Zdravim, rád by som si urobil radosť touto vidlicou (momentálne stará 2005ka RST.. ). Brzdy sú kotúčové, oska 9mm (novatec). Neviem aký je rozdiel medzi jednotlivými ročníkmi avšak pravdepodobne by bolo dobré zobrať ten najnovší a to 2010. Cca som našiel že 2010 RLD alebo LOD zohnám za nejakých 150€.... veĺmi by ma potešilo ak by to bolo aj o čosi menej, kedže peňazí nazvyš niet. Radšej by som tú LOD, ale môže byť aj RLD (rozdiel je v nich pokiaľ viem, len v uzamykaní). Neoplatí sa ešte počkať na zľavy? +- by som chcel do toho investovať maximálne tých 150€.... (nevylučujem aj cestu bazárom, avšak radšej by som 100% funkčné "nové" železo)
A ako je to s tým zdvihom, teda jeho úpravami? Treba na to nejaké špeciálne diely, a nástroje?
Ďakujem
PS: Pekné sviatky
http://www.kupkolo.cz http://www.suncycle.sk (teraz nejde ale pojde)
do 140€ tam kupis model 2010. Starsi maju na kupkolo v cene okolo 100€, ten je tazsi, ma ocelove lakovane vnutorne nohy a trochu inak riesenu vzduchovu patronu.
Vacsie zlavy asi uz nebudu, ta cena je najnizsia siroko daleko.
Zmena zdvihu je na E*****ne riešená "hardvérovo", vo vnútri... Keď E*****n ja by som ti radil z tuning-testu, je zmenené mazanie na olejové, Milan dáva svoj tlmič a upraví negatívnu pružinku na tvoju váhu.
zdravím, ďik všetkým za rady...
áno o tých upravených verziách som tiež počul, a niečo o tom viem. Avšak nikdy som nemal možnosť vyskúšať aký je v tom rozdiel.
Zmenené na olejové mazanie znamená čo? Lebo naliať do nohy olej zvládnem hádam aj bez toho
inak povodne mazanie je aké? (vytiahnem šeron a nastriekam nohy?) alebo o čo tu ide.
ďakujem za rady.... idem pozret ten tunning test kolko by to asi vyslo
Upravený E*****n by mal stáť pod 200 eur aj s poštou... Pôvodná je vazelína, nejde len o výmenu vazelíny za olej... Sú vymenené všetky tesnenia a ako som písal, milan má trochu upravený tlmič...
pardon: do riti nieže by som do toho 200€ nemohol dať, ale vidí sa mi to hojne
A niesom si istý či by som za tých 200€ nenašiel aj niečo lepšie ako e*****n. I keď možno v bazáre.
Teda každopádne 135 či koľko eur za originál e*****n znie lepšie ako 200 za "tunený od milana"...
No vedel som že na to presviedčanie k drahším alternatívam dôjde... pravdepodobne by som sa o tom mal porozprávať so spomínaným milanom.
Sakra bye bye 200€
zober obyčajný....samozrejme tunený je lepší bla bla...ale potrebuješ ho?
jazdíš XC,doteraz si mal RST,myslím že je úplne jedno či zoberieš ten alebo ten....aspoň ušetríš a kúpiš niečo ďalšie na bike
a nech je ako chce,ja s Milanom nemám dobré skúsenosti,ide síce len o jednu vidlu,síce tomu pomohol,ale k horšiemu
stanomx...tiež nemám nejak peniaze nazvyš a rozhodoval som sa podobne pred pol rokom, no nakoniec som došetril a kúpil verziu z tuning-testu, kde s poštovným vyjde cca 190,-€ (LODy disc) čo je o 50€ viac ako ty píšeš že by si vedel kúpiť obyčajný e*****n. Ako niekto napísal, niesme tak bohatý aby sme si mohli dovoliť kupovať lacné veci.
Ja mám od Milana ešte ročník 2009 a som sním maximálne spokojný. Chod vidlice je za tú cenu perfektný... Neviem neviem čo lepšie by si za tú cenu zohnal...
