Moze mi prosim niekto poradit. Na vrchu pravej nohy, kde sa nastavuje sila pruzenia mi pri namahani zacal vytekat olej. Vyteka ho celkom dost, lebo steka aj po klzaku. Zhodil som vrchnu maticu a dotiahol skrutku. Uvidim po dalsom vyjazde. Moze to byt len volnostou matice alebo poskodenym "O" kruzkom. Aspon tak myslim.
Chcem sa len opytat, ci tam este nie je ina chyba, napriklad moc oleja, a pod. Neverim moc tomu, ze by tam este mohol byt nejaky prepustaci ventil v tej matici a v pripade takehoto stavu, ze by to prepustalo olej. Co myslite vlastnici manitou....
Este otazoka, ako dam driek s ihlou prec od vrchnej ciernej skrutky?
Ta ihla vyzera podla toho obrazka, ze by sa mala z drieku vyskrutkovat pomocou sesthranu...
Tak pod tym kruzkom bolo nieco ako namotany vlas. Ten som odstranil a poskladal spat. Uvidime co to urobi. Kruzok nebol poskodeny. Zatial si skusim zohnat ten novy kruzok.
Cisto teoreticky, nemoze to prepustat z toho dovodu, ze je tam viac oleja, ako ma byt? Ten kruzok by mohol kludne sluzit aj ako poistny. Nie?
nemusí byť poškodený ale aj tak bude prepúšťať. Treba to vymeniť.
s množstvom oleja to nemá spoločné vôbec nič. Keby ho bolo vela tak vidla nemôže dosiahnúť plný zdvih.
okrem toho, ihla je stále ponorená v oleji (v opačnom prípade nefunguje lock), takže aj pri najmenšom pohybe vidly je tesnenie namáhané tlakom ktorí prejde cez otvorený lock. Ked ho zavrieš tak tesnenie bude namáhané iba tlakom vytlačenej kvapaliny, čo je niekolko krát menší ako priamo cez lock resp. vôbec nakolko vrchná časť je len poistka proti prerazeniu a všetok olej ide cez ihlu ventilu.
Je to zaujimave, ale asi ten vlas, ci co to tam bolo namotane bola ta pricina. Lebo som bol v nedelu na 50km vylete, dobre zjazdiki a netecie. No ked zacne, tak ho vymenim, uz som si kupil aj 3x1,5 aj 3x2.
Zatial dikes.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ta ihla vyzera podla toho obrazka, ze by sa mala z drieku vyskrutkovat pomocou sesthranu...
Cisto teoreticky, nemoze to prepustat z toho dovodu, ze je tam viac oleja, ako ma byt? Ten kruzok by mohol kludne sluzit aj ako poistny. Nie?
s množstvom oleja to nemá spoločné vôbec nič. Keby ho bolo vela tak vidla nemôže dosiahnúť plný zdvih.
okrem toho, ihla je stále ponorená v oleji (v opačnom prípade nefunguje lock), takže aj pri najmenšom pohybe vidly je tesnenie namáhané tlakom ktorí prejde cez otvorený lock. Ked ho zavrieš tak tesnenie bude namáhané iba tlakom vytlačenej kvapaliny, čo je niekolko krát menší ako priamo cez lock resp. vôbec nakolko vrchná časť je len poistka proti prerazeniu a všetok olej ide cez ihlu ventilu.
Zatial dikes.
focus