Caute, minule mi zamrzlo lanko v bowdene k prehadzovacu. Bolo -7 tak ako stalo sa... Dnes sa mi to vsak stalo opat a to nebol ani nejaky velky mraz. Mozno -2. Presmyk mi nemrzne, len prehadzovac. A v oboch pripadoch mi zamrzol na najlahsom prevode. Neviete co s tym?
mne to iste pred 2mi dnami.. do bowdenu mi nafrkalo sneh a vodu a bolo musis pockat kym rozmrzne alebo to nejako inak rozmrazit vyriesil by si to uplne jedine tak ze by si dal bowden po celej dlzke lanka
Premazat bowden by mohlo pomoct. Netreba nic rozoberat. Staci olej nakvapkat zhora popri lanku do bowdenu. Prinajhorsom aj rozmrazovac pouzit. Ja som mal tiez tento problem s prednou v-brzdou. Tak dlho som sa toto chystal spravit az sa chudera brzda vyliecila sama od seba a uz chodi ako za nova mraz-nemraz
Pomoze silikonovy tuk(vazelina), bezne sa pouziva v elektronike napr. na kontakty. Odpudzuje totiz vodu a ma konzistenciu vazeliny cize zotrva na mieste.
Napriklad injekcnou striekackou s hrubou ihlou A staci uplne male mnozstvo lebo zbytok ajtak vytlaci lanko, mozno by stacilo iba napatlat tym to lanko..
Ako sa ti prejavilo zmrznute lanko? Mne predvcerom nafrkalo blato voda a zmrzlo to obalilo to cely ram lanko som sice mal z celeho kusu ale pri pri uchytoch nebol vrtany rám takze tam kus odhaleneho lanka bol cca 1 mm.. hned potom som prevrtal ram a.spravil to z komplet celeho kusu... Radilo mi 1-4 a aj naspat 4-1 .. manualne som dal na 9 kolecko retaz a aj na prehadzovaci a jal som sa pohol hodilo zasa na 4 ... Potom sa to spamatalo po pol hodine... Ale blblo furt .. a aj ma druhy den v teple uz neradilo uplne tak ako by malo... Vraj mi zmrzol priamo bordek v prehadzovaci a nie lanko.. neviem prehadOvac isiel lahucko rukou na kazdy smer...
lanko môže byť tuhe, resp ťažko chodí, ak vplyvom nízkej teploty zamrzne ztuhne mazivo v bowdene, čiže netlačiť tam za každú cenu niečo čo môže mrznúť,(lanká a bowdeny výrobcovia nepožadujú, nedoporučujú mazať) max iba na miesto na zaciatok ochrániť pred vniknutím vody, potom ešte môže nastať situácia, teplo v byte, dome a nasledne von, dnu, von, rosí sa kondenzuje a môže byť že cestou zamrzne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.