Len dodám, že upravený E*****n/Axon chodí fakt úžasne, ALE mňa osobne už niečo vyše pol roka pekne štve. Chodí totiž zbytočne do zdvihu, čo riešim jeho zamykaním (prakticky na maratónoch jazdím na locknutom, do zjazdov odomykám, ak nezabudnem ). Pokiaľ si teda vieš predstaviť, ako zľahka bude chodiť a nemáš rád zbytočné straty energie, neupravený by nebol zlou voľbou. Teraz by som už do upraveného nešiel, hoci v zjazdoch, najmä lúčnych, som v siedmom nebi. Jo a tieto vidlice vydržia snáď aj atómový výbuch. Môj mal rozborku-zborku spolu s výmenou olejov naposledy 7.7.2009.
PS: Predošlý model (E*****n 2008) mal problémy s ošúchavaním farby z vnútorných nôh. Kozmetická vada, ale nepoteší. Nový (2010) s tým problém nemá.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.suncycle.sk (teraz nejde ale pojde)
do 140€ tam kupis model 2010. Starsi maju na kupkolo v cene okolo 100€, ten je tazsi, ma ocelove lakovane vnutorne nohy a trochu inak riesenu vzduchovu patronu.
Vacsie zlavy asi uz nebudu, ta cena je najnizsia siroko daleko.
Úprava zdvihu http://preview.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=tv.home&postingID=108&sid=1# .
Pouvazuj na tym.
áno o tých upravených verziách som tiež počul, a niečo o tom viem. Avšak nikdy som nemal možnosť vyskúšať aký je v tom rozdiel.
Zmenené na olejové mazanie znamená čo? Lebo naliať do nohy olej zvládnem hádam aj bez toho
inak povodne mazanie je aké? (vytiahnem šeron a nastriekam nohy?) alebo o čo tu ide.
ďakujem za rady.... idem pozret ten tunning test kolko by to asi vyslo
A niesom si istý či by som za tých 200€ nenašiel aj niečo lepšie ako e*****n. I keď možno v bazáre.
Teda každopádne 135 či koľko eur za originál e*****n znie lepšie ako 200 za "tunený od milana"...
No vedel som že na to presviedčanie k drahším alternatívam dôjde... pravdepodobne by som sa o tom mal porozprávať so spomínaným milanom.
Sakra
jazdíš XC,doteraz si mal RST,myslím že je úplne jedno či zoberieš ten alebo ten....aspoň ušetríš a kúpiš niečo ďalšie na bike
a nech je ako chce,ja s Milanom nemám dobré skúsenosti,ide síce len o jednu vidlu,síce tomu pomohol,ale k horšiemu
PS: Predošlý model (E*****n 2008) mal problémy s ošúchavaním farby z vnútorných nôh. Kozmetická vada, ale nepoteší. Nový (2010) s tým problém nemá.
ale pre zaujimavost.. macochy TST2 maju tlmic SR suntour, rovnaky jak e*****n. Tu niekto robil mod ktory z lockoutu spravi regulator kompresie
prave mi dosiel od milana email... a píše vňom o 2011 modely... ktorý prinesie len nové farby
je tam popisane riesenie, nic zlozite... aa milan tam uz tusim dava iny olej ktory toto nerobi, penil sa ten povodny
je uplne zbytocne rozmyslat ci kupit alebo nekupit tu vidlu
takze ked mas 200€ ber od milana, ked potrebujes usetrit tak kludne model 2008 za 100€ (+ postovne) z kupkola. Amen
to máš slabo zmapovanú ponuku
http://www.gekonsport.cz/cyklistika/rockshox-recon-351-u-turn-130-cerna/
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=44489
http://www.x-fusion-shox.com/product.php?pa=14&pb=d4464e37e356b17a05c41c9f5e63c0e6
alebo nedávno bola aj reba za 230 eur...
ono každá má niečo do seba, e*****n z tt toho spája dokopy asi najviac, len sú aj iné možnosti ako Tora