... ale iba dovtedy kym funguju! Je nenormalne, ze taketo nie lacne brzdy sa mi pokazili pocas tohto obdobia, musel som menit zadnu brzdu a uz dlhsiu dobu premyslam aj nad vymenou prednej. Clovek, ktory vymyslel, ze vnutorna cast brzdovej packy, ktora drzi brzdovy olej bude z plastu, cize sa pri prehriati zacne nafukovat a brzda prestane poriadne fungovat, by si zasluzil po hube.
Takze mam 2 podmienky, brzdy, ktore sa svojim celkovym spravanim budu co najviac podobat na Guide RS, ale nebudem z nich mat kazdeho pol roka nervy, ze uz nebrzdia ako maju.
Rozmyslal som velmi dlho nad Shimano, ale ten chod pri brzdeni je rozdielny ako pri Sram a neviem si na to zvyknut.
Ake mam teda moznosti, po akych brzdach sa oplati siahnut?
Vdaka, za rady!
Ešte edit: Naposledy sa mi dokonca na zadnej stalo to čo už dávno nie - zasekol sa piest keď sme nechali bajky opreté na pive a to bolo len 25c. Páčka bola v rámci recallu vymenená SRAMom takže by to už nemala robiť.Síce nebola komplet zaseknutá ako predtým "len" nevracala sa do pôvodnej polohy. Za 5 min jazdy sa to ochladilo ale stále je to neprijateľné na snáď najvitálnejšej časti bajku.
cim dlhsie som ich mal tym menej som bol spokojny z ich silou.
po vymene za nove metalicke dosky sa to zlepsilo, ale aj tak dost rychlo a podstatne ich sila ubudala "Fade-ovali"
Potom sa objavila ich choroba... nevracanie packy. obratom mi poslali zo SRAMu nahradne. (v ramci zaruky)
Zhodil som ich z bajku a odvtedy lezia v sufliku.
Kupil som Hope. mam po starostiach...
kazdopadne to budem este testovat ci to nezacne povolovat ale tak dufam ze raz a navzdy som vyriesil pre seba nerva s tymto sram vyrobkom.
tr4nc3t0p14 ano tiez som bol tak nastaveny ze pojdu do kosa ale branil som sa tomu..
Ja som rok dozadu prešiel na shigury a okrem výmeny platní som sa toho nechytil.
scart: a packy mas ake od shimana ?
na páčku namontuj prázdnu striekačku,na strmeň plnú,potom pomaly pretlač DOT-ku do hornej striekačky,zavri spodný odvzdušňovák,potom horný-hotovo,takto som plnil aj moje Guide RE,budú to 3 roky,brzdí to stále tak isto ako keď boli nové (tie videa,ako tam komplikovane odvzdušňujú brzdy Guide ignoruj,môj postup funguje na 100%) samozrejme,pozor na bublinky,keď naberáš DOT do striekačky,musí byť úplne čistá
Btw, u Shigury preco MT5 prasiatka .. kvoli cene, alebo su lepsie ako Shimana ?
Magury pre to, lebo majú iný rozmer piestov ako u shimano prasiatok a spolu so shimano páčkou to robí väčšie hydraulické prepákovanie - viac sily a modulácia je tiež lepšia.
Tu je excel s kombináciami páčok/bŕzd a aj nejaké technické info k tomu.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sjPSmOYbhjDBFxcvXVw1ufKfowEBu1AKh8sB6T8e24Y/edit#gid=0