Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
-20% SRAM X01 Eagle DUB Superboost+ Carbon kľuky, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
od 404 €
-20%
MOC 539 €
Výpredaj -15% Praxis Works G2 HD M30 kľuky bez prevodníka, 1x11/12 sp., 165 mm
138 €
-15%
MOC 178 €
-33% Shimano Deore XT FC-M8100 kľuky, 175 mm, 1x12, HTII, bez prevodníka
94,99 €
-33%
MOC 165 €
Výpredaj -19% Truvativ Stylo 6K Eagle DUB pravá kľuka, 175 mm, 1x12, 34T, Cannondale Ai
82,99 €
-19%
MOC 127 €
savings SRAM SX Eagle Boost Power Spline kľuky, 1x12, 32T
od 59,99 €
savings
MOC 88,99 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
-7% SRAM sada tlmiacich vložiek medzi pastorok kazety XG-1290 RED 10-26
25,99 €
-7%
MOC 33,99 €
Ja jednoducho potrebujem ist 40+ po ceste po doline z kopca a aj vyliezt strminy. Takze mne dokonale vyhovuje 3x10. Tych par gramov navyse mi vobec nevadi. Vacsinu casu jazdim na strednej pile tak, ze kamarati sa ma uz davnejsie pytali, ci nechcem 1x10. Lenze ja aj tie krajne prevody jednoducho potrebujem aby som mal univerzala. Keby som chrtil, tak mozno riesim 1x10 a na kazdy maraton iny prevodnik.
Ale naco ?
PS: Len co by som dal na Horala Krejzi.
Moja reč. Ale keďže rád skúšam nové veci, tak som zvedavý, či sa nedá oželieť tých pár prevodov na kraji a zároveň príliš nemeniť štýl jazdy. Na jednom kraji popracovať na sile a na druhom na kadencii. Popravde sa skôr obávam straty toho rýchlejšieho prevodu, ale strácam len jeden, takže na kadencii zas tak veľa nebude treba pridávať. Uvidíme, možno to bude priveľká zmena a vrátim sa späť.
A nie, nejde len o gramy, ale napríklad aj o to - hlavne v tomto mokrom roku- že už mám plné zuby (aj doslova) tých hŕč blata a lístia okolo prešmykača.
Trochu ma irituje to presadzovanie jedného boha pre všetkých. 1x10 jednoducho nepokryje všetky požiadavky bežného bikera. Ale v XC môže byť rýchlešie.
Naopak sa hodí na jazdenie typu Trail/AM/EN kde je rozsah prevodov 11 - 42 (alebo pri Sram XX1 je rozsah 10 - 42 ) pri zvolení vhodnej velkosti prevodníka dostačujúci na katšie niekolkohodinové výjazdy,keby to tak nebolo,asi by to nikto nejazdil,bodka.
Samozrejme treba mať trochu v nohách,tiež jednoplacku neradím tomu,kto má problémy s kolenami alebo iné zdravotné problémy ,občas treba pošlapať silovo,keď sa objaví nejaké príkrejšie stúpanie-ale aj to sa dá poriešiť,zosadnúť a kúsok potlačiť
tá návykovosť tam asi bude,už sa normálne teším,že znovu pojazdím jednoplacku ...
trocha "histórie" fotka z Januára 2014 , na 26" palcových kolesách prevodník RaceFace NW 32 z. + kazeta Werk 11 - 40 , bolo to fajn , ale teraz to bude lepšie , hlavne vtedy nebolo ešte to špeci ramienko RAD Cage na prehadzovačku , to je velmi dôležitá súčiastka aby to šlapalo ako hodinky,vidno že niekto aj premýšla:
http://int.oneupcomponents.com/products/rad-cage
Naopak sa hodí na jazdenie typu Trail/AM/EN kde je rozsah prevodov 11 - 42 (alebo pri Sram XX1 je rozsah 10 - 42 ) pri zvolení vhodnej velkosti prevodníka dostačujúci na katšie niekolkohodinové výjazdy,keby to tak nebolo,asi by to nikto nejazdil,bodka.
Samozrejme treba mať trochu v nohách,tiež jednoplacku neradím tomu,kto má problémy s kolenami alebo iné zdravotné problémy ,občas treba pošlapať silovo,keď sa objaví nejaké príkrejšie stúpanie-ale aj to sa dá poriešiť,zosadnúť a kúsok potlačiť
Som sice zastanca jednoplacky, ale nerozumiem tomu preco tvrdis toto. Vobec si nemyslim ze treba mat v nohach.
Jednoplacka je pre kazdeho kto dokaze fungovat so znizenym rozsahom. Ktory koniec rozsahu clovek obetuje, si moze vybrat uplne slobodne (aj ked rieseni s malymi pilami je zatial velmi malo). Tvoje tvrdenie plati LEN ked sa clovek nechce vzdat rychlych prevodov.
súhlasím aj s tým,že jednoplacky sa vozili aj predtým,len neboli kazety s takým rozsahom ako sú dostupné teraz,preto ich jazdil len málokto