ako zistim presne zlozenie modelu MERIDA matts speed V 2005. na ich webe su samozrejme nejake udaje ale napr. na webe shimana vidim pod oznacenim prehadzovacky XT celkom 4 modely:
M 760 SGS alebo GS, M751 GS alebo SGS link na shimano XT
ako zistim co tam skutocne mam?
Najlepšie to zistíš tak, že si to prečítaš na zadnej strane šaltra. Je to celé čierne a zle sa to číta, ale je to tam.
Konkrétne u tothoto modelu meridy sú na webe trochu nezmyselné informácie, konkrétne XT conventional + DC, čo mi moc nedáva zmysel, keďže na DC sa používa inverzná pružina (nie že by to s normálnou nefungovalo). Ale každopádne vyššie uvedený postup tvoju dilemu vyrieši.
Edit: Kombinácia DC + normálna pružina sa ako som zistil používa aj na bikoch od iných výrobcov, takže to nebude až tak mimo pri tej meride.
root: dik, zhanam to preto lebo si chcem z netu potahat poriadne manualy k tomu lebo to co dava merida za vela nestoji. z toho sa neda ani doraz na presmykovaci nastavit. zaujimal by ma aj ten presmy kovac. merida udava len deore. a na webe shimana:
su modely: FD-M510 a FD-M511
podla obrazku sa mi to zda na 510 ale nie som si isty
dalsia vec: Hlavové zloženie - M OS TOWER toje od meridy ich vlastne?
kazety som tam zazrel tiez dve: CS-HG50-9 a mali nejake pismenka na koci... a neviem ktora z nich to je...
nemali by k tomu seriozne napisat z coho sa to vlastne sklada? z meridy mi odpisali toto:
Dobrý den,
Vaše kolo je složeno z komponentů, které jsou určeny pro tovární montáž a v některých detailech se nemusí shodovat s komponenty, které jsou v prodeji jako samostatné díly. Tovární komponenty bývají často upraveny dle požadavků velkých výrobců jako Merida, aby přesně seděly k ostatním komponentům na kole.
To je stejné jako v případě OEM softwaru počítače, který je instalován přímo výrobcem. Ten se také lisí v některých detailech od krabicové verze.
Mezi komponenty, na které se ptáte, nejsou výrazné rozdíly.
Čo sa týka toho presmykača, tak 510 je topswing, 511 je downswing. Rozdiel medzi nimi je viditeľný na prvý pohľad a nelíšia sa iba v detailoch, takže na rozoznanie netreba žiadne špeciálne vedomosti.
Okrem toho 510/511 sú zo staršej rady, aktuálne pre 2006 sú 530/531. Ale pokiaľ ti ide o nastavenie, je to úplne jedno.
Existujú aspoň 2 české weby, na ktorých je podrobne rozpísané nastavovanie komponentov bickykla. Nechce sa mi hľadať linky, ale vo fóre sa to tu dosť pravidelne objavuje.
dik za ponuku, ale uz nechcem uz som kupil, ale zhanam manualy k jednotlivym komponentom aby som si vedel obcas aj sam posrobovat nejakym srobikom. a kedze obecny manual k meride je na nic tak to takto zhanam z netu. teraz napr. luskam kazetu. v meridackych papieroj jwe toto: CS-HG50-9
1. lebo chcem vediet z akych komponentov mam poskladany bike
2. chcem mat manualy k tym komponentom, lebo ked si budem nieco opravovat tak sa do toho manualu asi pozriem
3. ked si budem kupovat nove komponenty, vymienat nieco za nieco
tak by som rad vedel co tam mam a za co nove to menim, napr. pre porovnanie presnej hmotnosti a podobne.
4. ked sa ma niekto opyta aky mam presmykovac aby som vedel povedat
5. ked kupim PC tak ma tiez zaujima z akych komponentov je poskladany (v pripade PC to sice robim opacne lebo PC je moj biznis, bike nie tu som ako amater, ale keby to niekto robil takto tak ja sa mu divit nebudem)
6. minule som bol s uplne novym bikom na tyzden na chate, rozhadzal sa mi presmykovac a aj prehadzvac a musel som to doladovat na slepo, nevediac poriadne ktory srobik ako meni dorazy, co by som vtedy za tie manualy dal
7. mam kamosa ktory mi obcas ten bike bude servisovat, sice je dobry ale nepredpokladam ze ma totalne nastudovane vsetky sady shimana a pod. takze ak sa vyskytne problem strcim mu manual pred oci a bude...
