Potrebujem radu chcela by som vymenit XCT vidlica za niečo lepší. Rozpočet 180 eur. Vobec sa do toho nerozumiem, čo by bolo vhodné tam dať. Bike mam v profile
Proč by nemohl? Jednak si můžeš půjčit testovačku. No a já třeba měnil Rebu za 400 za Sida Ultimate za asi 720€ a rozdíl je hodně velkej hlavně v citlivosti, je to neskutečná žehlička a bere i malé kameny.
Jinak pro kolegu nahoře Fox 32 Float Fit4 Factory vs Sid Ultimate - novej Sid je citlivější jak Fox a to mě dost překvapilo a není to jen subjektivní pocit ale závěr mnoha recenzí. Na drsnější terén je Sid samozřejmně výrazně tužší tady bys musel srovnávat s 34 ale pocitově ten Sid i díky tomu že má torque caps je i nad 34.
Fox má dle mě výhodu snad jen v nastavení - píšu snad, protože to nemusí být výhoda pro někoho kdo se v tom opravdu nevyzná a správně nastavit foxe dá zabrat mnohým takže ve výsledku jednoduchost nového Sida může být i výhoda. A samozřejmně pak cena kdy top Sida koupíš za 750 v klidu a top foxe za 1400€ což je propastný cenový rozdíl který ti vlastně nedá nic navíc krom toho nastavení.
Servis Foxe je taky složitější a většinou ho budeš řešit přes servisní centra a cena je samo vyšší. Servis RS zvládneš udělat sám doma - malý servis vyjde na cca 50 Kč oproti cca 1000 co chtějí servisy a velký vyjde na 1000 Kč oproti cca 2500 co chtějí servisy. Hlavně ti odpadá někam něco posílat a mas kolo pořad k dispozici.
A základní Fox není žádná sláva takže z těch dvou bych šel rozhodne do Sida.
Ahojte, riešim prerábku vidlice Fox Performance SC 32 asi rok 2016 (bola kupovaná v 2017) z diaľkového ovládania na ovládanie na korunke. Podľa manuálu by to malo byť cez súpravu 820-05-331-KIT, všade (aj tu) je však dostupná iba sada 820-05-330-KIT. Je možné použiť aj ten 330 alebo musí byť iba 331?
Mne sa jedná iba o to, aby som to napr. do dlhého asfaltového stúpania zamkol. Tak to bude fungovať? V teréne zamykanie vidlice nevyužívam. A pasuje to aj na Performance vidlu? Lebo toto je podľa popisu na Factory a navyše je tam ten čierny krúžok.
Ahojte, riešim prerábku vidlice Fox Performance SC 32 asi rok 2016 (bola kupovaná v 2017) z diaľkového ovládania na ovládanie na korunke. Podľa manuálu by to malo byť cez súpravu 820-05-331-KIT, všade (aj tu) je však dostupná iba sada 820-05-330-KIT. Je možné použiť aj ten 330 alebo musí byť iba 331?
Mám to zamykanie ostalo mi zo starej vidlici da sa to prerobit na manual , zamknute odomknute nebude ti to klikal , s tej patrony staci zvrchu zbrusit cca 2mm ale ani nemusis fungovat to bude a aj po zrezani sa to da prerobit na dialkove v pohode na GRIP máš mať original toto
Áno, našiel som aj tento set, aj tie, ktoré som spomínal. V podstate, ale by teda malo byť jedno, ktorý použijem, aby som dosiahol to, že sa vidlica bude dať zamknúť. Nemusí klikať, stačí ak sa zamkne pootočením. Je to tak?
Ahojte
Na biku mám vidlicu SR Suntour 35 Boost RC-PCS / 140mm. Zvažujem jej výmenu za inú značku, najskôr asi niečo od RS. Potrebujem poradiť nejaký model čo je kvalitatívne na vyššej úrovni ako ten Aion. Ak máte nejaký typ tak sem s ním. A ešte jedna vec, nemusí ísť o top model. Za každú radu vopred ďakujem.
Veď práve že neviem ani čo mi na nej nesedí. Vždy som jazdil od RS Reba alebo Pike. Ale ak je to v pohode vidla tak asi nebudem špekulovať a budem ju ďalej jazdiť. Nikdy som túto značku nemal tak som si nebol istý že čo je to zač.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://r2-bike.com/ROCKSHOX-Suspension-Fork-29-SID-Ultimate-Race-Day-SA-DebonAir-120-mm-BOOST-44-mm-Offset-tapered-black-2021
Jinak pro kolegu nahoře Fox 32 Float Fit4 Factory vs Sid Ultimate - novej Sid je citlivější jak Fox a to mě dost překvapilo a není to jen subjektivní pocit ale závěr mnoha recenzí. Na drsnější terén je Sid samozřejmně výrazně tužší tady bys musel srovnávat s 34 ale pocitově ten Sid i díky tomu že má torque caps je i nad 34.
Fox má dle mě výhodu snad jen v nastavení - píšu snad, protože to nemusí být výhoda pro někoho kdo se v tom opravdu nevyzná a správně nastavit foxe dá zabrat mnohým takže ve výsledku jednoduchost nového Sida může být i výhoda. A samozřejmně pak cena kdy top Sida koupíš za 750 v klidu a top foxe za 1400€ což je propastný cenový rozdíl který ti vlastně nedá nic navíc krom toho nastavení.
Servis Foxe je taky složitější a většinou ho budeš řešit přes servisní centra a cena je samo vyšší. Servis RS zvládneš udělat sám doma - malý servis vyjde na cca 50 Kč oproti cca 1000 co chtějí servisy a velký vyjde na 1000 Kč oproti cca 2500 co chtějí servisy. Hlavně ti odpadá někam něco posílat a mas kolo pořad k dispozici.
A základní Fox není žádná sláva takže z těch dvou bych šel rozhodne do Sida.
Ja som to prerábal z diaľkového na korunku. Akurát prepínanie neklikalo. Pýtal som sa na to aj v Slovkolexe a povedali, že patróna je iba na diaľkové ovládanie a nie je prispôsobená na zatváranie z korunky. Ale lock fungoval.
Mám to zamykanie ostalo mi zo starej vidlici da sa to prerobit na manual , zamknute odomknute nebude ti to klikal , s tej patrony staci zvrchu zbrusit cca 2mm ale ani nemusis fungovat to bude a aj po zrezani sa to da prerobit na dialkove v pohode na GRIP máš mať original toto
Na biku mám vidlicu SR Suntour 35 Boost RC-PCS / 140mm. Zvažujem jej výmenu za inú značku, najskôr asi niečo od RS. Potrebujem poradiť nejaký model čo je kvalitatívne na vyššej úrovni ako ten Aion. Ak máte nejaký typ tak sem s ním. A ešte jedna vec, nemusí ísť o top model. Za každú radu vopred ďakujem.