Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Výpredaj -19% Truvativ Stylo 6K Eagle DUB pravá kľuka, 175 mm, 1x12, 34T, Cannondale Ai
82,99 €
-19%
MOC 127 €
-33% Shimano Deore XT FC-M8100 kľuky, 175 mm, 1x12, HTII, bez prevodníka
94,99 €
-33%
MOC 165 €
-20% SRAM X01 Eagle DUB Superboost+ Carbon kľuky, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
od 404 €
-20%
MOC 539 €
savings SRAM SX Eagle Boost Power Spline kľuky, 1x12, 32T
od 59,99 €
savings
MOC 88,99 €
Výpredaj -15% Praxis Works G2 HD M30 kľuky bez prevodníka, 1x11/12 sp., 165 mm
138 €
-15%
MOC 178 €
-7% SRAM sada tlmiacich vložiek medzi pastorok kazety XG-1290 RED 10-26
25,99 €
-7%
MOC 33,99 €
Predpokladam ze dovod preco sa jednoplacky stali defacto standardom na drahsich novych bikoch je ze prisli na trh kazety (zatial drahe) s rozsahom vacsim o 22%, resp. 28%, takze je vacsie spektrum pouzitia kde to uplne pokryje potreby,
Ved to by predsa takmer nikto nespravil, 500g je zbytocne vela. Lepsia otazka by bola ci by to clovek spravil pri rovnakej vahe, aby vaha nebola faktor. A tiez si myslim ze vaha je podruzny dovod na jednoplacku.
Tak ta by ma skutocne zaujimala. Pretoze 1x10 mas normalne na 3placke vzdy , staci nechat strednu pilu
To ale potom znamena, ze ta vyhoda nie je dostatocna na to, aby clovek obetoval 500g na vahe. A ver tomu, ze ja som o tom vazne uvazoval, ze akceptujem 500g naviac a budem mat 1x14 /AM bike/. Inak samozrejme vozim 3prevodnik a nemam dovod prejst ani len na 2prevodnik /boli casy, ked som mal 4prevodnik
je velký rozdiel ak je rozsah kazety 11 - 36 alebo 11 - 42 , ak by nebola možnosť tej kazety 11 - 42 , nešiel by som do toho , z 11 - 36 by som tlačil dosť veľa-odskúšané mám aj toto
Preco si do toho nesiel?
Nestačí. Výhoda je v jednoduchosti, čo ti prítomnosť prešmyku nezaručí, aj keď ho používať nebudeš (Na čo tam potom je? Ako záloha OK, tak to mám teraz. Niekedy aj na 26-34 nadávam, ale vždy sa to poddalo.). Hlavne stačí radiť vzadu. A to ticho...
tmaxchapem, proste ten pocit je fajn
resurection100% istota nepadnutia retaze sa vola napinak
chukkoano, rohloff .. preco nie ? Drahe, nutnost ineho vypletu a kotuca, vyrazne tazsie a hlavne na naboji zazdneho odpruzenia. Plus, vraj je to citit, ten odpor v prevodoch. Ale asi hlavne cena, ale tak ako so vsetkym, nikdy som nemal moznost to nejaky cas vozit, aby som sa presvedcil, ze to za to stoji. Davat dalsi min. polkila na uz tak 16kg bajk
Najradsej by som mal prevodovku niekde v stredovom zlozeni, vzadu len malicky napinak retaze + jeden pastorok, v exponovanych miestach kryte (inak toto by strasne pomohlo pre 1prevodnikove veci, dopredu kryt) a miesto pre moznost nainstalovania baterie ala contador
Inak nie raz som uz premyslal nad tym, dat 1x10, ci 1x11, polkila skoro dole je pre mna zaujimava vec, ale to, ze nemusim saskovat s prehadzovanim maly/stredny, kedze tento rok prevazne jazdim na tazkom AM/EN bajku, tak inak vnimam veci
Btw teraz som si spomenul - som cital par ludi ktori spominali dalsiu moznost - nosit dvojplacku s NW pilami bez presmykovaca a prehadzovat retaz 1-2x za den rucne
ved ok,ale stale sme pri jednoprevodniku.a rockring tam netreba,naraznik vyzera lepsie. pre mna je rockring jednaz najvacsich ohavnosti na biku.
dvojprevodnik s presmykom ma vzdy moznost zhodit retaz. na iscg mam aj ja,teraz horne voditko,pred tym som mal kladku.
a to som vzdy chcel povedat,ze ked viem,ze mi retaz nespadne,je to velmi oslobodzujuci pocit,hlavne vo velkej rychlosti vo velmi rozbitom terene.
btw,2 tyzdne som v podstate presedel a prelezal,trochu to malo vplyv na vykonnost,dnes teda by som bral aj lahsie prevody ako 32/42,aspon ma to prinutilo ist rychlejsie ako krokom.
resurection : tak ohavne to je
a to by som chcel povedať, že mne by jednoplacka stačila, ťažké prevody nepotrebujem ... 38/11 mi je v podstate na okrasu a na ten jeden dva maratóny čo za rok idem .. a odstupňovanie je mi srdečne ukradnuté .... ja stých 20 prevodov jazdím možno 6-7 v reále, ak to trochu preženiem
no ziadna samozrejme:) myslim, ze vyhody jednoprevodnika uz tu boli spomenute.
Btw, existuje jeden velky a zasadny, priam brutalny rozdiel /pri rovnakom prevodovom pomere/ kedy vobec nie je jedno, ci mas vpredu maly, stredny alebo velky prevodnik. A medzi tym velkym a malym /22 vs 38 napr./ je ohromny rozdiel. Rozdiel medzi jazditelnym a nejazditelnym. Schvalne, kto na to pride