Ahojte, chcem sa s vami poradit, Mam bajk MERIDA MATSS TFS300, vpredu mam kotuč 180, vzadu 160 Tektro, ten zadny uz akosi cengá/zvoní... preto by som chcel dať predny 180tku dozadu, a dopredu dat 203, Ma to zmysel spravit? Mam na mysli aj namahanie vidlice, je tam SunTour XCM V2. Doteraz som nikdy nemal problem s brzdami ze by boli malo vykonne alebo nieco podobne len zvazujem preto ze ak uz mam kupit kotuc tak kupim 203ku a dam ho dopredu. Viem ze potrebujem adapter, ale neviem ktory, poradite mi? A aky kotuc + dosticky odporucate? Prikladam aj foto brzd. Dakujem za pomoc.
Na túto vidlu by som 203- ku nedával, ako píšeš s brzdami si nemal problém, ak je kotúč obrzdený tak vymeniť za rovnakú veľkosť a tým pádom nemusíš riešiť ani adaptér...
Tam bude 180max vpredu podla vyrobcu. Nema ani velmi vyznam menit vidlu na takomto kusku. Skor sa treba zamerat na to co je tomu zadnemu. Je ohnuty? sirku ma dobru? netreba to postelovat? ocistit? odvzdusnit? olej bol meneny niekedy?....
Okej, necham si poradit, ale trošku nerozumiem tomu " nema vyznam menit vidlu na tomto kusku", ako si to myslel? Nieje ohnuty, niekedy raz za cca 100km ked idem dole kopcom zacne zvonit jemne,,,, staci ze tuknem do zadnej brzdy a hned prestane...... odvzdusnit? Odkial by tam bol vzduch? Olej nebol meneny nikdy.....
Vidlu nema vyznam menit kvoli veku. Cokolvek rozumnejsie by bolo drahsie ako je hodnota bicykla.
Kedze tam servis nebol nikdy robeny, pozri si nejake videa. Zacat mozes tutok: https://www.youtube.com/watch?v=AyI1KVDXnRA
Ak by si rozmyslal nad servisom, zisti najprv cenu nech nie je vyssia ako nejake bazarove nepouzivane brzdy.
Ak chces menit ten kotuc vzadu zo 160 na 180, tak daj fotku zadnej brzdy.
To, ze ti kotuc cinka - moze byt kotucom, ale aj brzdou. Iba zvacsenie v tom pripade ale asi nepomoze.
Ak nemas kotuc krivy, tak mozes skusit vycentrovat prasa (strmen). Povolis sroby, co ho drzia, zatiahnes brzdu a zatiahnes sroby. Najlepsie sa to robi, ked ste dvaja.
To, ci je kotuc krivy najlepsie uvidis, ked sa budes pozerat cez strmen zhora a budes tocit kolesom. Uvidis nakolko sa priblizuje k jednej alebo druhej platni. Ak nie je prasa v strede, tak ti to vycentrovanie pomoze.
Ak mas uz kotuc zodraty, tak ho vymen za 160, vymen dosticky a vycentruj prasa. A budes mat vyriesene.
Ked ti nepomoze vycentrovanie, tak odvzdusni. Ale to je narocnejsia robota a potrebujes k tomu nejake sersamy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kedze tam servis nebol nikdy robeny, pozri si nejake videa. Zacat mozes tutok: https://www.youtube.com/watch?v=AyI1KVDXnRA
Ak by si rozmyslal nad servisom, zisti najprv cenu nech nie je vyssia ako nejake bazarove nepouzivane brzdy.
To, ze ti kotuc cinka - moze byt kotucom, ale aj brzdou. Iba zvacsenie v tom pripade ale asi nepomoze.
Ak nemas kotuc krivy, tak mozes skusit vycentrovat prasa (strmen). Povolis sroby, co ho drzia, zatiahnes brzdu a zatiahnes sroby. Najlepsie sa to robi, ked ste dvaja.
To, ci je kotuc krivy najlepsie uvidis, ked sa budes pozerat cez strmen zhora a budes tocit kolesom. Uvidis nakolko sa priblizuje k jednej alebo druhej platni. Ak nie je prasa v strede, tak ti to vycentrovanie pomoze.
Ak mas uz kotuc zodraty, tak ho vymen za 160, vymen dosticky a vycentruj prasa. A budes mat vyriesene.
Ked ti nepomoze vycentrovanie, tak odvzdusni. Ale to je narocnejsia robota a potrebujes k tomu nejake sersamy.