mato no dnes som to skontroloval kluky su na fest dotiahnute ale pili sa hybu stale. Nieje tam nejaky zubok co drzi pili ku kluke? Ak by ten bol vydraty alebo nieco podobne
Neviem aké máš kľuky. Na prvých horských som mal prevodníky lisované a tie sa tiež časom mierne v nitoch hýbali, ale na funkčnosť to vplyv nemalo. Podobne mi to robili staršie XT brzdové kotúče (typové čísla si nepamätám). Paradoxne obyčajnejšie SM-RT62 a SM-RT53 (ktoré som zohnal ako najlacnejšie) to nerobia Ale to je už mimo témy.
vysvetlim lepsie. Asi ma trochu nechapete alebo ja trochu nechapem vas neviem
ked drzim kluku kde su pili a druhou rukou chytim pili a zacnem snimi drmat hore a dolu. Pili sa hybu ale kluka nie. A pili sa hybu v celku nie samostatne po jednej. A hybe sa to tam dolu kde je napriklad stvorhran alebo zapusdrene lozisko len to je pred nim. Kluky som skusal dotiahnut no ani som ich nedotiahol ani nepovolil takze som neskusal nic dalej. Pili si hybu tak ci tak. Je tam vola asi pol centimetra co si myslim ze je dost.
sundáš kliky, podíváš se jestli to jde někde nějak dotáhnout jde - dotáhneš
sundáš kliky, podíváš se jestli to jde někde nějak dotáhnout nejde - jdeš a koupíš nové kliky
v tom pžípadě platí tohle:
sundáš kliky, podíváš se jestli to jde někde nějak dotáhnout nejde - jdeš a koupíš nové kliky
Tipujem, že sa povolil lisovaný spoj dural pavúk+plechové prevodníky. Stáva sa to pri lacákoch a ako už niekto vyššie spomenul riešenie je hodiť celé kluky do koša. Ak budeš kupovať také isté tak cena cca 12€ ak chceš o niečo lepšie tak kúp Acera alebo Alivio za cca 20-30€. Pri tých drahších sa ti ale môže stať, že sa ti zmení reťazová linka /hĺbka štvorhranu voči najmenšiemu prevodníku sa zmení/ a v tom prípade budeš potrebovať ešte zakúpiť nový zapuzdrený stred vhodnej veľkosti.
dobre takze z tvojej odpovede som vycital, ze sa mi to ani neoplati zhadzovat a riesit nejaky problem s dotahovanim kedze sa to dotiahnut neda. Pojdem kupit take iste kluky ako som mal teraz a po zime budem riesit nieco kvalitnejsie. Dakujem
ano budem. Ale uz budu pouzivane nejake kilometre takze mi ich az tak luto nebude. Udrzbu robim pravidelne. Co sa tyka vydlice mazem ju silikonovym olejom a tak isto aj retaz. Retaz mazem kefkou a olej davam len do spojov kedze inde ucinok nema. Ked namazem prebytocny olej utriem handrou. Zadne ozubene koleso vyzera ako nove. O bike sa staram ako najlepsie viem. Je to moj kazdodeny dopravny prostriedok takze musi byt stale plne funkcny.
vyzerajú fajn.
v pondelok mi moje staré kľuky zreklamujú a namontujú tam také isté. takže moc si nenavyberám. ak sa pokazia aj tieto kúpim tie, čo si odporučil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na dotiahnutie slúžia napr:
http://www.bikeservis.com/kluc-matice-prevodnika-1435-p-621.html
http://www.kupkolo.cz/klic-na-prevodniky-shimano-tl-fc21_z3963/
a z druhej strany 5 imbus (Campagnolo, Shimano) prípadne 4 imbus (Gebhardt).
ked drzim kluku kde su pili a druhou rukou chytim pili a zacnem snimi drmat hore a dolu. Pili sa hybu ale kluka nie. A pili sa hybu v celku nie samostatne po jednej. A hybe sa to tam dolu kde je napriklad stvorhran alebo zapusdrene lozisko len to je pred nim. Kluky som skusal dotiahnut no ani som ich nedotiahol ani nepovolil takze som neskusal nic dalej. Pili si hybu tak ci tak. Je tam vola asi pol centimetra co si myslim ze je dost.
tam kde je ten cerveny valec ci co to je. No a nad nim kusocek je uchytenie pil. A tam sa mi to hybe.
pokud ty Rotory tak je povolený pavouk, na dotažení je potřeba spešl klíč
P.S. Netreba sa zimy báť pokiaľ budeš riešiť údržbu.
najlepšie kľuky s pomerom cena/kvalita/výdrž.
savings Shimano Deore FC-M590 prevodník, 32T, 3x9
9,79 € savings
MOC 15,99 €v pondelok mi moje staré kľuky zreklamujú a namontujú tam také isté. takže moc si nenavyberám. ak sa pokazia aj tieto kúpim tie, čo si odporučil.