Rozmyslam nad kupou hydrauliky. Momentalne mam V-cka AVID Single Digit 3 s ktorymi som spokojny, resp zatial nebol problem ubrzdit. Jazdim len tak par krat za tyzden tak 20 - 30km-rove trasy. Vacsinou v lese, najde sa aj nejaky zjazd samozrejme, no nic extremne (tazko povedat co je extremne - kazdy ma inu mieru).
Oplati sa mi teda investovat do hydraulickych? Zda sa mi totiz moc dat 8-10 tisic za brzdy.
No, v tvojom pripade sa to asi nevyplati. Ale to zalezi hlavne od toho, co od brzd pozadujes. Ja jazdim zhruba tolk ako ty a mam hydry, ale moj dovod je ten, ze chcem mat brzdy, na ktore sa mozem za kazdych okolnosti spolahnut. Ci je mokro, blato alebo sneh. A su aj lacnejsie hydrualiky ako za 8-10k a vobec nie su zle. Asi najlepsie bude, ked sa pozvozis na biku s hydraulikami a uvidis, ci ti ten rozdiel stoji za to.
ja jazdim na V ... a nevidim problem az pohym sa neboris bahnom, ale takato situacia je zriedkava - aspon u mna - ja by som tam nechal tie avidy, ale ked nevies co s peniazmi tak si ich kup.
Ak chces hydrauliky kotucovky , kup si ich. Ja jazdim Vecka a stacia mi. V snehu brzdia menej efektivne v blate (poriadnom blate) tiez menej efektivne. Hydrauliky kotuce jazdi kamos. Pochvaluje si ich.
Mas pravdu, blbo som to formuloval, ale ty moc dobre vies, ze som pisal o hydraulikach, kedze som napisal, ze by som uz tiez nejazdil na V-ckach a reagoval som na to, ze si napisal, ze si tvoj kamos pochvaluje hydry, nie?
Oprava: "...ja by som tiez uz nejazdil na V-ckach, ale preto nebudem kotuce kazdemu nukat..."
Ach tak. a ja som niekomu nukal hydrauliky? Ja som len zvazoval a pisal svoju skusenosti, pripadne kamosove. Napisal som mu na zaciatku, ze ak ich chce nech si ich kupi. Ale ok, moze to zavadzat.
No ked mas tie V-cka v poriadku a nejazdis ako si napisal extremy, myslim, ze tie hydry su zbytocne, radsej vazne investuj niekde inde. Ked teda nechces mat hydry iba preto, ze je to IN.
inak hlavne mysli aj nato ze to nebude len 8-10k za brzdy ale aj 2-3k za nove naboje, 1k za novy vyplet.. alebo a mozno aj rafy, alebo rovno komplet kolesa.. takze uz si z 10 skoro na 15 co uz neni taka sranda..
a ak mas slabsiu vidlicu tak asi aj tu mozes rovno menit, alebo ju najprv rozbit (podla mna tak cca do roka) a az potom vymenit...
Podla mojho nazoru su na XC styl kotucovky (akekolvek) cisto imidzova zalezitost. Do minuleho roku som jazdil V - cka. Potom som kupil bajk s kotucovkami Hayes HFX9. Jazdim len obycajne XC a Vysledok po 1. roku = znicene naboje (nevydrzali napor a sily prenasane z kotuca a gulicky sa uplne rozsypali, znicene konusy - aj v predu aj vzadu - naboje Shimano LX), vyplet treba aspon raz do roka docentrovat pripadne vymenit, znace problemy s nastavenim (aby nesuchali atd...) a dalsie komplikacie s vymenoua naplnenin brzdovej kvapaliny, odvzdusnovanie, za sezonu zozrate platnicky - po case to vsetko prestane tesnit... ...
Skratka keby som sa mohol rozhodnut este raz, urcite by som si kotucovky pre XC nekupil. A ani ich nikomu kto ma viac ako 50kg neodporucam. Snad len vtedy ked ku kvalitnym kotucovkam pridate kvalitne naboje, vyplet a rafiky - co vsak isto daleko presiahne 10.000 Sk a za tie peniaze sa da "zozrat" velmi vela kvalitnych brzdovych spalikov pre V-cka. A este na koniec -> hmotnost kotucoviek = 3 - 4x hmotnost V-cok
absolutny suhlas, jazdim V-cka a nikdy som nemal ani najmensi problem bezpecne zastavit. Samozrejme jazdim len XC a celkom pokojne. Do zjazdu, freeridu a pod. kecat nebudem
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pochvalovanie je ale o inom, ja by som tiez uz nejazdil na V-ckach, ale preto ich nebudem kazdemu nukat, ked su mu zbytocne.
Pochvalovanie je ale o inom, ja by som tiez uz nejazdil na V-ckach, ale preto ich nebudem kazdemu nukat, ked su mu zbytocne.
Ja som niekomu nukal Vecka?
Oprava: "...ja by som tiez uz nejazdil na V-ckach, ale preto nebudem kotuce kazdemu nukat..."
aspoň dopredu nach to brzdí v každej situacií
a ak mas slabsiu vidlicu tak asi aj tu mozes rovno menit, alebo ju najprv rozbit (podla mna tak cca do roka) a az potom vymenit...
radsej kupim nieco co sa mi zide
radsej kupim nieco co sa mi zide
mudre rozhodnutie...peniazky su vzdy potrebne a nikdy ich nie je dost
Skratka keby som sa mohol rozhodnut este raz, urcite by som si kotucovky pre XC nekupil. A ani ich nikomu kto ma viac ako 50kg