Chtiac nechtiac som si kupil Meridu, konkretne Special Edition - Disc a mam mensi problem. Pri jemnom brzdeni zadnou brzdou mi sem-tam roztrase cely bike. Pytal som sa v obchode a tam mi okrem miliona kravin typu (uvolneny ryxloupinak, uvolneny kotuc) povedali aj, ze moze byt nakrivo brzda. To asi najskor zo vsetkeho co som pocul. Okrem toho som sa nahodou stretol s xlapikom co ma ten isty bike a ten isty problem. Nahoda? Co vy na to? Ma este niekto rovnaky problem, resp. rovnaky bike bez tohto problemu, resp. riesenie????
dky za radu... hej , pocul som aj o tom. krivy neni. a uz som to snad vyriesil. zbrusil som z ramu, takze teraz sa mi da brzda lepsie nastavit a vyzera ze to pomohlo. len tazko to nejak otestovat, lebo v momentalnom pocasi sa mi von moc nexce... plus len tak pre zaujimavost, ten kamos to reklamoval a bike nevidel uz cez dva mesiace... ze to stale testuju... zeby to bolo v rame??? no comment
tak ti s tymi ludmi odporucam zalozit spolok podvedenyx zakaznikov a zazalovat Meridu aspon sa tu zacne nieco diat.Inac si sa ani nipoxvalil aky si ty detektiv.
Noo, ten problem s brzdou je velmi zaujimave zistenie. Planujem zakupit Meridu Speed Disk tak dufam ze problem je v kotucovke Shimano Deore a nie v rame. Speed ma brzdu Magura Julie. Nemate niekto skusenosti s tymto bikom? Nema podobny problem?
Som tiez jednym zo "stastnych" majitelov serie 2002. Urcite to nie je brzdou Deore. Bike mam od augusta a celkovo bol asi 4 mesiace v Meride, pretoze stale nefungoval ako mal. Presiel som nasledovnymi stadiami /kazdy z nich bol podla Meridy tym 100% riesenim problemu/:
1. vymena kotuca Deore za kotuc Magura
2. vymena brzdovych platniciek
3. vymena celej sady Deore za Magura Julie 2003
Zajtra mi maju doniest bike, dufam ze bude OK. Vymenili mi na nom ram 2002 za ram 2003, a vidlu Judy XC za Axel Elite /vidlu, ktora je davana k modelu 2003 som ziadal sam /nebol to ich navrh/.
Bike otestujem /ked trosku spadne sneh ))/ a ak to bude OK dam vam vediet, nech si biky poreklamujete aj vy.
Dnes mi doniesli bike. Ta cierna farba je super, problem je vsak ten, ze to vyzera, ze v Meride len zobrali ram 2002 a nastriekali ho na cierno. Ziadne zmeny tam nevidim a pri brzedni ani necitim ) Trasie to rovnako. Dufam, ze mi uz konecne vratia prachy
dnes mi konecne vratili prachy, vraj za +/- 1 - 2 mesiace budu mat nove ramy, ktore by to mali mat odstranene, tak bud pockajte alebo si chodte pre peniaze
Ludkovia, viem si predstavit ako to potesi, ked clovek pusti posledne prachy za nieco co trasie a pritom to nie je vibrator. Na mieste tych napalenych ci "stastnych" by som napochodoval do predajne s obcianskym zakonnikom a ked to nevedia opravit nech vratia money.
