Kamošovy som predal moje kolesa.Orech je na 8-9kol.On má 7kol kazetu a radenie 7.V takom prípade treba podložkovať.V servise my povedali že stačí jedna pod kazetu(org. podložka medzi pastorkamy tj 3mm).Ako sa ukázalo nedá sa dotiahnuť treba ešte 1,5-2mm.No ked tam dám ešte jednu 3mm už my nechytá závit na matici.Výmena orecha nepripadá do uvahy nakolko je nový.Su ešte tenšie podložky,dakujem.
Naboje Shimano,orech shimano.Ja som prevádzkoval na nom 8kol a pred predajom 9kol.
Chalan mal 7kol kazetu Shimano.Tak som orech nechcel meniť na 7-čkový lebo je po vymene,preto tie podložky.
8-9 kazety maju 2,5mm podložky medzi pastorkamy.Takže som použil 2 podložky 2,5mm.Jednu som zbrusil na 1,6mm a sadlo to ako riť na šerbel.Uplne to stačilo tj 4,1mm.Takže som happy no hlavne kamoš.
Oprasim staru temu. Prerabam 10s kolesa na 7s. Vie mi niekto poradit ci je mozne vymenit orech shimano 10s za shimano 7s. A ak ano, zmenim tym O.L.D. zo 130mm na 126mm ? Uvazujem totiz tak, ze ak by som vymenil orech mohol by som posunut cele koleso viac na pravo a tym padom vytvorit symetrickejsi vyplet. Prosim opravte ma ak sa mylim. Alebo je naozaj lepsi napad pouzit podlozku?
Ide o tento naboj http://www.sjscycles.com/Drawings/Shimano/Shimano_WH-R550-R_Tech_Doc.pdf
Dakujem.
Podľa mňa, najjednoduchšie riešenie je dať rovno na ten orech osemkolečko. Má rovnakú celkovú šírku ako 10kolo a rozostupy medzi pastorkami má ako 7-kolo. Môžeš si vybrať ktorých 7 prevodov použiješ, či tie z ľahšieho konca alebo z ťažšieho.
Opat ja ale ina situacia. Mam 2 sety kolies na cestak a snazim sa aby som po vymene nemusel menit nastavenie prehadzovaca. Ide o 10s system, kazety rovnake, kolesa rozne. Jeden orech je 11s CERO, druhy original shimano 8-9-10s. Kazety obe Shimano CS-HG500-10 len pocet zubov iny. Vsade citam ze pod 10s kazetu treba 1mm shimano podlozku, ale ani na jednom z orechov ju nemam a kazeta je perfektne utiahnuta. Na 11s orechu je samozrejme ta 1.9mm co prisla s kolesami. Pochopil by som ze drzi na tom CERO orechu lebo ten moze byt proste o par desatin mm kratsi, ale ako je mozne ze drzi na shimano kolesach so shimano nabojom a orechom bez podlozky ? A mam tam pre istotu tu podlozku dat aj tak ? Je mozne ze CS-HG500-10 ma tu podlozku uz nanitovanu a nepotrebuje ju ako sram kazety ? copyrightbike.shimano.com bike.shimano.com
Mate pod 10s kazetou na shimano orechu 8-9-10s podlozku?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chalan mal 7kol kazetu Shimano.Tak som orech nechcel meniť na 7-čkový lebo je po vymene,preto tie podložky.
resp: da sa to niekde kupit?
obcas sa to povaluje ludom po servisoch, tak skusam skor take riesenie
Prípadne by mohol aj matt pomôcť, možno sa mu ešte niečo povaľuje v bývalom servise...
Ide o tento naboj http://www.sjscycles.com/Drawings/Shimano/Shimano_WH-R550-R_Tech_Doc.pdf
Dakujem.
Mate pod 10s kazetou na shimano orechu 8-9-10s podlozku?