Jedna sa o novsi model ( ukazka: http://www.suncycle.sk/mtb_prehadzovacky/diely-mtb/prehazovacka_sram_x9/)...mozete mi niekto z majitelov odfotit/popisat ako viest koniec lanka pri ,,fixovani" v tejto prehadzovacke? Su tam dve moznosti a myslim si, ze jedna je nespravna, akurat neviem ktora .
Vdaka.
Na tom obrázku je ešte stará X.9. Nová má ten fixný šrób z opačnej strany, s montážou nie je žiadny problém
Osobne si myslím že je to celkom dobrý nápad na ochranu lanka a aj to lepšie esteticky vyzerá. No tie odľahčené kladky až taký super nápad nebol, spodnú som zrušil po 3? výjazde a presne to urvalo aj s odľahčenou časťou zo 5 zubov.
Pokial dobre pamatam, tak sa lanko fixuje v tom umelohmotnom zliabku. Je to dobre znazornene aj v manuale. Vecer to mozem skusit cvaknut, ak nezabudnem.
Presne. Preto radšej použijem horné kladky z modelov do roku 2009, ktoré sú oceľové koliesko so 7 otvormi na excentrické uchytenie aj na dolnú kladku. Dá sa ľahko čistiť a mazať aj keď jeho životnosť nieje veľká. Ideálne ložisko z mojich skúseností je na kladkách klzné keramické. Vydrží veľmi dlho a jednoducho sa vyčistí a namaže keď je to potrebné. Všetky guličkové sú na prt, lebo pri malej nečistote sa hneď zadierajú a veľmi zle sa čistia, hlavne ak majú tesnenia nalisované.
666bikerovi treba najskor odpovedat, az potom mozeme potvrdzovat. Priznam sa, ze to, ze tam mam nejaky bazmek som si overil az po tvojej fotke, ale naco to sluzi naozaj netusim.
Edit: Ani v manualoch SRAMu sa ten srobik nespomina. Za seba hlasujem: "Nesahat a zabudnut, ze existuje".
neviem, ja mam X0 a skrutku mam z opacnej strany ako ty..tu na tej fotke z opacnej strany taku skrutku nevidim, tak ma napadlo,ci to nie je ten isty princip len je ta skrutka/cervik na opacnej strane..a ci nesluzi na ten isty ucel,ze ked ho dotahujes,tak ti tlaci prehadz. smerom dole a ked povolujes tak smerom nahor..moja uvaha
666biker: ak si myslel skrutku, ktorou sa nastavuje opasanie retaze/zdvih hornej kladky od pastorkov, tak ta je na opacnej strane. Skrutkou, na ktoru bol smerovany dotaz sa nenastavuje nic.
..nehadam sa..len tu skrutku nejak na tej predoslej foto kde je ten cervik nevidim..neviem ci je to len zlym uhlom fotky,ale druhe X9 cez google co najde, ktore nemaju toho cervika tak zase tam vidiet na fotke tu zadnu skrutku na nastavovanie sklonu/zdvihu..najlepsie je to len skusit ked sa clovek neboji,ze co to spravi,ked sa to dotiahne o jednu otacku,povoli..a vratit to o otacku spat potom by nemal byt problem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak ci tak tu najdes pekne obrazky http://bit.ly/e4mbOH
Osobne si myslím že je to celkom dobrý nápad na ochranu lanka a aj to lepšie esteticky vyzerá. No tie odľahčené kladky až taký super nápad nebol, spodnú som zrušil po 3? výjazde a presne to urvalo aj s odľahčenou časťou zo 5 zubov.
Na zapotroseny manual som zabudol
Su tam gulickove loziska alebo ako je to poriesene?
Som same ucho, sram x.0 malo tragicke kladky, musel som ich vymenit za shimano relativne skoro
Edit: Ani v manualoch SRAMu sa ten srobik nespomina. Za seba hlasujem: "Nesahat a zabudnut, ze existuje".