8. mozno by sa naslo este kopa dalsich dovodov.... snad bude stacit aj toto
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.merida-bike.cz/velkyobrazek. ... _large.jpg
Konkrétne u tothoto modelu meridy sú na webe trochu nezmyselné informácie, konkrétne XT conventional + DC, čo mi moc nedáva zmysel, keďže na DC sa používa inverzná pružina (nie že by to s normálnou nefungovalo). Ale každopádne vyššie uvedený postup tvoju dilemu vyrieši.
Edit: Kombinácia DC + normálna pružina sa ako som zistil používa aj na bikoch od iných výrobcov, takže to nebude až tak mimo pri tej meride.
su modely: FD-M510 a FD-M511
podla obrazku sa mi to zda na 510 ale nie som si isty
dalsia vec: Hlavové zloženie - M OS TOWER toje od meridy ich vlastne?
kazety som tam zazrel tiez dve: CS-HG50-9 a mali nejake pismenka na koci... a neviem ktora z nich to je...
nemali by k tomu seriozne napisat z coho sa to vlastne sklada? z meridy mi odpisali toto:
Dobrý den,
Vaše kolo je složeno z komponentů, které jsou určeny pro tovární montáž a v některých detailech se nemusí shodovat s komponenty, které jsou v prodeji jako samostatné díly. Tovární komponenty bývají často upraveny dle požadavků velkých výrobců jako Merida, aby přesně seděly k ostatním komponentům na kole.
To je stejné jako v případě OEM softwaru počítače, který je instalován přímo výrobcem. Ten se také lisí v některých detailech od krabicové verze.
Mezi komponenty, na které se ptáte, nejsou výrazné rozdíly.
Okrem toho 510/511 sú zo staršej rady, aktuálne pre 2006 sú 530/531. Ale pokiaľ ti ide o nastavenie, je to úplne jedno.
Existujú aspoň 2 české weby, na ktorých je podrobne rozpísané nastavovanie komponentov bickykla. Nechce sa mi hľadať linky, ale vo fóre sa to tu dosť pravidelne objavuje.
http://www.merida-bike.cz/velkyobrazek. ... _large.jpg
...pozor on chce 05 nie 06
Co sa tyka saltra je to to iste ale co sa tyka radenia tak 05 ma RF a 06 DC
U nas v DK sa da 05 kupit nova za cca 20L
je to toto:
http://cycle.shimano-eu.com/catalog/cyc ... 6359157275
albo toto:
http://cycle.shimano-eu.com/catalog/cyc ... 6359157275
asi ta prva nie?
Ta druha to je cestna Tiagra
...a kolko si za nu dal?
Vies kolko ma KG?
http://cycle.shimano-eu.com/catalog/cyc ... 6360256298
kupoval som dve naraz, cena zhruba ako tvoja, 41 dokopy za obe, co to je KG?
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t=12049
a hned prva Bobova odpoved...
jj....len neviem preco hmotnosti 05 modelov nedali aj na web
2 duracer: boa mas pravdu, vahy modelov 2005 tam ozaj nemaju, takze som ho odvazil, 13.4 aj namontovanym nosicom na flasu a cyklocomputrom
1. lebo chcem vediet z akych komponentov mam poskladany bike
2. chcem mat manualy k tym komponentom, lebo ked si budem nieco opravovat tak sa do toho manualu asi pozriem
3. ked si budem kupovat nove komponenty, vymienat nieco za nieco
tak by som rad vedel co tam mam a za co nove to menim, napr. pre porovnanie presnej hmotnosti a podobne.
4. ked sa ma niekto opyta aky mam presmykovac aby som vedel povedat
5. ked kupim PC tak ma tiez zaujima z akych komponentov je poskladany (v pripade PC to sice robim opacne lebo PC je moj biznis, bike nie tu som ako amater, ale keby to niekto robil takto tak ja sa mu divit nebudem)
6. minule som bol s uplne novym bikom na tyzden na chate, rozhadzal sa mi presmykovac a aj prehadzvac a musel som to doladovat na slepo, nevediac poriadne ktory srobik ako meni dorazy, co by som vtedy za tie manualy dal
7. mam kamosa ktory mi obcas ten bike bude servisovat, sice je dobry ale nepredpokladam ze ma totalne nastudovane vsetky sady shimana a pod. takze ak sa vyskytne problem strcim mu manual pred oci a bude...
8. mozno by sa naslo este kopa dalsich dovodov.... snad bude stacit aj toto
PS staznosti pis <<sem>> a nie do prispevkov