Zdravim.
Kupil som si Stumpjumper FSR a priatelka Stumpjumper HT. Obaja mame zhodny problem a sice praskavy zvuk v klukach. Zvuk sa podoba klikaniu mikrospinaca na pocitacovej mysi. Na oboch bikoch je stred Shimano M542. Mne "klikne" vzdy, ked je prava kluka v polohe 5 hodin. Priatelke to "klika" pocas otocky asi v 3 polohach. Ja mam najazdenych asi 700km, priatelka 500km.
Mechanicky problem to nie je, ale dost nam to lezie na nervi, ked to 5 hodin v kuse pocuvame. Neda sa to nejako odstranit?
sarlatan: odmontuj pedále, vyčisti na nich závity (aj na kľukách), poriadne namasti vazelínou a namontuj. v 3/4 prípadov je problém práve v tomto. druhá možnosť je vymontovať kľuky, očistiť osku aj ložiská v ráme, opäť namazať osku vazelínou a zložiť. pukanie spôsobujú drobné nečistoty, ktoré sa tam pri zložení nasucho oveľa ľahšie dostanú. samozrejmosťou je následne všetko správne dotiahnuť, ako už písal bikenur.
Mal som podobny problem a bolo to jednoznacne v pedaloch. Ak mas Shimano SPD 520, tak je to v tom. Tento pedal ma plastovu objimku. Staci namazt vazelinou resp, strieknut trosku TF2 (radsej ta vazelina) a malo by to prestat. Po case sa to ozve znova a znova to treba premazat. Ak to chces riesit natrvalo, kup si vyssi model pedalov - od SPD 540 vyssie je to uz OK.
Mal som podobny problem a bolo to jednoznacne v pedaloch. Ak mas Shimano SPD 520, tak je to v tom. Tento pedal ma plastovu objimku. Staci namazt vazelinou resp, strieknut trosku TF2 (radsej ta vazelina) a malo by to prestat. Po case sa to ozve znova a znova to treba premazat. Ak to chces riesit natrvalo, kup si vyssi model pedalov - od SPD 540 vyssie je to uz OK.
aj mne to robi presne na 520-tkach
kam mam hoditt tu vazelinu?
do zavitu medzi pedal a kluku?
alebo niekde do pedala?
alebo niekde do pedala?
Vazelinu treba dat medzi os pedala a loziska, t.j. treba odsrubovat ten plastovy uzaver (je na to specialny kluc, aby si tu plastovu objimku neposkodil - je to plast aj ked to vyzera ako kovovy uzaver lozisiek pedalu) a vazelinu treba natlacit dnu. Ak nemas ten specialny kluc (t.j. nebudes vediet to rozobrat), tak tam striekni TF2 medzi osku pedala a loziska. Servisak mi na to ale povedal, ze streknutie TF2 vytlaci aj tu trochu vazeliny, ktora tam zostala Takze tak. Ja som ten kluc nemal, tak som stale po jazde a po vycisteni bajku striekol TF2 a bolo to OK na dalsiu jadu. Nakoniec som kupil Shimano SDP-770 (Deore XT) a uz sa s tym nezaoberam, vsetko ide tichucko a ziadne praskanie.
Myslím, že by ste mali mať nárok na garančnú prehliadku, tak si tam dajte všetko dotiahnúť. Takéto praskavé zvuky bývajú častý problém, buď je príčinou niečo nedotiahnuté, alebo drobná nečistota v spojoch (kľuka, pedál, prevodníky) - vyčistiť, namazať, v malo prípadoch to býva aj tuhší článok..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak tak, mal som ten isty problem. Po dotiahnuti vsetko ok.
alebo niekde do pedala?
alebo niekde do pedala?
Vazelinu treba dat medzi os pedala a loziska, t.j. treba odsrubovat ten plastovy uzaver (je na to specialny kluc, aby si tu plastovu objimku neposkodil - je to plast aj ked to vyzera ako kovovy uzaver lozisiek pedalu) a vazelinu treba natlacit dnu. Ak nemas ten specialny kluc (t.j. nebudes vediet to rozobrat), tak tam striekni TF2 medzi osku pedala a loziska. Servisak mi na to ale povedal, ze streknutie TF2 vytlaci aj tu trochu vazeliny, ktora tam zostala
takze som ich predal a kupujem 540tky