nechte to koňovy ten má větší hlavu, jedno je jisté, Lefty zatíží trochu jinak rám než klasická vidlice,
podle mě není důvod u XC 115mm vidlice tohle řešit nevidím problém aby to rámy nevydržely.
HOWG
TOME: aj v tvojom vlastnom modely mas ako hlavove otocny klb, ktory moment neprenasa. Moment vznika v stlpiku nie v hlavovom. Do hlavoveho idu iba sily ako pisal DI2F4Y.
no myslim ze ako schemu to ma tome dobre kde nie je mozne dokazat tuhe uchytenie sa dava automaticky klbova podpera tj sice drzi ale povoluje otocenie k-cie votknutie cize tuha podpera by uz mohla byt ta dvojkorunka a leftina ako krasny prut na ktory posobia sily a to dokonca v 3 smeroch z toho to krasne video kde chlapik kruti kolesom ale bez toho aby otacal riadidlami cize tu ma klasicka vidla asi navrch
Žigo: mas pravdu ,ten moment vznika v stlpiku, nie v hlavom ,ale tym ze vidlica je pevne pripevnena k hlavovemu (aj ked sa otaca -nema volu) sa tento moment prenasa cez loziska aj na hlavovu trubku...
Ale tato polemika aj tak nikam nevedie.. Ovela lepsie by prenos sil bolo vidiet keby niekto vymodeloval cele ulozenie vidlice v hlavovom (aspon schematicky) ,tam by bolo pekne vidno prenost sil a momentov na ram.. to je ale uloha pre nejakeho strojara -a to ja niesom (vychadzam len z poznatkov zo statiky a pruznosti-stavebna )
Pisal som pre tu srandu do Meridy a do Canyonu ohladom pouzitia Lefty. Z Meridy odpisali len nepriamo a k problematike dvojkorunky sa nevyjadrili vobec.
Z Canyonu odpisali toto: "As a lefty provides the same force to headtube as a double crown fork it can not be used with our frames. The Torque FRX is the only frame built for double crown forks and here the built in length is too long for lefty."
Čiže diplomatická odpoveď. Vidíš nejaký výrazný rozdiel v konštrukcií hlavy Torque a Torque FRX? (áno Torque má tapered). Myslíš, že by Torque dvojkorunku nezniesol?
Takže ani takýto mail mi nepríde ako jadnoznačný verdikt resp. dôkaz, že Lefty len na Cd.
Miro, vidim, ze Ty mas este aj rontgenove oci ked uz z pohladu na ram vies, ze nema napr. zosilnene steny hornej ramovej rury aby vydrzala väcsie namahanie. Asi v Canyone nevedia, ktory ram na co dimenzuju... Som stastny, ze konecne osobne poznam cloveka s nadprirodzenymi schopnostami.
Btw. ja nikoho nepresviedcam, dal som to sem ako oficialne vyjadrenie, ktore sice je diplomaticke, ale je oficialne. Tie uvahy co sa tu popisali totiz pri argumentacii preco by mal vyrobca uznat zaruku na ram poskodeny z tohto dovodu asi nepomozu, ze? Cize za mna len tolko.
Také schopnosti žiaľ nemám, no hlavný dôvod poškodenia hlavy je pri nesprávne vysokej vidlici. Nie pri použití dvojkorunky.
Ok, pozerám detailnejšie, spoj pri hlave je iný. Ale je to pe dvojkorunku alebo geometriu?
Stále však nechápem, načo sa potom vyrábajú dvojkorunky typu Maverick a pod. typu Upside down?
Ja rovnako nikoho nepresviedčam, je to len môj názor.
No a ten je taký, že ten mail je len mail a zatiaľ tu nepadol žiaden konkrétny a reálny dôvod prečo Lefty nie.
Steju tak polopatisticky snažil som sa to napisať diplomaticky ale ked sa nedá tak sa nedá:
Aj keby bolo možne namontovať Lefty na akýkolvek rám počnuc Meridou a končiač Eskou tak po designovej stranke by to bolo úplne na ***** dufam,že už je jasno
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
podle mě není důvod u XC 115mm vidlice tohle řešit nevidím problém aby to rámy nevydržely.
HOWG
Z Canyonu odpisali toto: "As a lefty provides the same force to headtube as a double crown fork it can not be used with our frames. The Torque FRX is the only frame built for double crown forks and here the built in length is too long for lefty."
Takže ani takýto mail mi nepríde ako jadnoznačný verdikt resp. dôkaz, že Lefty len na Cd.
Btw. ja nikoho nepresviedcam, dal som to sem ako oficialne vyjadrenie, ktore sice je diplomaticke, ale je oficialne. Tie uvahy co sa tu popisali totiz pri argumentacii preco by mal vyrobca uznat zaruku na ram poskodeny z tohto dovodu asi nepomozu, ze? Cize za mna len tolko.
Ok, pozerám detailnejšie, spoj pri hlave je iný. Ale je to pe dvojkorunku alebo geometriu?
Stále však nechápem, načo sa potom vyrábajú dvojkorunky typu Maverick a pod. typu Upside down?
Ja rovnako nikoho nepresviedčam, je to len môj názor.
No a ten je taký, že ten mail je len mail a zatiaľ tu nepadol žiaden konkrétny a reálny dôvod prečo Lefty nie.
Jedno je jasné, máme odlišné názory.
mne sa nezdá že by tie cdale rámy boli veľmi odlišné od iných takže toto mi pripadá ako blbý argument
Aj keby bolo možne namontovať Lefty na akýkolvek rám počnuc Meridou a končiač Eskou tak po designovej stranke by to bolo úplne na ***** dufam,že už je jasno