tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
Dole ako kedy .. ked som to pred asi 3 rokmi skusal na XC bajku s Vckami, zisiel som to pomerne s namahou a dost opatrne (bol tam hlboky rigol). Na XC bajku s kotucami to bolo lepsie (nie kvoli brzdam) ale byt ta cesta dlhsia o 50m, tak sa zabijem, lebo brzdy boli na totalnej hrane. Na AM/EN bajku s prstom v nose, brzdy len vlazne. Rohatka je lahsia .. (ak zanedbam skoky).
Jasné 11 st. hovoril že to funguje super, výrobca si vždy napíše že je to možné len s tým jediným aby si mu dal viac zarobiť ale väčšinou to ide aj inak, ako sme napr. jazdili aj 2x9 s 10st kľukami a 9st reťazou a šlo to, z reťazou som tam nemal problém a nepocítil som tam rozdiel v jemnosti radenia prípadne nejaké problémy v porovnaní s 2x10
hmm...treba na Shimano 2x11 specificky presmykac, ci staci hociaky 2x10? Respektive vyzaduje to aj 11speed specificke prevodniky na klukach?
Na 2x10 presmyku si akurat treba dat pozor na rozsah zubov prevodnikov, napr. XTcko nezvladne viac ako 12z .. teda 24/38 je uz problem, ked radis na mensie pastorky na 24z pile. Pri tomto setupe musis siahnut po SLX .. nechapem ten dovod. Ale tak s 11p kazetou asi dopredu 26z.
mam 2x10 presmyk XT (FD-M786) a prevodniky 22/38
treba sa s tym pohrat, ale da sa to
na velkom prevodniku radim cely rozsah kazety (10sp), na malom asi iba 4-5 najvacsich pastorkov
Pozrel som specku FD-M786, uvadzaju 14z rozsah, ja som bral FD-M785, ten ma uvedeny 12z a na 24/38 to aj po vyladeni od cca 5-6 pastorku drhlo /ale finalny stav mal byt 24/36 alebo 24/34, takze mi to nevadi). To aby clovek pre kazdy typ presmyku dohladaval, co je to zac, to uz fakt prehanaju .. na klasickom 3x mozem mat cely rozsah na malej aj velkej pile a to sa mi paci
menil som pohon z 2x10 na 2x11,no a zdá sa mi v predu na najmenšom a v zadu na najväčšom je retaz dosť skrížená... fungovať to funguje ale nezdá sa mi to,je nejaká mierka na to
čo má dĺžka reťaze s jej uhlom?
môžeš mať reťazovú linku mimo, ale je jasné, že v krajných polohách sú to dosť vysoké uhly
pokiaľ ju máš tak ako má byť, tak samozrejme sú to dosť vysoké uhly, ale dizajn s tým počíta (chainlinkhoniči majú z 2xniečo a 1xniečo mrcha nemoc )
skracoval som klasicky najväčší pastorok + velký prevodník a dva články som nechal ale to myslím že nemá vplyv na to...no a ako zmeriam či je linka ok? resp. dá sa to nejak zmerať? lebo vravím radí to ok len sa mi to zdá moc...
no mám presfit takže by som to musel rozobrať a dať tam nový... retazovú linku na klukách mám správnu podla čísiel len tá 11sp kazeta je posunutá k š*****m celkom dosť oproti 10sp, našiel som na nete týpka ktorý to riešil podložkami pod malý prevodník
...no nejak som to nastavil ale bola to chirurgia
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na 2x10 presmyku si akurat treba dat pozor na rozsah zubov prevodnikov, napr. XTcko nezvladne viac ako 12z .. teda 24/38 je uz problem, ked radis na mensie pastorky na 24z pile. Pri tomto setupe musis siahnut po SLX .. nechapem ten dovod. Ale tak s 11p kazetou asi dopredu 26z.
treba sa s tym pohrat, ale da sa to
na velkom prevodniku radim cely rozsah kazety (10sp), na malom asi iba 4-5 najvacsich pastorkov
// edit - reagoval som na poslednu vetu
som reagoval na tvoju vetu
uz je to jasne ...
môžeš mať reťazovú linku mimo, ale je jasné, že v krajných polohách sú to dosť vysoké uhly
pokiaľ ju máš tak ako má byť, tak samozrejme sú to dosť vysoké uhly, ale dizajn s tým počíta (chainlinkhoniči majú z 2xniečo a 1xniečo mrcha nemoc
...no nejak som to nastavil ale bola to chirurgia