Napad to nie je zly, len bola zle zvolena vypln. Su aj ine porezne materialy, ktore pruzia a zachovavaju si povodny tvar pri nizkej hmotnosti (momentalne mi ziaden nenapada, ale napr. nieco ako karimatky). Volakedy boli take galusky, ktore mali na strane od rafu vlepenu tenku vrstvu gumy alebo coho a po defekte sa dalo ist znizenou rychlostou (nieco ako tie PAX systemy u aut).
Skus tam natlacit polyurethanovy tmel (Sika, Loctite, Dinitrol, ...). Je to o nieco lepsie riesenie, nez navrhuje Zombi. Tmel je pruzny po vytvrdnuti. Ale zacni ho plnit cim skor, aby do prveho snehu vytvrdol (3mm/24h pri 20°C, 65% R.H.), mozno si uz mal zacat koncom leta. Kym je tmel makky, skus do duse vypustit CO2 zo sifonovej bombicky, aby vznikli bublinky. Tak Ti vznikne pruzny porezny material. Teraz to ma same vyhody - vypln je pruzna s vratnou deformaciou, nedostanes defekt, kolesa budu omnoho lahsie, ako s betonom (vypln < 1.5kg), praca je zadarmo a tmely mozno nebudu stat omnoho viac, ako nove plaste s hrotmi. Ale ta radost, ze si si to spravil sam, ta urcite stoji zato
peterq to si daj patentovat , ako ces vyprazdnit do toho tu sifonovu bombicku?A ten beton to neber vazne . Mam taky pocit ze bike ma kolesa naplnene vzduchom asi preto lebo zatial nikto nic lepsie nevymysel a my tu asi nic nove nevymyslime...
peterq to si daj patentovat , ako ces vyprazdnit do toho tu sifonovu bombicku?A ten beton to neber vazne . Mam taky pocit ze bike ma kolesa naplnene vzduchom asi preto lebo zatial nikto nic lepsie nevymysel a my tu asi nic nove nevymyslime...
Ty si ma fakt zobral vazne? Vsak to len pokracujem v kravinach tu uz napisanych Svoj nazor som uz prezentoval skor, na teme sa dobre bavim, ale nedalo mi neprispiet ...
Mam taky pocit ze bike ma kolesa naplnene vzduchom asi preto lebo zatial nikto nic lepsie nevymysel a my tu asi nic nove nevymyslime...
Toto nie je celkom pravda (nepocul si este o fukani kolies heliom?). Vznika vsak problem nizkej vahy a priepustnosti duse - zvoleneho materialu.
Ked uz sme pri tom, tak lepsi ako vzduch je dusik (resp. zmes s inymi plynmi), ktory ma vacsie molekuly a mensiu teplotnu roztaznost. Pouziva sa v narocnejsich pneumatickych systemoch (napr. plynove vzpery), ale aj v kolesach aut (Pneumix).
Ja neviem, ale vo vzduchu je takmer 80 % dusika, to nie je dostatocny obsah? A co je to ta teplotna roztaznost plynu? Ale mas pravdu, cim vacsie atomove cislo, tym vyssia relativna molekulova hmostnost a zo stavovej rovnice ti vyjde nizsie dT. V tom pripade je vsak teplotna roztaznost zmesi dusik-kyslik (vzduch) priaznivejsia, kedze priemerna rel. molekulova hmostnost vzduchu je vyssia ako cisteho dusika.
Toto nie je celkom pravda (nepocul si este o fukani kolies heliom?). Vznika vsak problem nizkej vahy a priepustnosti duse - zvoleneho materialu.
problem nizkej vahy? sak s tym heliom to nebude o moc lahsie a este sak cim lasie, tym lepsie si nie? sak urcite to nebude mat taky vplyv ako helium v balonoch a vzducholodiach.
By si sa divil, nahanacom gramov pomoze aj to. Ten problem je v tom, ze najlahsie plyny su tie zo zaciatku periodickej tabulky prvkov. S tym suvisi ich maly rozmer a teda lahka priestupnost cez pory v gume. V skole ma ucili, ze vhodnym materialom na zamedzenie uniku vzduchu z dusi su volakedy pouzivane gumy z butylkaucuku (take tie biele, nefarbia sa).
takze to nie je problem nizkej vahy ale iba problem priepustnosti. vaha by sa dala znizit aj tak, ze kupis niekolko stoviek heliovych balonov a priviazes ich na seba a bike , lenze by to bolo asidost neprakticke co?
Kašlite na všetky tie polyuretánové peny a betón. Spravím normál na vzduch a hotovo. O tej pene som rozmýšľal hlavne kvôli defektom. Ale som nevedel či je pružná alebo nie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ty si ma fakt zobral vazne? Vsak to len pokracujem v kravinach tu uz napisanych
no mna by len zaujimalo co mas proti vzduchu ved je zadarmo
Ked uz sme pri tom, tak lepsi ako vzduch je dusik (resp. zmes s inymi plynmi), ktory ma vacsie molekuly a mensiu teplotnu roztaznost. Pouziva sa v narocnejsich pneumatickych systemoch (napr. plynove vzpery), ale aj v kolesach aut (Pneumix).
problem nizkej vahy? sak s tym heliom to nebude o moc lahsie a este sak cim lasie, tym lepsie si nie? sak urcite to nebude mat taky vplyv ako helium v balonoch a vzducholodiach.
http://www.conti-online.com/generator/w ... aw_en.html