Zdravim, neviete mi poradit co moze byt za problem ked na 8 speedovom prevode ked zaberem na prevode 7 tak mi trha pedalmi najprv som si myslel ze moze byt problem v krivej zadnej prehadzovacke ale ked som ju zmenil tak nepomoholo... dakujem
Ahojte, ja mám takýto problém na prevodníku, / pozri link/. Kazeta by mala byť v nedávnom čase menená a po výmene reťaze začalo robiť toto, akoby ju neskoro púšťalo zo zubov a vzniká takéto trhanie a divne pazvuky. Je prevodník K.O. alebo môže byť zlá reťaz, je to sram PC1110. Dikes https://www.youtube.com/shorts/niXTlyfneWM
Vďaka. no neviem aké vymačkanie, tak posielam par fotiek, ak sa to dá z nich zistiť. ešte sa chcem opýtať, akým kľúčom, či nástrojom povolím tu maticu čo ho drži, viď foto. Dik
Na pohľad vyťahane nevyzerá, ale podľa videa to je jasné. Môžeš opatrne skúsiť pár km, či si náhodou nesadne, ale keď sa moc namotá, tak vie poškrabať rám, takže na vlastné zváženie
Tool potrebuješ takýto - môžeš si pozrieť nejaký iný shop, toto je len pre inšpiráciu
Ahojte, po výmene reťaze mi na najmenšom a aj najväčšom pastorku (Shimano 12s) preskakuje reťaz pri zaťaží. Je to podľa Vás zničená kazeta/neskorá výmena retaze? Nemám ešte skúsenosť z výmenou kazety, preto neviem celkom posúdiť kedy je zodrata. Ale na pohľad sa mi ten najmenší pastorok nezdá byť v až takom stave aby to preskakovalo... https://drive.google.com/file/d/1d2u28y_9ioeIgZudobtf3YC0TsfS9dAD/view?usp=drivesdk
Foto som nepozrel. Je to ale stale to iste. Vymenis retaz a ta si "musi sadnut". Nejakych 50-200km, podla toho ako jazdis. Ak mas kazetu zoslahanu viac a stale striela tak ti retaz nesadla a mozes menit kazetu alebo jednotlive pastorky kazety ak sa da. Bezne retaz preskakuje na najmensich pastorkoch, tie sa zoslahaju viac tym ze su mensie, retaz ma vacsi ohyb a retaz drzi menej zubov. Ze ti to preskakuje i na najvacsom pastorku je zvlastne, stat sa to moze ale castejsie je dovod iny, napriklad zle nahodena retaz v prehadzovacke, naopak nahodena retaz alebo rozladene radenie. Moze to byt i zoslahany prevodnik ale tam sa skor robia haciky co tahaju retaz za miesto kedy retaz opusta prevodnik a to by si si vsimol. Skus si to este skontrolovat.
Tie pastorky su v hajzli. Predpokladam ze si ich jazdil bud najcastejsie alebo si dost natiahol interval predoslej retaze. Ak sa daju vymenit a oplati sa to tak vymen tie skakajuce. Ak nie tak len nova kazeta.
Mne toto preskakovanie, alebo neviem presne ako to nazvať robí teraz po výmene kazety (12s XT) a reťaze. Robí mi to na kazete neviem identifikovať presne na ktorom pastorku, ale zdá sa mi, že čím ďalej tým na viacerých. Je to pri záťaži s hlasným puknutím. Kazetu aj reťaz som menil v servise, tak snáď je to dobre nahodené. Od výmeny mám zhruba 100 km, mám vyčkať kým si to nesadne, alebo je treba s tým niečo robiť?
Retaz preskakuje ked nesedi s ozubenim. Bud je dlhsia/vytahanejsia retaz alebo vymletejsie ozubenie. Ak mas vymenenu retaz aj kazetu tak ti retaz na kazete nema od nova preco preskakovat. To preskocenie je ked sa retaz po obvode pastorku posunie aspon o jeden zub vedla. Moze ti to skakat na prevodnikoch ak nemas narrow wide. Teoreticky sa moze rychlejsie vytahat retaz na zoslahanom prevodniku ale na 100km pochybujem ze sa to vytaha tak ze to zacne preskakovat na kazete. Alebo nemas vymenenu retaz ci kazetu. Alebo ti nepreskakuje retaz - mozes to mat zle nastavene a chce to radit ked nema. Mozu ti to robit zapadky na orechu ktore niekedy nezapadnu, atd.
