat lebo to rychlo uschne az na vlozku ktora potom zblnka pod zadkom . Rozmyslam ze tento rok kupim od tejto znacky nieco podobne lebo spokojnost absolutna
Nejazdim sice AM ale prepotene gače od pasa k zadku vyzeraju odpudivo baby su na to zvlast citlive na elestakoch to aspon nieje vidno a rychle sa ususia a neostavaju na nich biele mapy Ale na AMenakoch sa mi volne rataju viac.
drotar asi malo potim, ale u mna sa od pasa dolu nic take nekona...
Netvrdim ze je to pravidlo ale oči ne pitcha oči vidia a dalsia niemej dolezita vec je, ze AMenaci sa hore kopcom velmi nepotia ale ako som pisal volne gate na AM patria, v elastakoch a s chranicmi by ste vyzerali groteskne
dusan3322: asi len toľkoto: http://www.youtube.com/watch?v=39vKUJvBoOs
nehovorím, že som to neprežil, ale s chráničmi by to bolo lepšie (teraz ich samozrejme vozím). v žiadnom prípade nesúhlasím s tým, že sú na am zbytočné.
Čo už je toto za sedláčinu nosiť bermudy na bicykel.Bermudy patria na pláž.Ako písal Joko vajcia majú byť pekne uložené v cyklo vankúšiku...
davhan keď často padáš tak si kúp padák,alebo pomocné koléčká.
Ti co jazdia bez realnej sance padov jazdia zposobom ktory sa definicne nepasuje s pojom AM / AM.EN, pre elektricky uz existuje disciplina XC Takze toto je irelevantne. A bermudy su tie papierovite ***** s kvetinkovym potiskom nejakej kriklavej farby co naozaj najdes akurat tak na plazi, poriadne baggies su naopak gace v ktorych ked sa vydrbes tak sa nielen hned nedotrhaju ale ta ochrania aj pred doskriabanim, ná ked uz sme pri tom tak aj nevyzeras ako ziletkar ked v nich potom vlezes do nejakeho pajzlu na pifko
podla mna su chranice na am vcelku zbytocne ... tie pady su este celkom prezitelne aj nez nich
sak isteze prezijes, a miestecko na dalsi steh sa tiez vzdy najde
Pre amen a vyssie su uz baggies proste prirodzenym kandidatom, kebyze ide o konflikt SPD/neSPD tak uz sa mozme hadat s nejakymi argumentami, ale toto je pani jasna vec
Na AM/EN sú určite vhodnejšie voľné gate. Ako tu už viacerí spomínali, pocítiš to hlavne pri pádoch. Moje Fox Epic gate tých pádov už zažili dosť a stále držia.
Chrániče sa na AM hodia, každý predsa niekedy padá. A navyše sú aj pohodlné (661 Kyle Strait alebo 661 Evo).
Čo už je toto za sedláčinu nosiť bermudy na bicykel.Bermudy patria na pláž.Ako písal Joko vajcia majú byť pekne uložené v cyklo vankúšiku...
pokial viem, tak vsetci, co slapu dokopca (nevozia sa tam lanovkou) nosia cyklogate s cyklovlozkou a na ne volne gate, takze vajcia maju vsetci ulozene tam, kde maju byt.
a k tym chranicom - ako povedal martin aj m4jk, ak myslis ze ti ich netreba, tak bud si este poriadne nespadol, alebo vela brzdis, alebo jazdis xc, alebo si uz na urovni profi zjazdarov, ktori uz chranice nenosia, lebo vedia, ze ked spadnu, tak v uz im nepomozu:)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcel by som sa opytat ake maju vyhody a nevyhody pri xc - AM -en jazdeni, vase skusenosti a podobne.
ak ti mozem odporucit, tak kup si poriadne cyklogate - elastaky s kvalitnou vlozkou a na vrch nejake dychajuce, dobre odvetrane, rychloschnuce volne gate bez cyklovlozky. odporucam znacku endura http://www.endura.co.uk/ a maju ich na wiggle.co.uk. pri dnesnom kurze libry a postovnom zadara (nad 100 libier) myslim, ze nie je o com...
ja mam konkretne tieto (a aj par ludi v presove...) http://www.endura.co.uk/Product.aspx?dept_id=112&prod_id=106
no a vyhody/nevyhody - no skus sa niekde vysypat v elastakoch a vo volnych gatiach... tiez volne gate podla mna lepsie reguluju teplo - aj zahreju... a ked je teplo, tak na to su tam potom vetracie otvory (na stehnach napr.)
- voľné gate sú voľné, nohavice, prípadne plandavé vrecká poletujú, takže ich skôr zachytíš na nejakom konáre a je väčšia šanca si ustlať,
- do voľných gatí ti pri jazde jednoduchšie vlezie-vletí včela, mucha alebo iný štípajúci príživník,
- vo voľných gatiach ti lietajú vajcia dopredu-dozadu, doprava-doľava a tak máš väčšiu šancu po jazde zo sedla si ich prisadnúť a pri zjazde s nezasunutým sedlom si ich naklepať,
- ak sú do voľných gatí pre zábranu predchádzajúceho argumentu integrované vnútorné gaťky s vložkou, tak dve vrstvy ťa skôr natlačia ako jedna.
Nevýhody voľných gatí:
- vo voľných gatiach ti tak nevynikne prirodzenie.
k téme: súhlas s vladolom...
Katko, ty ma vzdy prekuknes
Netvrdim ze je to pravidlo
od augusta mam krasny lisaj na prdeli...a roztrhnute elastaky..
nehovorím, že som to neprežil, ale s chráničmi by to bolo lepšie (teraz ich samozrejme vozím). v žiadnom prípade nesúhlasím s tým, že sú na am zbytočné.
Ti co jazdia bez realnej sance padov jazdia zposobom ktory sa definicne nepasuje s pojom AM / AM.EN, pre elektricky uz existuje disciplina XC
Pre amen a vyssie su uz baggies proste prirodzenym kandidatom, kebyze ide o konflikt SPD/neSPD tak uz sa mozme hadat s nejakymi argumentami, ale toto je pani jasna vec
Chrániče sa na AM hodia, každý predsa niekedy padá. A navyše sú aj pohodlné (661 Kyle Strait alebo 661 Evo).
pokial viem, tak vsetci, co slapu dokopca (nevozia sa tam lanovkou) nosia cyklogate s cyklovlozkou a na ne volne gate, takze vajcia maju vsetci ulozene tam, kde maju byt.
a k tym chranicom - ako povedal martin aj m4jk, ak myslis ze ti ich netreba, tak bud si este poriadne nespadol, alebo vela brzdis, alebo jazdis xc, alebo si uz na urovni profi zjazdarov, ktori uz chranice nenosia, lebo vedia, ze ked spadnu, tak v uz im nepomozu:)