V sobotu na pretekoch mi odislo lozisko zo strany prevodnikov do preč Nema nahodou niekto lozisko zmerane Alebo typove oznacenie
EDIT : ložisko malo najazdene iba cca 3000 km. Nejaka mala zivotnost, alebo mate ine skusenosti
Zdravím, potrebujem poradiť ako mám rozhýbať ložisko v lavej miske hollowtechu? Už som tam nastriekal kvantum wd-čka ale ložisko sa nechce pohnúť. Aj som doňho vložil trubku a skúsil to tak pootočiť, ale ani sa nehlo.
Je nejaké šanca to rozhýbať, ale ho treba už len vylisovať a kúpiť nové?
Aha, ešte sa spýtam - ako najlahišie vytiahnem ložisko z misky. Už som tu videl nahrievanie, páčenie šrubovákom a neviem čo ešte. Ktorý spôsob je na to najlepší?
Pre mna je po sezone. Práve som to demontoval. Naoko hladky chod a teraz som zistil, že v ložiskach je priesok (žeby ta wapka!). To gumove tesnenie za vela nestojí.
Mam kupene nové ložiska, dúfam, že to bude lepšie. http://i.ebayimg.com/images/g/poUAAOxy8HlSbimr/s-l1600.jpg
Caute, chcem sa pridať do tohto fóra sa jednou otázkou. Chcem dať xtéčkocé kluky a stred ( hollowtech II ) na 20ročný mtb rám v ktorom mám zapuzdrený stred so 4hrannou oskou, a zaujíma ma či je to možné, ťi tam neni iný zavit alebo rozmer. Tie xtéčkové 3prevodníkové kluky mém teraz na meride matts, no tam chcem prejsť na 1x 10-11 rýchlostný systém atie dať na s20ročný author texas. V príložených fotkách sú tie bicykle na ktorých to chcem zameniť.
ahoj. ja som to takto robil tiež. menil som štvorhran na hollowtech a sedelo to pekne. akurát ja som musel meniť prešmyk, pretože tie nitované 4hranné kluky maju prevodníky o kúsok bližšie pri sebe ako tie xt. a prešmyk mi neodkázal prehodiť na najväčší prevodník. potom už všetko šlapalo ako má
tak ono záleží aký tam máš teraz. možno ti to poberie. ja som tam mal len nejaký shimano úplný základ. potom som tam kúpil deorečko a funguje to odvtedy super. čiže najskôr to skús nastaviť s tým čo máš, a keby to nešlo tak až potom by som riešil prešmyk
Mám nové kľuky so stredom asi 2 mesiace a už som musel robiť servis stredu HT2 po blatistom maratóne. Je to stred FORCE, ale asi by mal byť totožný so Shimanom. Nejdem ešte meniť ložiská, nemajú vôľu, boli riadne spinave a mali suchy drsný chod. Vybral som plastove krytky ložisk, vyčistil som ich v cyklostari. Môžem tie misky s ložiskami aj vymyť prudom VODOY? a následne zas v cyklostari, necham vysusit a dam novu vazelínu a zložim naspäť.
Do buducna asi kupim stred shimano, mal by pasovat aj na Force kluky si myslim. Misky force si potom nachystam tak, aby ked ma zase zradia nove misky som mal prichystane tie pôvodné Force, Len neviem, či ložiská vo force miskách sa daju kupiť a či su rovnaké ako má Shimano na svojom HT2 napr BB52. Force misky sa dali lahko otvoriť. a ložisko je široke 7mm co som odmeral v miske. ale hovorim pre tentokrát ho ešte nejdem stahovať a meniť.
su to tieto kluky so stredom http://www.cykloabc.sk/tovar/13154_922_b_kluky-force-nine3-plus.jpg
Takto som to rozobral a umyl v cyklostari ale hodilo by sa to vymyť viac prudom vody, môžem vodou? Nasledne zas cyklostarom a vysusit.
Mám nové kľuky so stredom asi 2 mesiace a už som musel robiť servis stredu HT2 po blatistom maratóne. Je to stred FORCE, ale asi by mal byť totožný so Shimanom. Nejdem ešte meniť ložiská, nemajú vôľu, boli riadne spinave a mali suchy drsný chod. Vybral som plastove krytky ložisk, vyčistil som ich v cyklostari. Môžem tie misky s ložiskami aj vymyť prudom VODOY? a následne zas v cyklostari, necham vysusit a dam novu vazelínu a zložim naspäť.
Do buducna asi kupim stred shimano, mal by pasovat aj na Force kluky si myslim. Misky force si potom nachystam tak, aby ked ma zase zradia nove misky som mal prichystane tie pôvodné Force, Len neviem, či ložiská vo force miskách sa daju kupiť a či su rovnaké ako má Shimano na svojom HT2 napr BB52. Force misky sa dali lahko otvoriť. a ložisko je široke 7mm co som odmeral v miske. ale hovorim pre tentokrát ho ešte nejdem stahovať a meniť.
su to tieto kluky so stredom http://www.cykloabc.sk/tovar/13154_922_b_kluky-force-nine3-plus.jpg
Takto som to rozobral a umyl v cyklostari ale hodilo by sa to vymyť viac prudom vody, môžem vodou? Nasledne zas cyklostarom a vysusit.
Ten ložiskovy stred nie je vobec dobre utesneny, ale treba tam davať aspoň utesnene ložiska. Bud plastové tesnenie, alebo kovové. Stoja par eur.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je nejaké šanca to rozhýbať, ale ho treba už len vylisovať a kúpiť nové?
Mam kupene nové ložiska, dúfam, že to bude lepšie.
http://i.ebayimg.com/images/g/poUAAOxy8HlSbimr/s-l1600.jpg
Hádam by to mohlo pasovať.
Trochu stary príspevok, ale stale aktuálny.
Som tiež nechapal, ked som to rozobral.
Ten ložiskovy stred nie je vobec dobre utesneny, ale treba tam davať aspoň utesnene ložiska. Bud plastové tesnenie, alebo kovové. Stoja par eur.