Takze chlapci potreboval by som vyriesit takuto vec-v mieste oznacenom na fotke-teda medzi zadnou stavbou a ramom sa vplyvom pruzenia zadnej stavby ohyna
bowden do vonkajsej strany.Nakolko mi to od zaciatku vadilo na nohu,tak som hodil 2 pasky ako ich mozte vidiet na obr.-jednu na
ram a jednu na zadnu stavbu ramu a bolo po probleme...aspon som si to myslel.Ale teraz po case to vypuklo v problem-plyvom vnutorneho ohynania sa sa ten bowden zvnutra rozstrapkatil a znicil hadicku,samozrejme ze to zasekava a blbne pri radeni...vymenit bowden a urobit to tak isto by nebol problem,ale nechcem to takto riesit a cakat,kym sa to stane zas po par mesiacoch,potrebujem to vyriesit inac,aby to bolo ok a ja kludny.
Napadlo ma dat tam komplet bowden v hadicke od radenia po zadnu stavbu,nerusit to ako to je original a nedat to do tych uchytov v rame,ale upnut to na volnejsie 2-3 paskami, co myslite?
Ma niekto nejaky napad ako to urobit,aby sa to nestalo zase?Diky vopred za napady
mozno keby ten kus bowdenu nechas kusok dlhsi ako bol od vyroby, spravi sa na nom ohyb, a nebudesa to uz krutit "kadejako", ale bude sa krutit podla ohybu co je spraveny ...
Nokony mám na oboch bikoch a tiež naprostá spokojnosť
Od tých čias mám pokoj.
Kamarát mal iný problém, on odkýval brzdovú hadičku na Haeysoch. Mal ich tam prichytené od výroby a zrejme to bolo veľmi napevno, lebo tá hadička sa v tom uchytení neposúvala a kývaním zadnej stavby sa "odkývala".
Pozeral som v Brne ako je to pri modeloch 08, je to iné, ale nezdá sa mi, že by to tento problém riešilo.
Keď mám byť úprimný, s funkčnosťou rámu som max. spokojný,ale vadia mi takéto nedotiahnuté veci.
Ak to budeš riešiť bowdenom v kuse, daj vedieť ako to bude radiť. Mám obavu, že vzhľadom na množstvo ohybov by tam mohlo byť väčšie trenie, čo spolu s tuhším chodom Sramu by nemuselo byť O.K.
Predtým som mal Scott Strike, kde som mal bowden v celku, takže som ho nemazal, no a veru, keď som ho potom premazal, tak to bol dosť rozdiel. To, že sa tam nedostane bordel nieje pravda, ten sa dostane všade.
Akurát sa to potom zle čistí.
Ale niekto s tým má aj dobré skúsenosti( viď.vyššie). Takže som zvedavý, čo ty.
ivan ak to chapem spravne,ze tiez jazdis tiez Reigna 2007,fakt je tam par nedotiahntych veci,hoci ram ako celok je super, 2008 uz budu o kusok lepsie...
Prave koli tomu treniu ze to chcem v jednom kuse(az po zadnu stavbu) chcem volit Nokon alebo aspon teflonovy drot+kevlarovy bowden.Je to len maly kusok bowdenu medzi prednou a zadnou stavbou na tolko ohybu,tak sa to nema kde rozlozit,ratam,ze to bude pri pouziti vkuse ok.Potom napisem,poslem foto.Mohol by si tiez poslat foto co si popisoval ako si to vyriesil ty?Dik
A ten kamos odfajcil takym istym sposobom brzdove lanko na Reignovi 07?
To som nepozeral,musim checknut
Áno, ten kamoš má tohtoročného Reigna, takého istého ako ty.
A odfajčil brzdovú hadicu. Tú sme potom vymenili, nechali sme jej viac miesta na pohyb a už sa to nestalo.
Ja mám ten šedý rám. Kupoval som len samostatne rám.
Ja tam mám karbónový kryt na tlmič a ten je už trochu prasknutý.
K tomu rámu bol priložený aj náhradný kryt ale ten je už "len" plastový.
A ešte nám zozačiatku dosť odchádzali pôvodné pätky na prehadzovačkách. Stačilo bike len niekde trocha "oprieť" a hneď bolo treba nastavovať šalter.
Zohnali sme si potom náhradné, ktoré pasujú aj na niektoré staršie Gianty a tie mali skoro o 1mm hrubšiu stenu, takže teraz je to o.k.
celkovo to je jasne sposobene tym,ze bol ten bowden dlhy(ukoncenie)
Lapierre310 spodom by som to tahat moc nechcel,jednak tam nemam take uchytky-vavarky ako ty ked to mas original a jednak slo by to tesne okolo pily,mohlo by to vadit retazi na najmensej pile a nakoniec muselo by to ist krizom cez tu cast kde mam tlmic,co by tiez robilo dost prudky ohyb...
tu nejde o to,ze shimano ci sram,tu ide o to,ze bol ten bowden dlhy
Ten bowdwen pri šaltri je v pohode. Vymeň ho a ide sa ďalej.
A tú pätku si zožeň a nos ju zo sebou.
Mne sa stalo, že som ohol vo Veľkej Fatre tak, že sa to už nedalo opraviť. Domov dobrých 40 km, tak som mal šťastie, že som ju mal.
Ten bowdwen pri šaltri je v pohode. Vymeň ho a ide sa ďalej.
A tú pätku si zožeň a nos ju zo sebou.
Mne sa stalo, že som ohol vo Veľkej Fatre tak, že sa to už nedalo opraviť. Domov dobrých 40 km, tak som mal šťastie, že som ju mal.
sorry ivan, ale s týmito radami sa vôbec nestotožňujem
Ten bowden som myslel tak, že si stým netreba lámať hlavu,treba ho vymeniť, možno skrátiť, ale nieje to nič vážne.