S obcanskym zakonnikom som samozrejme prisiel aj s papierom o odstupeni od zmluvy, na mi pan Stefanik odovzdal vyrozumenie, ze tomu biku nic nie je a ze to je normalne. Takze tak )
VSETKY MERIDY S TYMTO RAMOM ALU 7005 + KOTUCOVE BRZDY (JE JEDNO CI JE TO 2002,2003) MAJU TENTO PROBLEM MAM HO AJ JA, JE TO NIECO PRISERNE, A POZNAM DALSICH LUDI S TYMTO PROBLEMOM. JA TO IDEM AKURAT REKLAMOVAT, ALE ROZMYSLAM, ZE TO AJ TAK NEPOMOZE, LEBO STEFANIK JE VRAJ K...., TAKZE TO BUDEM ASI RIESIT INOU CESTOU. ;(
Mam meridu speed s kotucovkami magura julie a tiez sa mi to stava. Pri urcitej slabej intenzite brzdenia sa zadna cast biku rozvibruje, proste pekne rezonuje. Nie je to ale take zle - staci viac pritlacit alebo povolit a prestane to. Je to urcite sposobene meridackym "papierovym" ramom (kamos ho ma preliaceny lebo prilis ho pritiahol do nosica na aute ! ! !) Inak krivy kotuc kludne moze byt, zda sa mi ze moj predny nie je celkom ok.
Nie je to az take zle??? Ved som sa skoro zabil, skus ist 80 km/hod a garantujem ti,ze sa dolames, alebo ta zrazi auto, a to nehovorim o tom, ze to skripanie brzd je pocut 400 metrov odtial!! Nechapes, ze ta oklamali?? Merida predava vadne vyrobky a uz pekne dlho o tom vedia, podla toho ako som hovoril pred chvilou s prvym reklamatorom tohto problemu. (vedia o tom od augusta 2002 a stale to predavaju, su to proste SVINE) Clovek vyhodi 40 tis. za bike aby mal peknu jar, a zisti,zer je v prdeli!!!! Tak to snad nie!
uplne najkrajsie je to, ak sa ti na kotuc nahodou dostane troxu vody alebo blata, staci uplne minimum, tak ti nepomoze nic. ani brzdit silnejsie ani jemne ubrat, proste pokym nezablokujes koleso, je z meridy jeden z najvacsix vibratorov na svete. a to potom dost odxadzaju plaste. je to proste kram... dajte vediet jak ste to zatim poriesili. vratil to este niekto okrem timecoma??? alebo aspon reklamoval???
No, nazdar teba som hladal, dostal som kontakt od Timecoma na teba pisal som ti, ale neozval si sa, chcel som vediet ako si to vyriesil, ale uz je to zbytocne, ja som bike poslal na reklamaciu, ked som predviedol technikom v Kaktuse co ten bike robi, len kukali a hned povedali, ze to je krutenie v rame, 7. maja uplynie 30 dnova doba dokedy mi s tym ma Stefanik nieco urobit, aj ked viem,ze sa to neda opravit, ked mi to posle spat "opravene" poslem mu to zase spat. Podla zakona ak mi to opravi 2x a nepomoze MUSI mi vratit prachy. Uz som to vybavoval aj cez slov. obchod. inspekciu. Ak mi nebude chciet vratit prachy nabehnem do BB a rozflakam mu hubu este aj zato,ze ma podviedol a v klude si predava biky, ktore vie, ze nefachaju. BTW: kaktusaci mi ukazovali nevybavene reklamacie od Stefanika, to keby ste citali tie pic.v.ny, proste Stefanik a opravnena reklamcia, to su dve veci ktare sa nezlucuju do kopy. Pre tych, ktory sa rozhoduju, aky bike kupit: NIKDY NEKUPUJTE MERIDU!!! 1. je to neseriozna firma, 2. bajky stoja za hovno!
He he, ako tak bikujem po Bratislave tak sa zda ze Merida ma najsilnejsie zastupenie... samozrejme ked nepocitam hypermarketove kramy za 3000 a podobne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mne nechceli kvoli zaruke ani vymenit bovdeny.
1. vymena kotuca Deore za kotuc Magura
2. vymena brzdovych platniciek
3. vymena celej sady Deore za Magura Julie 2003
Zajtra mi maju doniest bike, dufam ze bude OK. Vymenili mi na nom ram 2002 za ram 2003, a vidlu Judy XC za Axel Elite /vidlu, ktora je davana k modelu 2003 som ziadal sam /nebol to ich navrh/.
Bike otestujem /ked trosku spadne sneh
Timecom