Ahojte, minulý rok som menil radenie, staré asi 5 ročné. okrem iného aj prehadzovač. Dal som RD-M772-SGS, minulý týždeň som ho namotal do kolesa. Takže som musel kúpiť nový. Dnes som kúpil RD-M771-GS a všimol som si to až doma. Neviem o tom veľa, takže by som chcel poradiť aké rozdiely sú medzi nimi. Viem že 772 je novší typ ako 771 (rozdiely okrem konštrukcie nepoznám)
a SGS je dlhé rameno(tiež neviem, aký je rozdiel medzi dlhým a krátkym ramenom). ešte co znamená to shadow? Ďakujem
772 je v prevedeni shadow, to znamena ze konstrukcia je viac schovana pod ramom, okrem ineho je pouzita aj pevnejsia pruzina takze pri otrasoch az tak nebucha do zadnej stavby
rozdiel medzi SGS a GS je v dlzke ramienka a tym padom aj v rozsahu pouzitia prevodou, a kopec dalsich rozdielov ako nizsie riziko zachytenia ramienka o prekazku alebo to ze retaz je viac napinana a nedochadza az tak casto ku kontaktu retaze a zadnej stavby (v prospech GS ramienka)
zdravim, prave idem riesit vymenu prehadzovacky, a tiez ma zaujima dlzka ramena , vzadu mam 11-32 a vpredu 44-22..bude mi stacit stredne rameno..pocas jazdy sa snazim nekrizovat..co vy nato? mimochodom riesil som aj aku , bol som rozhodnuty pre sram x9 , kedze je vraj na tom lepsie s pevnostou a neklepe o ram, no vraj uz aj to jedno z poslednych xt so shadow je na tom dobre, je to tak? - http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_38&products_id=102535
Takze pred zjazdom napr sa to zamkne a ked xces znovu prehadzovat to musis odomknut?..aj tak sa robi asi iba na 10 kolo nie?....cize spat k mojmu predchadzajucemu prispevku ....ale ajtak dik:)
zdravim, prave idem riesit vymenu prehadzovacky, a tiez ma zaujima dlzka ramena , vzadu mam 11-32 a vpredu 44-22..bude mi stacit stredne rameno..pocas jazdy sa snazim nekrizovat..co vy nato? mimochodom riesil som aj aku , bol som rozhodnuty pre sram x9 , kedze je vraj na tom lepsie s pevnostou a neklepe o ram, no vraj uz aj to jedno z poslednych xt so shadow je na tom dobre, je to tak? - http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?cPath=22_38&products_id=102535
dakujem za kazdu odpoved
urcite klasiku XT shadow GS.. ide aj na 34ku kazetu.. a nebucha o ram+ ma silnejsiu pruzinu.... idealne pre teba
jazdim ju uz 4r
Dakujem sico kusok OT, ale este by ma zaujimalo ci sa oplati priplatit za radenie XT , alebo staci SLX..nemyslim material, ja moc gramy nenahanam:) skor kvalita a pocit z radenia? ...viem, ze asi tu niekde ta tema je, ale vsetko vyse 2 roky stare, preto ma zaujimaju vase nazory na posledne modely radenia SLX a XT - 9kolo samozrejme..dakujem
jazdim XT krasne presne ked to mas dobre naladene.... SLX ma jemne dlhsi chod pri radeni... ale je to skoro to iste:) ale zakladom je radenie nie prehadzovacka....vzdy je lepsie mat to radenie kvalitne , rovnako ti pojde ci mas vzadu salter deore alebo XTR
XT má hliníkové páčky. Neviem, či je to výhoda, ale páči sa mi to. I keď v mojom prípade asi skôr zavážilo to, že XT radenie bolo v rámci nejakej akcie lacnejšie ako SLX.
zdravim, tak nakoniec som si zaobstaral to XT GS cize stredne ramienko, a mam jednu otazocku..namontoval som ho a ked mam bike odstaveny cize v predu a v zadu mam na najmensich prevodoch, tak mi retaz jemne visi, ked som odobral jeden clanok z retaze ( teda ten par-minimum co sa da odobrat) retaz je uz napnuta...nemam to este otestovane v praxi preto sa pytam ci ma ta retaz na tychto prevodoch byt napnuta alebo ma jemne visiet,kedze by sa aj tak nemalo krizovat a navyse som cital tusim ze v shimano navodoch,ze pri GS ramienku moze nastat ze na tychto prevodoch bude retaz volna...dalej som uz moc nechapal lebo ten navod bol dost odveci..cize neviem ci to mam nechat skratene alebo tam naspet dat tie clanky....cize este raz to zhrniem, predtym jemne visela ,prehadzovacka bola v takej polohe akoby bola odmontovana,cize uplne nenapnuta,akoby lezala na stole, ked som odobral minimum clankov jemne sa retaz napla uz nevisi, j prehadzovacka sa trochu napla , nie moc, minimalne....dik za kazdu odpoved bike je mimochodom full ( cube ams 100) ...nejake pnutie retaze pocas pruzenia som nezaznamenal, ale je pravda,ze som sa na to nesustredil....
Reťaz má byť napnutá na všetkých prevodoch, ktoré jazdíš, ak prasíš malá/malá tak aj na tom. Jeden článok hore dole, osobne by som ho neodoberal, ale ani nepridával nazad, keď už si ho dal dolu (kvôli možnému oslabeniu). Len si ešte skontroluj, ako to vyzerá pri prevode veľká/veľká, ten sa na rozdiel od malá/malá občas podarí zaradiť.
no pri zaradeni velka velka, je prehadzovac riadne vystrety, myslim, ze je v takej polohe ktora mu uz neprospieva, prakticky mi to nevadi lebo podla svojej jazdy viem,ze sa na taky prevod dostanem malokedy, dost si to sledujem a snazim sa nekrizovat, takisto sa nedostanem na mala/mala...cize aj pri tej volnejsiej by som zajazdil aj pri tej napnutej, ide mi len o to ako to ma byt spravne, lebo ma zmiatli tie navody od shimana ktore som videl a z ktorych som nevysiel...
Správne je tak, aby bola reťaz napnutá na všetkých prevodoch, ktoré používaš, ostatné nie je dôležité. Osobne nechávam reťaz skôr dlhšiu, kvôli prípadnej oprave a menšiemu namáhaniu pružín. Viď post596750.html#p596750
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
rozdiel medzi SGS a GS je v dlzke ramienka a tym padom aj v rozsahu pouzitia prevodou, a kopec dalsich rozdielov ako nizsie riziko zachytenia ramienka o prekazku alebo to ze retaz je viac napinana a nedochadza az tak casto ku kontaktu retaze a zadnej stavby (v prospech GS ramienka)
GS kludne znesie 34ku kazetu, jazdim to tak teraz
Ak by si však hodil 44 - 32(34) tak určite nezoberú.
dakujem za kazdu odpoved
napr. http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-prehadzovacka-shimano-deore-xt-rd-m786-shadow-plus-sgs-cierna/4563
-15% Shimano XT RD-M786-SGS prehadzovačka, 10-kolo, Shadow RD+, OEM
93,99 € -15%
MOC 111 €dakujem za kazdu odpoved
urcite klasiku XT shadow GS.. ide aj na 34ku kazetu.. a nebucha o ram+ ma silnejsiu pruzinu.... idealne pre teba
jazdim ju uz 4r
SRAM rEAR DERAILLEUR HANGER BOLT KIT X0/X9 TYPE 2 / 2011 X0/X9 10 SPEED
22,99 €
MOC 29,99 €