Potrebujem radu chcela by som vymenit XCT vidlica za niečo lepší. Rozpočet 180 eur. Vobec sa do toho nerozumiem, čo by bolo vhodné tam dať. Bike mam v profile
Tlmenie.... Je tam primitivna uzavretá dusikovo olejová tlmiaca patróna. Napadne sa podobá na patrony aké vyrába Suntour a popis problému by tiež sedel... Takže reklamovat
Chalani, už cca od Aprila mam vidlicu RS sid ultimate 120 mm. Na začiatku bol lockout pevný ako skala. Ale asi počas Júla dosť povolil a teraz mám pocit, že to prakticky ani nezamyká. Keď zamknem, tak je vidla možno o trochu tuhšia, ale normálne sa húpe ako keby bola odomknutá, keď šliapem v stoji, tak sa zanára tak 2-3cm. Skúšal som odmontovať lanko a nahodiť znovu. Lanko som na páčke našponoval, tak že už pomaly páčka ani nechcela zamknúť a vidlica sa stále húpe. Nájazd je tak do 1000 km. Máte s tým niekto skúsenosť? Mám to poslať na reklamačku do nemecka? Dik
Tá ebike verzia mi na ten Lector moc nepasuje, ale hmotnostne tie vidly nebudú moc rozdielne. myslím, že REBA bude tiež krásne nad 2 kilá. Keď ale prihliadneme na chod vidlice, tak jednoznečne FOX 34 Rhythm. Na to sa RS nechytá. Len aby to nebolo nejako moc špeciálne ladené na ebiky - hlavne myslím, aby tlmenie bolo možné vyladiť na ten Lector.
Ak je tam hmotnosť priorita, tak potom by som aj ja prežil Rebu. Trochu ma inak zmiatol údaj o hmotnosti tej Reby na produktovej špecifikácii. Tiež sa mi to nezdalo ako pravdivý údaj. Priznám sa mňa tieto vidlice nikdy nezaujímali, ale kamaráti niečo z toho jazdia a FOX34 Rhythm je extrémnym prekvapením v hladkosti chodu. Rebu som skúšal len jednu, ale tá bola v neuveriteľne zlom stave, prakticky nechodila....A potom jednu REBU sledujem jednému pánovi čo chodieva na Polom, keď ho obieham ako mu s každým otočením pedálov klesne tak 6cm dolu a zas hore a takto cyklicky chodí hore-dolu.....jazdí to už asi rok, takže to bude asi mať nejako správne nastavené a tak mu to vyhovuje.
Tá ebike verzia mi na ten Lector moc nepasuje, ale hmotnostne tie vidly nebudú moc rozdielne. myslím, že REBA bude tiež krásne nad 2 kilá. Keď ale prihliadneme na chod vidlice, tak jednoznečne FOX 34 Rhythm. Na to sa RS nechytá. Len aby to nebolo nejako moc špeciálne ladené na ebiky - hlavne myslím, aby tlmenie bolo možné vyladiť na ten Lector.
Ešte si tam dobre premysli určenie, že čo s tým budeš jazdiť. Lector sa dá postaviť na rôzne určenia. Buď ako ľahký rýchly stroj, alebo ako univerzál, že na tom prejdeš aj nejaký ten trail. Ja napríklad som mal HT postavené na 130mm RS Pike a dalo sa s tým celkom fajn chodiť, ale potom som ešte prikúpil dva FS biky a aktuálne mám na HTčku 120mm SID. Lenže ja na tom jazdím veľmi rôznorodý terén, zvážnicami v plnom výkone hore a trailami v uspokojivom tempe dolu. Problém, že často neviem o aký trail sa jedná náročnosťou, ale bike to musí dať. Ak hľadáš najmä komfort, tak na to je FOX Rhythm ***** Jedine ak by ju konštrukčne nejako pokazili, lebo kamarát čo má tú jeho, tak je z r. tuším 2019. - tá vidlica ide ale neuveriteľne schopne na tak lacnú alternatívu.
Ešte si jednu vec over či to bude vyhovovať a tou je offset...táto vidla má 51mm. Nie každému to vyhovuje, mne osobne áno, lebo ide koleso viac dopredu a je to stabilnejšie v strmých trailoch.
Ešte si tam dobre premysli určenie, že čo s tým budeš jazdiť. Lector sa dá postaviť na rôzne určenia. Buď ako ľahký rýchly stroj, alebo ako univerzál, že na tom prejdeš aj nejaký ten trail. Ja napríklad som mal HT postavené na 130mm RS Pike a dalo sa s tým celkom fajn chodiť, ale potom som ešte prikúpil dva FS biky a aktuálne mám na HTčku 120mm SID. Lenže ja na tom jazdím veľmi rôznorodý terén, zvážnicami v plnom výkone hore a trailami v uspokojivom tempe dolu. Problém, že často neviem o aký trail sa jedná náročnosťou, ale bike to musí dať. Ak hľadáš najmä komfort, tak na to je FOX Rhythm ***** Jedine ak by ju konštrukčne nejako pokazili, lebo kamarát čo má tú jeho, tak je z r. tuším 2019. - tá vidlica ide ale neuveriteľne schopne na tak lacnú alternatívu.
Ešte si jednu vec over či to bude vyhovovať a tou je offset...táto vidla má 51mm. Nie každému to vyhovuje, mne osobne áno, lebo ide koleso viac dopredu a je to stabilnejšie v strmých trailoch.
tu u nás máme vela kamenistých zjazdov, sem tam technické a trailik, pri lyziarskom stredisku, V banskej Štiavnici tak dá sa vyblázniť a offset som rozmyslal 44 taký zlatý stred.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.youtube.com/watch?v=Qg0L2Tgp948
alebo? https://www.bike-discount.de/en/rockshox-reba-rl-29-solo-air-120mm-boost-remote?fbclid=IwAR3btcl8A4Lv1Pkl5Cw7J6wr6sDOyQf9Gz8Umw_2_HbJlLsjbowuLzjEYAc bude to na ghost lector 5,9, ďakujem
to som si nevšimol, že určená na e-bike, tak táto potom https://www.bike-discount.de/en/fox-racing-shox-34-float-rhythm-29-120mm-grip-sweep-tapered-boost a aj váha celkom ok
tu u nás máme vela kamenistých zjazdov, sem tam technické a trailik, pri lyziarskom stredisku, V banskej Štiavnici tak dá sa vyblázniť a offset som rozmyslal 44 taký zlatý stred.
Vďaka
inak tak ako hovorí ,,Polo,, - čislo je zo spodu na korunke
inak tak ako hovorí ,,Polo,, - čislo je zo spodu na korunke
Áno, ide si užiť komplet servis