Dávnejšie sa to tu tiež riešilo, býva to problém pri tomto systéme napr. : https://www.mtbiker.sk/forum/servis-opravy/rock-shox-relevation-zaseknuta-osa-maxle-lite-t38062.html
Myslím že niekde na bike-forum som čítal, že povoliť páčku, obmotať dookola ten diel čo máš odlomené z neho napr. látkou, dušou, a nejakým mini hasákom alebo podobne to odtočiť. Proste nezaprieť sa o tie tenké strany, to ulomíš raz dva. Ale neskúšal som.
Je to mäkký matroš, vyrobiť novú funkčnú hranu sa mi nepodarilo. Odtiahnuť sa to dá tak, že z druhej strany do osky nakrutis napríklad samoreznu skrutku vhodného priemeru, alebo vrut s sesthrannou hlavou ... alebo to okolo toho limca chytis blickami, zhlboka sa nadychnes a možno to vyjde ...
nastriekať do závitu vidlice WD40 a nechať pôsobiť cca 10 - 15 minút. Potom nahriať fénom alebo teplovzdušnou pištoľou závit vidlice. Osa by mohla povoliť.
Páni a dámy vďaka za rady. Premyslel som si to a radšej to zanesiem do servisu aby som to nedojekakal ešte viac jak to je. Dúfam, že v servise to dajú dole s tým, že to bude ešte použiteľné aj do budúcna. Ten nápad spraviť tam novú plôšku pilníkom sa mi pozdáva len problém bude dať to dole. Dám vedieť keď sa vrátim zo servisu ako som dopadol a ako si chalani s tým v servise poradili.
Estapadu so zachranovanim strhnutej osky som absolvoval a dnes uz viem ze investovat dvacku do osky na inbus a tu pokazenu hodit do kosa je lepsie riesenie. Mozno je to ale tym ze mam dve sady kolies a pomerne casto ich striedam, pre niekoho kto koleso zhadzuje raz za rok alebo vobec nemusi prekazat ze ma koleso "napevno", defekt sa tiez da dat spravit do servisu ;-]
Zabudol som dať vedieť, že bike je doma. Borci v servise to zhodili (zabudol som sa spýtať ako) osku zachránili a spravili na nej novú hranu takže môžem používať veselo ďalej.
Nastavili aj rozladené SX-ko a plášť, ktorý hádzal obudli tak aby správne sadol do pätiek. Za 20 Eur mi ušetrili kopec času aj námahy len škoda, že som sa nespýtal ako to dali dole.
Mam to uplne rovnako rozdrbkane na vidlici. Ale ide to odtiahnut. Asi si to tiez spilnikujem do roviny. Imbusy mam na graveli a viac mi vyhovuje packa. Nemusim mysliet ci mam so sebou 8cku imbus. Niektore multikluce 8cku nemaju.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Myslím že niekde na bike-forum som čítal, že povoliť páčku, obmotať dookola ten diel čo máš odlomené z neho napr. látkou, dušou, a nejakým mini hasákom alebo podobne to odtočiť. Proste nezaprieť sa o tie tenké strany, to ulomíš raz dva. Ale neskúšal som.
Nastavili aj rozladené SX-ko a plášť, ktorý hádzal obudli tak aby správne sadol do pätiek. Za 20 Eur mi ušetrili kopec času aj námahy len škoda, že som sa nespýtal ako to dali dole.