Zdravim, exituju plate, ktore maju specialnu vlozku, ktora sa neda prepichnut. Vie mi nekto povedat presne nazov tohto plastu a ak ma niake skusenosti tak ake?
Otázka: prečo píšete, že nič také neexistuje resp. nie je možne vyrobiť?! Prečo by vnútornú stranu plášťov nemohli pokryť nejakou carbónovou textíliou? Niečo na spôsob nepriestrelnej vrstvy?(Áno viem tá je hrubá ale to preto že tam sú iné fyzikálne sily- neporovnateľné s malými tlakmi kolies na povrch cesty pri bicyklovaní-čiže exponencionalne môže klesnúť hrubka materiálu). Za druhé. mám doma bundu (od vojaka zo Španielska) kotrá má na povrchu látku neprepichnuteľnú ostrým nožom. Látka je ľahká a má podobnú štruktúru ako riflovina...
Záver: určite je možné jednoducho v dnešnej dobe vytvoriť taký plášť a ktomu v nomrmalnej cene, ale hovorí vám niečo plánované zastarávanie? Práve kvôli tomu podľa mňa niesu také plášte. kto by potom kupoval nové duše, a iné drobnosti ktomu?
Otázka: prečo píšete, že nič také neexistuje resp. nie je možne vyrobiť?! Prečo by vnútornú stranu plášťov nemohli pokryť nejakou carbónovou textíliou? Niečo na spôsob nepriestrelnej vrstvy?(Áno viem tá je hrubá ale to preto že tam sú iné fyzikálne sily- neporovnateľné s malými tlakmi kolies na povrch cesty pri bicyklovaní-čiže exponencionalne môže klesnúť hrubka materiálu). Za druhé. mám doma bundu (od vojaka zo Španielska) kotrá má na povrchu látku neprepichnuteľnú ostrým nožom. Látka je ľahká a má podobnú štruktúru ako riflovina...
Záver: určite je možné jednoducho v dnešnej dobe vytvoriť taký plášť a ktomu v nomrmalnej cene, ale hovorí vám niečo plánované zastarávanie? Práve kvôli tomu podľa mňa niesu také plášte. kto by potom kupoval nové duše, a iné drobnosti ktomu?
protože nikdo nebude chtít plášť který je těžký a kolo pak nejede, nebude držet v zatáčkách, bude stát majlant, a nebude tlumit.
Jeho jediným plusem bude větší odolnost proti defektu
Otázka: prečo píšete, že nič také neexistuje resp. nie je možne vyrobiť?! Prečo by vnútornú stranu plášťov nemohli pokryť nejakou carbónovou textíliou?
Ale ano, robi sa. Sice dnes sa skor pouziva tubeless + tekutina, ale v oblastiach USA, kde je prilis vela kaktusov a inych zakernych zverov, sa casto pouzivala tzv. anti-thorn tape, alebo ako sa to volalo. A tusim to bolo z kevlaru, ale uz si velmi nepamatam. Schwalbe to robi na niektorych pneumatikach tak, ze zvacsi a vyplni predok plasta , cim eliminuje vacsinu mensich trnov. Pokial ale chces ochranu aj proti zelenym hrotom, tak aj na to maju motorkari nieco. Specialna textilia by mozno vedela tiez co-to poriesit. Ale takych veci je hromada, co by sa dalo .. ale nikto to nebude riesit v dnesnej dobe, kedy kazdy nahana iba $$$ A vsetko toto ma aj svoje minusy. Hmotnost napr. Pripadne valivy odpor. Najlepsie je jazdit , kde kaktusy nie su .
awsedr9
Nič jednoduchšie, začni ich teda vyrábať Ty a za chvíľku si v balíku. Keď si našiel príležitosť, chyť ju rýchlo za pačesy.
Ahojte,
rád by som otvoril túto tému po 9 rokoch, ked sa už technológie dosť posunuli. Nechem túto tému smerovať do bezdušákov... áno, majú veľa výhod, ale aj nevýhod v podobe údržby, ceny, dušu treba nosiť aj tak so sebou, a tak isto aj knoty...
Na gravel hľadám puncture proof plášte... na gravel/ceste jazdím Continental Gator Hardshell, sú neskutočne odolné voči prepichnutiu, zatiaľ žiadny defekt a to jazdím na tom aj štrk...
Máte niekto skúsenosť s podobými plášťami, ktoré by boli vhodné aj do náročnejších podmienok, napr tieto Schwalbe Marathon Plus?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
IMHO myslim ze kotucovky budu zbytocne, lebo podla "plasta" bez dezenu to asi bude cestne koleso
do SLRka ide kolomaz?
protože nikdo nebude chtít plášť který je těžký a kolo pak nejede, nebude držet v zatáčkách, bude stát majlant, a nebude tlumit.
Jeho jediným plusem bude větší odolnost proti defektu
Ale ano, robi sa. Sice dnes sa skor pouziva tubeless + tekutina, ale v oblastiach USA, kde je prilis vela kaktusov a inych zakernych zverov, sa casto pouzivala tzv. anti-thorn tape, alebo ako sa to volalo. A tusim to bolo z kevlaru, ale uz si velmi nepamatam. Schwalbe to robi na niektorych pneumatikach tak, ze zvacsi a vyplni predok plasta , cim eliminuje vacsinu mensich trnov. Pokial ale chces ochranu aj proti zelenym hrotom, tak aj na to maju motorkari nieco. Specialna textilia by mozno vedela tiez co-to poriesit. Ale takych veci je hromada, co by sa dalo .. ale nikto to nebude riesit v dnesnej dobe, kedy kazdy nahana iba $$$ A vsetko toto ma aj svoje minusy. Hmotnost napr. Pripadne valivy odpor. Najlepsie je jazdit , kde kaktusy nie su .
Btw, dodo system napr. http://www.instructables.com/id/Thorn-Proof-Bicycle-Tire-Tube-Flat-Protector/
awsedr9
Nič jednoduchšie, začni ich teda vyrábať Ty a za chvíľku si v balíku. Keď si našiel príležitosť, chyť ju rýchlo za pačesy.
rád by som otvoril túto tému po 9 rokoch, ked sa už technológie dosť posunuli. Nechem túto tému smerovať do bezdušákov... áno, majú veľa výhod, ale aj nevýhod v podobe údržby, ceny, dušu treba nosiť aj tak so sebou, a tak isto aj knoty...
Na gravel hľadám puncture proof plášte... na gravel/ceste jazdím Continental Gator Hardshell, sú neskutočne odolné voči prepichnutiu, zatiaľ žiadny defekt a to jazdím na tom aj štrk...
Máte niekto skúsenosť s podobými plášťami, ktoré by boli vhodné aj do náročnejších podmienok, napr tieto Schwalbe Marathon Plus?
https://www.schwalbe.com/en/tour-reader/land-cruiser-plus spoko, akurat nabuduce vacsi rozmer..
tpu duse mi vyhovuju, drzia dlhodobo tlak. mlieko neplanujem.
treba sa zamerat na "gumene vlozky", cize trekove plaste. gravelove take nemaju, ale tam sa pocita s mliekom.