Zdravím vás.Mám Demu Grado 2010 a chcel by som si kúpiť novú vidlicu. Veľmi sa v tom nevyznám tak si nechám poradiť od skúsených ľudí. Je tam RockShox Dart1 a zdá sa mi na mňa prislabá asi je to tým že vážim 80kg. Napríklad pri jazde do kopca je dosť namáhaná.A hlavne mi vadí absencia uzamykania vidlice. Bicykel používam na bežné jazdenie (nejaká tá poľná cesta je na každodennom poriadku a občasne horší terén žiadne extrémy, a hlavne aj klasika asfalt) a tak sa vás chcem spýtať akú by ste mi odporučili. Limit je 100€. Ja som rozmýšľal nad touto ( http://www.bicycles.sk/shop/komponenty/vidlice/rock-shox-dart-3-lockout-zdvih-100mm-barva-cerna/1309/ ) no radšej by som to nechal za vás.Za všetky rady veľmi pekne ďakujem!
Škoda že tak vysoko už nemôžem ísť ale ďakujem za radu. A ešte som sa zabudol opýtať že či je nejaký rozmer ktorý musím dodržať aby mi to pasovalo do môjho rámu alebo tie vidlice sú typizované?
Pri pripadnej vymnene potrebujes vidlicu so stlpikom 1-1/8" a zdvihom 100mm.
Rock Shox Dart3 sa od tvojej Dart1 odlisuje len uzamykanim.
V sucasnosti sa tieto vidlice s 28mm vnutornymi nohami oznacuju ako na XC28.
Zdá sa mi príliš mäkká.Keď som dal dole tú srandu ktorou sa nastavuje predpätie pružiny tak som zistil že pružinu mám iba na jednej strane a asi je to málo.Pri jazde do kopca keď do toho riadne šliapnem ide dole cez polovicu zdvihu...Keď sa na ňu zavážim ide aj na doraz niekedy.Kamarát má Kellys viper (on má to nastavenie predpätia na oboch stranách vidlice z čoho usudzujem že sú tam asi dve pružiny) a jeho vidlica bola omnoho lepšia.
Ta XCT je lepsia v tom, ze ma slabu citlivost na drobne nerovnosti, nechodi na cely zdvih a ma velke vnutorne odpory?
Tak to ano, to mas pravdu, len ja by som to nazval, ze je o to horsia
Otazkou je ci pretekas a tie usetrene sily a niekolko sekund straty cestou do kopca su pre teba podstatne v celkovom vysledku.
Ak je odpoved nie a len tak sa rekreacne vozis, tak by som to neriesil a jazdil. A az budes mat nasetrenych aspon tych 150€ tak si kup lepsiu
Neviem no bojím sa kúpiť jazdenú...už potom nemienim do vidlice vrážať okrem údržby a pri jazdenej mám väčšiu šancu že mi niečo odíde...Ale ešte porozmýšľam...
diskutabilné.. ja som zase mal možnosť odskúšať Marzocchi DJ 3 /ešte talianský ročník/ a nešla bohvie ako dobre..dlho nebola repasovaná, ale sfukovala tiekla atď. ..keď som sa vrátil na moje Duro, tak som bol rád, že ho mám..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
alebo ešte nejaká bazárovka v super stave...
-15% SR SUNTOUR REE015 puzdro Raidon/Epicon RS17
3,39 € -15%
MOC 4 €Pri pripadnej vymnene potrebujes vidlicu so stlpikom 1-1/8" a zdvihom 100mm.
Rock Shox Dart3 sa od tvojej Dart1 odlisuje len uzamykanim.
V sucasnosti sa tieto vidlice s 28mm vnutornymi nohami oznacuju ako na XC28.
Tak to ano, to mas pravdu, len ja by som to nazval, ze je o to horsia
Otazkou je ci pretekas a tie usetrene sily a niekolko sekund straty cestou do kopca su pre teba podstatne v celkovom vysledku.
Ak je odpoved nie a len tak sa rekreacne vozis, tak by som to neriesil a jazdil. A az budes mat nasetrenych aspon tych 150€ tak si kup lepsiu
-15% SR SUNTOUR REE015 puzdro Raidon/Epicon RS17
3,39 € -15%
MOC 4 €