Inac ked uz budes brat naslapky tak by som ti jednoznacne doporucil TIME. Su najlepsie zo vsetky co sa tyka zanasania. Jazdim XC a na predoslych som neznasal to ze po 1-2 behacich pasazach boli pedale zanesene ze som tam kufor horko tazko narval hadam aj po 200 metroch ak vobec. Nu a niekedy som teda musel aj palickovat. A tretry odporucam tiez kvalitne. Neoplati sa setrit lebo je to dlodoba investicia a ked to rozpocitas co za ne das a kolko ti vydrzia tak ti vyjde cislo ktore dostanes ze si odpstis 2 piva do mesiaca. Ja osobne mam aj s titanom v podrazke. Nejde o titan ale celkovo o kov lebo plast sa casom preslape. Zatim
to: Lubec
súhlasím s tebou, že nie sme taký bohatý, aby sme si mohli kupovať lacné veci.
Problé nastáva vtedy, ked aj tie najlacnejšie boty sú nad hranicou cenovej únosnosti. Vtedy si môžeš odpustiť aj jedlo každý deň, aby si ich mal. SPD aj s tretrami Specialized ma vyšli cca 4000,- Sk a bol som rád, že ich mám. Zatial fungujú druhý rok.
Kupil som si sh m540 za vybornu cenu. Rozdiel oproti obycajnym pedalom je evidentny. Slapanie je omnoho pohodlnejsie a hlavne plynulejsie. Celu pracovnu otocku robis hladko so stalou silou. Tym zatazujes svaly z oboch stran a unavis sa neskor, lebo do pedalov 'nekopes'. Odkedy jazdim na naslapkach, citelne sa mi zlepsila kondicka a nohy sa mi krajsie vyrysovali. V lete som siel z ba do he, co bolo 512 km a zvladol som to v relativnom fyzickom aj psychickom zdravi za 2 dni. Dovolujem si tvrdit, ze bez nich by som to nezvladol.
Druha strana mince je bezpecnost jazdy. V tazkom terene si treba davat pozor, lebo noha je pevne upnuta a niekedy je nutne ju kvoli udrzaniu rovnovahy zlozit dole, co sa nie vzdy stiha:) Ja som si kvoli tymto pedalom zlomil ruku. Stalo sa mi to v meste, ked som schadzal z bicykla a akosi sam zabudol, ze uz nemam klasicke pedale. Vysledok bol zabavny: ruka zlomena v predlakti v oboch kostiach, dva krat operacia a droty na pol roka a co je hlavne- bicyklovy post na 3 mesiace:(
Verim, ze to nikoho neodradi od kupy naslapiek, lebo aj napriek vsetkym malichernostiam co sa mi stali su podla mna skvela vec.
SPD su dobra vec do dobreho pocasia, lebo stupenie do blata a problem je tu. a tu moja rada pre tych ktory si este len idu kupit naslapy. od kedy nejazdim SPD ale Crank Brothers tak neviem co je zanasanie a nenacvaknutie. a pozor nehovorim ze SPD su neni dobre len mne akosi nefungovali pri nepriazni pocasia. a tretry mam LAKE.
akurat keby sa tie kufre na tych crankoch tak rychlo neopotrebovavali...mam uz druhe cranky - momentalne jazdim Cranckbrothers Candy...a su super.. az na to, ze tie mosadzne kufre naozaj rychlo odchadzaju...
visby cau zatial nie ale ked pride na to tak ich vyskusam. a zacvaknu sa aj ked su zasrate od blata? neviem doteraz som s tym mal na SPD problem ktory vyriesil az CrankBrothers Mallet.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto nastavenie sa mi najviac osvečilo.
súhlasím s tebou, že nie sme taký bohatý, aby sme si mohli kupovať lacné veci.
Problé nastáva vtedy, ked aj tie najlacnejšie boty sú nad hranicou cenovej únosnosti. Vtedy si môžeš odpustiť aj jedlo každý deň, aby si ich mal. SPD aj s tretrami Specialized ma vyšli cca 4000,- Sk a bol som rád, že ich mám. Zatial fungujú druhý rok.
Druha strana mince je bezpecnost jazdy. V tazkom terene si treba davat pozor, lebo noha je pevne upnuta a niekedy je nutne ju kvoli udrzaniu rovnovahy zlozit dole, co sa nie vzdy stiha:) Ja som si kvoli tymto pedalom zlomil ruku. Stalo sa mi to v meste, ked som schadzal z bicykla a akosi sam zabudol, ze uz nemam klasicke pedale. Vysledok bol zabavny: ruka zlomena v predlakti v oboch kostiach, dva krat operacia a droty na pol roka a co je hlavne- bicyklovy post na 3 mesiace:(
Verim, ze to nikoho neodradi od kupy naslapiek, lebo aj napriek vsetkym malichernostiam co sa mi stali su podla mna skvela vec.
btw: bulf..nevadi, ze sa nedaju nastavit ?
maju zospodu otvoreny priestor a blato sa jednoducho vytlaci z pedalu von...