No nejaky ten rok uz jazdim spd tak sa snad mozem vyjadrit... ako spd oproti normalnym pedalom je fak dost velky rozdiel dokonca aj oproti kosikom je to o dost ine, hlavna vyhoda je ze mozes tahat pedal aj smerom hore a tym zapajas aj svaly z dolnej strany stehna a nie len z hornej, teda aspon tak si to predstavujem a ked si po par mesiacoch, mozno tyzdnoch (ja uz neviem bolo to davno:)) vypracujes aj tietok svaly tak je to parada, ja som ten rozdiel pocitil ked som nahodil nachvilu klasicke pedale a isiel som klasicke tempo(skorej som sa len snazil:)) a ma boleli nohy jak svina... Proste spd drzi nohu na pedale fest dobre a to dost pri jazde pomoze. Jedine nevyhody ake som ja pocitoval boli ze pri fakt brutalnom zjazde treba vypinat botu z pedala do tazkych zakrut a na zaciatku som tiez parkrat spadol ked som zastal a...a zabudol som vypnut pedal:) ale toto aj to predtym je len vec zvyku, za tyzden si na to zvyknes.
No hej, vlastne tretry su ta drahsia cast spd ja mam spd za 1500 a tretry ma vysli 2 krat viac, ale zase mam ich uz mrrrrrrtne dlho a naozaj vyzeraju ako nove... bez zvelicovania este aj ten suchy zip co je zec snurky drzi ako novy a neni zosuchany;), proste je to fajna vec a v tretrach sa jazdy super, bo maju fest tvrdu podrazku(co dost pomoze) a tak
SPD vynikajúca vec. Neviem pochopiť, ako som mohol bikovať s košíkmi. Drží nohu, môžeš šlapať do kruhu (treba si zvyknúť) a efekt stojí zato. Ak máš trošku voľných peniažkov skús investovať do SPD. Tretry sa dajú zohnať cca od 2000,- Sk
to jano: aj ja mám problém po 30km ma začne bolieť klb na pravom palci (ako keby zdrevenel) Skúsim to vyriešiť vložkou do topánky. Uvidíme.
paliG napísal/a:
-------------------------------------------------------
> ake su vyhody a nevyhody SPD pedalov oproti
> klasickym???
Keď vyskúšaš, už sa nikdy nevrátiš späť. To hovorí za všetko.
Ale počítaj, že pár krát si dáš do držky, alebo "hodíš záda" pri prudkom výšlape, kým si na to zvykneš.
Ked si nastavis vypinanie na najlahsie, tak to nebude take hrozne... Ked si zvyknes, nastavis si ako ti bude vyhovovat a mas... Urcite chod do spd-ciek...
to roman: to s tym klbom palcovim poznam aj ja, mne sa zda ze u mna je to sposobene tym ze mam trosku volnejsie tretry niekedy, ked si ich zasnurujem volnejsie alebo si dam tenke ponozky, bo ja nosim hrubsie prave koli tomu, lebo ked mam v tretre volnu nohu a ona je dost tvrda, cize sa moc neprisposobuje nohe tak mam v preiestore prstov trochu volneho priestoru a potom podvedome zohybam prsty dole... co potom vedie k bolesti toho palcoveho klbu. Ja to riesim tak ze dam trosku hrubsie ponoky a dotiahnem snurky na fest a nic ma neboli a aj sa mi lepsie taha s takto napevno chytenou nohou v tretre.
mam SPD asi 2 mesiace, prve pocity, po rovine a hore kopcom po asfate je to ovela pohodlnejsie slapanie ako bez, ale bolo treba najst dobru polohu kufrov. Problem je v tazsich terennych vyjazdoch a prudkych zjazdoch- bol som zvyknuty udrziavat rovnovahu aj nohami ( dole z pedalov) a uz sa mi parkrat stalo, ze mi do kopca presmyklo zadne na koreni a isiel som dole, ani som nestacil zareagovat. Na blbnutie po korenoch a kamenoch radsej davam stare pedale, ale ked predom viem, ze trasa nebude " o drzku" jedine SPD.
