Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
To je excel. Realne to budem moct zhodnotit az ked pride bajk.
Povodne som 1x11 nechcel. Ale ked uz raz je na bajku, nebudem to cele vymienat, a cim viac som nad tym rozmyslal, tym viacej sa mi to zacalo pacit. Ten rozsah podla cisiel fakt nevyzera nijak obmedzujuci pre mna.
Edit: 38/13 je 2,92 - tj lahsi prevod ako s 30/10, takze tych tvojich 30 km/h to zvladne bez najmensich problemov
Ale podstatna je ina vec - a to ze tych 30 km/h s 30/10 vpohode uslapes, pretoze to je tak tazky prevod, ako 40/13.
Ved je to jednoducha matematika - pomer dvoch cisiel. Zda sa mi ze vacsina ludi nerozumie tym prevodom a vztahom a boji sa len poctu zubov/koliesok. Pritom je to uplne jednoduche porovnanie z ktoreho mi vyslo ze prechodom z 3x10 na 1x11 (s 30z vpredu) vpodstate o nic nepridem - len o 2 najtazsie prevody ktore aj tak vyuzivam len minimalne.
Alebo mi nieco uslo a mylim sa ?
A 30/42 je presne v polovici medzi mojimi terajsimi najlahsimi prevodmi 24/36 a 24/32, takze to v MK nemoze byt ziaden problem aj pre taku lemru ako som ja.
24/36 = 0,67
30/42 = 0,71
24/32 = 0,75
Vsetko ostatne co som jazdil vyjdem aj na 24/32 a to vazne nemam absolutne kondicku ani silu, do kopcov ma vsetci predbiehaju a pod.
Az sa divim ze sa niekto zastava 24/36 lebo sa mi doteraz zdalo, ze ten prevod nikto v MK nepouziva a vsetci stupaju minimalne 6-7 km/h.
katko: dnes som vo vetre uzivil 44/12 a to bol len lahke vybehnutie... naspat to bolo horsie
..len mi to proste nejde do hlavy, lebo ja stretavam v MK len dupacov co vsetko slapu hore na 32z pile a ja si pripadam jak dochodca na 24z. Za cely rok som tusim 2x niekoho obiehal pri slapani do kopca. Nejakych prefajcenych 50tnikov
A tu sa zrazu dozvedam ze vsetci jazdia na najlahsich prevodoch