Tak skusim blizsie opisat, mozno to preskakovanie nie je. Problem nastava tesne po preradeni, mam pocit, ze prehadzovacka zaradi dobre, ale asi po takom druhom alebo tretom zasliapnuti po preradeni mi vzadu nieco hlasne pukne a citim mierne trhnutie v nohach, preto som si myslel, ze problem je styk retaze s kazetou. Ked dalej pokracujem v slapani na tom istom prevode uz je to ok. A idem na to vylucovacim sposobom. Retaz aj kazeta urcite vymenena je, sam som nove doniesol do servisu, pretoze som chcel vymenit na biku povodnu kazetu (CTM CS12) za novu XT, retaz tiez XT. Stara retaz tiez este nebola velmi vytahana nemala ani 0,75 ale pre istotu som uz isiel na novu, prevodnik bol v poriadku. Ostavaju moznosti ci je retaz spravnej dlzky a dobre otocena, ale taketo chyby by snad v servise nespravili. Ostava mi potom moznost toho zleho zapadania na orechu, co si spominal, ale to si sam neviem skontrolovat.
aký maš naboj? už si to cistil rozoberal? daj foto... stavím sa že su zapadky zasrate bordelom a suche a občas to nezapadne na prvý pokus dobre.. alebo je tam už niečo aj rozomlete
ak ti aj trhne klukami tak je to jasne že orech, sam to nerozoberaj ,lebo sa vysype milion malých guličiek a dohromady to nedáš.. možes urobiť taký pokus
vytiahni koleso a polož na zem kazetou hore. tam kde sa kazeta otáča na naboji ten spoj a nastiekaj do neho WDčko a zároven to kazetou aby vsiaklo do orecha.. počuvaj zvuk zapadiek.. ak sa zmenil zvuk olej prešiel na spravne miesto a bude vytekaž za kazetou okolo tesnenia, pozeraj akej je farby.. nechaj pôsobiť, urob ešte raz a potom to nahod na ram a chod sa previesť.. čo to urobí daj vedieť, PS dj bacha aby si nezamastil kotúč. bud ho dobre zabal alebo ho domontuj pri striekaní!
ok, dik za radu, asi to vidim na dalsiu navstevu servisu. Este otazka, v pripade, ze by to bol orech alebo nieco s nabojom, nerobilo by to počas jazdy v nejakych intervaloch opakovane? Lebo u mna je to (zatial) len bezprostredne po niektorom preradeni, potom uz je klud. Cize myslel som si, ze to len retaz nedosadne do pastorku spravne a silnejsim pritlacenim do pedalov ju tak akoby nasilu zatlacim a vyda to pri tom ten zvuk puknutia a mierneho trhnutia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.youtube.com/shorts/niXTlyfneWM
Tool potrebuješ takýto - môžeš si pozrieť nejaký iný shop, toto je len pre inšpiráciu
https://www.tradeinn.com/bikeinn/nl/fsa-extractor-modular-cranks/137172313/p
https://drive.google.com/file/d/1d2u28y_9ioeIgZudobtf3YC0TsfS9dAD/view?usp=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1d6mQPUiFJIvPgywkSiEkO1u40dsAp6ds/view?usp=drivesdk
vytiahni koleso a polož na zem kazetou hore. tam kde sa kazeta otáča na naboji ten spoj a nastiekaj do neho WDčko a zároven to kazetou aby vsiaklo do orecha.. počuvaj zvuk zapadiek.. ak sa zmenil zvuk olej prešiel na spravne miesto a bude vytekaž za kazetou okolo tesnenia, pozeraj akej je farby.. nechaj pôsobiť, urob ešte raz a potom to nahod na ram a chod sa previesť.. čo to urobí daj vedieť, PS dj bacha aby si nezamastil kotúč. bud ho dobre zabal alebo ho domontuj pri striekaní!