Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
a zrazu rozdiel v troch zuboch je príliš veľký .
Jazdím 3*10,29 ht a som plne spokojný, nemám silné nohy a všetko na ňom nevyslapem (24*36), ale to už nie je chyba pohonu, dôležité ale je, že kilometre na ňom idú jedna báseň.
Keby mám možnosť výberu, idem do 3*9,z dôvodu väčšej výdrže komponentov, žiaľ, táto možnosť v podobe sady slx,xt nie je...
Skusal som aj lanko dosponovat ale tiez nepomaha nechce ho z toho 12 na 11 prehodit, ak som uz dosponoval o viac otacok tak to cuka na strednych prevodoch.. Myslim si ci niesu spodne dva opotrebene? Daju sa vymenit? Opticky som pozrel a zuby nevyzeraju byt vyosene, vyzera to byt ok ako na novej. Dik za radu
napr. tu: https://www.cycology.cz/pastorek-shimano-pro-kazetu-cs-m7100-m8100-ruzne-varianty-p1217157/?vid=1217155&gclid=CjwKCAjwtdeFBhBAEiwAKOIy53yh0delrRXoE12fk3B7L098dKpYRhF5ZaSZyiH4vdQjaNbt_XOhMhoCY7cQAvD_BwE
Y1X498020 - 10&12T
Y0GX14000 - 14T
Y0GX16000 - 16T
Y0GX14000 - 18T
S dostupnostou to ale nevidim ruzovo.
Mám SRAM 1x11 NX, kazeta je 10-42t chcem vymenit 30T za 32T prip. za 34T ,moja otazka znie ci to bude fungovat a aký to bude mat vplyv na ostatne prevodove komponenty ? Budem vďačný za každy nazor.
Mám SRAM 1x11 NX, kazeta je 10-42t chcem vymenit 30T za 32T prip. za 34T ,moja otazka znie ci to bude fungovat a aký to bude mat vplyv na ostatne prevodove komponenty ? Budem vďačný za každy nazor.
Ja som mal na scrolle nx 1x11 a v serii som mal v predu 32T. Zalezi o kolko chces byt rychlejsi na rovine a o kolko moc sa chces namakat v stupaniach. Inak ked zmenis predny prevodnik tak akurat bude potreba predlzit retaz. Ak zvacsis o 2 zuby mozno bude stacit doladit B skrutku na zadnej prehadzovacke. Inak si mozes vyhladat nejaky bike gear calculator kde si naklikas prevody ake mas a ake chces a vypocita ti to rychlosti a pod.
planujem objednat z garbaruku, nevie niekto ci to neviem najst aj tu v nejakom shope ? 36z verzia pre Shimano 12 .. este pockam chvilu pisal som sem predajcom na mtbikeri, Garbaruk maju v ponuke nejake veci tak uvidim, sanca tam je.. inak to cele s dovozom a nejakym poplatkom vychadza 75€ur co je teda barsk kolko, ale ked nieje ina moznost na moje kluky tak asi na vyber mat nebudem.
Porovnanie s GX eaglom? no, ja som tam mal 3 roky zjazdeneho GX orla s tretou kazetou a sa to neda porovnat. mozno je to len hajp z novej veci, ale na najvyssom pastroku som nepocul ziadny neziaduci zvuk, ziadne rapkanie, proste cvak a iny prevod a parada. s Nx? to je ako porovnavat nase cesty s tymi rakuskymi.
Oproti eagle kazete je advent kazeta opticky opoznanie mensia na pluskovom 29 - ale to je iba kozmetika.
ps1: velka vdaka chalanom z bajk kliniku z pezinka, su to svati muzi, ja keby mam sam (naozaj som to skusal) menit tu vnutornu kabelaz na mojom karbone tak skoncim v jasaku. Vnutorna kabelaz uz nikdy viac.
ps2: prestavam si robit srandu z Decathlonu, kedze microshift predavaju rebrandovany ako rockrider a tiez tie ich bajkerske kratasy su paradne.
A hlavna otazka. pojde to aj na druhy bajk? Urcite! dneska objednavam. Za tie prachy neni co riesit.
2. ak mas krivu patku tak ju daj zrovnat ... to nie je nijak narocna operacia ...
Alebo vyrovnaj patku. Malo by to ist aj za studena.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/rovnace/super-b-tb1946-rovnac-patky-prehadzovacky-37850.html