Matros - pedale za 1500 a tretry za 3000 - spokojnost.
ako je to s naslapnymi pedalmi pri zjazdoch,to viete ked leti nie lepsia mat topanky volne i ked sa mi stava ze sa mi pri zjade smykne noha z pedalov a to nie nic prijemne.Dneska som videl zjazdon´ve bike a tie tiez maly naslapne no neviem vsetko ma svoje vyhody a nevyhody ale i pri vyjadzde ked slapete strmy kopec a myslim dost strmy a vase skusenosti
ešte jedna podstatná vec. neviem, ako jazdíš, ale ak chceš (alebo máš v pláne) drtiť a podávať čo najväčší výkon, nekupuj trekingové-alebo-iba šnurovacie tretry. kúp radšej s suchými zipsami. pri ťahu davaš energiu do naťahovania šnúrok. ak chceš konfort alebo ti na tom tak nezáleží, tak voľ aj mäkššie. ja mám diadory s šnurovaním a dvomi veľkými such.zip. = super.
Tak idem do toho poradite mi, prosim za odpovede vopred vdaka.
Z internetu som si kukol Shimano a to pedale PD-M324 obojstrane s topanok su asi naj tie SH-M120s MT50B a m021Y tie su najhorsie lebo su na snurky co podla Jana nie je idealne,mimochodom ku kazdej topanke je obrazok pedalu znamena ze su kompaktne len s tou pedalou to sa mi javi ako blbost.
Cena by sa mala pohybovat okolo 6000 SK
Dnes bude piaty deň čo budem skúšať moje prvé SPD pedále BBB BPD 10 click&go a tretry Specialized COMP MTB. Nech nastavím kufre akokoľvek, stále mi niečo nesedí. To nastavovanie nemá konca. Snáď sa mi čoskoro podarí násť tu správnu polohu, príp. poraďte. Dík.
to jfab
skús nastaviť kufre tak aby si mal klb na palci (noha) presne v osi pedála (to je oska z kluky). Spravidla je to najširšia časť topánky. Čo sa týka vzdialenosti, mne vyhovuje nastavenie kufrou, čo najbližšie k sebe, čiže kufre namontovať čo najviac na vnútorný kraj nohy. Takže nohy budú od seba čo najdalej.
Po nastavení skús ponastavovať dalšie komponenty (výška a poloha sedla, vzdialenosť sedla) Trochu pobehaj a ked nebude sedieť tak posúvaj len vzdialenosť k sebe.
Pokial si nejazdil z SPD, ten pocit budeš mať z naklonenej polohy nohy smerom von (palce sú trochu zdvihnuté hore), kvôli menšiemu bočnému zatažovaniu kolien, na ktorý si treba zvyknúť, ale potom ...... paráda.
to roman: sorry že som neodpovedal. možno nie je vhodné aby si mal os pedálu v osi kľbu palca. ja to mám nastavené trocha smerom k päte. tá vložka, ??neviem či by ti to pomohlo. asi ti vadia tie tlaky priamo na kĺb. neviem, napíš viac
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
diagnóza: kúpiť, čo najsjôr
to jano: aj ja mám problém po 30km ma začne bolieť klb na pravom palci (ako keby zdrevenel) Skúsim to vyriešiť vložkou do topánky. Uvidíme.
-------------------------------------------------------
> ake su vyhody a nevyhody SPD pedalov oproti
> klasickym???
Keď vyskúšaš, už sa nikdy nevrátiš späť. To hovorí za všetko.
Ale počítaj, že pár krát si dáš do držky, alebo "hodíš záda" pri prudkom výšlape, kým si na to zvykneš.
Matros - pedale za 1500 a tretry za 3000 - spokojnost.
Z internetu som si kukol Shimano a to pedale PD-M324 obojstrane s topanok su asi naj tie SH-M120s MT50B a m021Y tie su najhorsie lebo su na snurky co podla Jana nie je idealne,mimochodom ku kazdej topanke je obrazok pedalu znamena ze su kompaktne len s tou pedalou to sa mi javi ako blbost.
Cena by sa mala pohybovat okolo 6000 SK
skús nastaviť kufre tak aby si mal klb na palci (noha) presne v osi pedála (to je oska z kluky). Spravidla je to najširšia časť topánky. Čo sa týka vzdialenosti, mne vyhovuje nastavenie kufrou, čo najbližšie k sebe, čiže kufre namontovať čo najviac na vnútorný kraj nohy. Takže nohy budú od seba čo najdalej.
Po nastavení skús ponastavovať dalšie komponenty (výška a poloha sedla, vzdialenosť sedla) Trochu pobehaj a ked nebude sedieť tak posúvaj len vzdialenosť k sebe.
Pokial si nejazdil z SPD, ten pocit budeš mať z naklonenej polohy nohy smerom von (palce sú trochu zdvihnuté hore), kvôli menšiemu bočnému zatažovaniu kolien, na ktorý si treba zvyknúť, ale potom ...... paráda.