chcem si kupit nove kluky na moj crossovi bicykel. Povodne som si chcel kupit XTckove (MTB, lebo u nas sa nejako crossovi neda zohnat) aby som zachoval kompletnost sady. Ale asi mi bude malo pocet MTB zubov 42 vs 48. Tak by som asi zobral potom, len Deorecka.
Ten novsi model deore co si linkol je tiez len MTB. To uz mozes rovno XT MTBckove zobrat.
Kodovanie je:
FC ako Front Crank (predne kluky) to dalsie pismeno je bud T ako Trekking alebo M ako MTB no a potom uz len cislo sady
//edit: no kukam ze na tych novsich deoreckach je 48 zubovy najvacsi prevodnik aj ked su "MTB" Myslim ze to je ale jedno, zobral by som tie lacnejsie z tych dvoch. 9rychlostne su su obe, tak co.
Ano, podla cislovania mas pravdu, ale v popise stoji: "48/36/26 zubů, hliníkový velký převodník" co zodpoveda poctom zubov na crossovich klukach.
Tak daju sa, ale nie za tak dobru cenu ako napr. ten XTckovy MTB. Mat ho ma za 145€ co nie je zla cena A na dalsiu sezonu si planujem poskladat MTB nejake tak tam by som v podstate potom mohol pouzit tie XT kluky co by som teraz kupil. Ale neskor by som potreboval dalsie kluky na cross. Tak to by bolo jedno keby som teraz kupil tie lacnejsie a potom tie drahsie.
No a este aj pocet zubov je nezanedbatelny Faktor. Ou man, neviem co mam robit :p
No ono hlavny rozdiel medzi tymi deore co si linkoval (jak tie starsie, tak tie novsie) a XTckom (ci uz M780 alebo T780) je ten, ze tie XT su pre 3x10 prevodov a tie deore len 3x9 prevodov. Keby si chcel na tych XT pouzivat 9 prevodovu retaz tak to pojde, ale na tych deore 10 prevodova zrejme nepojde.
Robia sa aj novsie M590-10 na 10 prevodov ale to zrejme nebudu hentie z 2010.
Aj mne sa pozdávajú, len sem tam sa objavia aj nejaké jazdené z vyššej sady (a častejšie 10sp. ako 9 sp.) a nevedel som, či 10sp, budú fungovať s 9sp. reťazou. Stredové uloženie je pri týchto už HT II alebo ešte Octalink?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
stred je sucastou balenia kluk
nejake deore 590 okolo 50e aj so stredom HTII- 22/32/44 zubov
odkaz je hore v prispevku
chcem si kupit nove kluky na moj crossovi bicykel. Povodne som si chcel kupit XTckove (MTB, lebo u nas sa nejako crossovi neda zohnat) aby som zachoval kompletnost sady. Ale asi mi bude malo pocet MTB zubov 42 vs 48. Tak by som asi zobral potom, len Deorecka.
Staci mi tento starsi model: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/trekking-kluky-shimano-deore-fc-m532-silver/3422
alebo si mam rovno zobrat ten novsy: http://www.suncycle.sk/sk/produkt/trekking-kluky-shimano-deore-fc-m590-2010/1428
Dakujem Vam za rady!
savings Shimano Deore FC-M590 prevodník, 32T, 3x9
9,49 € savings
MOC 15,99 €Ten novsi model deore co si linkol je tiez len MTB. To uz mozes rovno XT MTBckove zobrat.
Kodovanie je:
FC ako Front Crank (predne kluky) to dalsie pismeno je bud T ako Trekking alebo M ako MTB no a potom uz len cislo sady
//edit: no kukam ze na tych novsich deoreckach je 48 zubovy najvacsi prevodnik aj ked su "MTB"
Ano, podla cislovania mas pravdu, ale v popise stoji: "48/36/26 zubů, hliníkový velký převodník" co zodpoveda poctom zubov na crossovich klukach.
Tak daju sa, ale nie za tak dobru cenu ako napr. ten XTckovy MTB. Mat ho ma za 145€ co nie je zla cena
No a este aj pocet zubov je nezanedbatelny Faktor. Ou man, neviem co mam robit :p
Robia sa aj novsie M590-10 na 10 prevodov ale to zrejme nebudu hentie z 2010.
PS: som hladal tie crossove XTcka, ale nikde som nevedel najst. Najblizsie v PL shopoch.
//edit: aj ked ta cena...
Tak ano, to vychadza na nieco okolo 180€..to je dost
Plánujem výmeniť kľuky na svojom MTB, momentálne tam mám Shimano FC-M442 44x32x22. Pozdávajú sa mi tieto:
http://www.bicycles.sk/shop/komponenty/kluky-prevodniky/shimano/kluky-shimano-deore-fc-m590-175mm-44x32x22/1652/
Obzerám sa aj po nejakých zachovalých z bazaru vyššej rady a chcem sa spýtať, či mi budú s 9sp. reťazou fungovať aj hocijaké 10sp. kľuky alebo je tam možu ísť len 9sp.? Ďakujem