dikk
celkom vazne uvazujem nad kupou tohoto ramu 17" a xcem dat do neho marczocchi MXC AIR 2002 100vku. A teraz neviem ci nenarazim na podobny problem
thanx
takze som to zmontoval bez podlozky a na ram som dal 3 vrstvy karbonovej samolepky... uz som stihol aj 3x padnut a je to uplne v poriadku - koleckoi lockoutu je otlacene na samolepke... bal som sa uplne zbytocne ze mozem nieco poskodit a ak poskodim aspon kupim neieco lepsie
ked das podlozku pod hlavovu trubku moze sa ti to casom vysekat lebo tam bude preruseny material a vznikne tam pohyb miska hlavoveho zlozenia bude namahama je zasunuta len na polovicu a vznika tam velka paka a moze sa stat ze sa ti to vylomi
ja by som to riesil vyrobou vyssieho sedla hlavoveho zlozenia na vidle tam to bude vsetko z jedneho kusa
Kubánsky revolucionár to napísal úplne presne-bude tam veľká páka a tá podložka tam bude na dve veci-myslím že to časom odserie rám.
ked das podlozku pod hlavovu trubku moze sa ti to casom vysekat lebo tam bude preruseny material a vznikne tam pohyb miska hlavoveho zlozenia bude namahama je zasunuta len na polovicu a vznika tam velka paka a moze sa stat ze sa ti to vylomi
ja by som to riesil vyrobou vyssieho sedla hlavoveho zlozenia na vidle tam to bude vsetko z jedneho kusa
ja len ze to vyzera ze on je rozhodnuty to sparvit posvojom (podozka) uz od pociatku bez ohladu na to co mu kto povie (tak sa mi to aspon javi)
nchcel som vyzniet prilis "temperamentne", len sa mi zda ze je to zdlhave a furt o tom istom...
kazdopadne fakt som zvedavy ako to bude s tou podlozkou...
Mam obavu, že pri tom integrovanom hlavovom zložení ti to nebude držať, predsa len tých 7,15 mm v ráme nie je pre srandu a napadlo ma k tomu rámu, je to tým, že to spevnenie pri hlavovom je tvarované hydroformingom, čiže o dosť hrubšie a preto to takto dopadlo. Staršie modely to nemali.
takze to zopakujem este raz, povodna original miska hl. ulozenia bola zasunuta v rame 3,4 mm. Kupil som druhe kvalitnejsie hl. ulozenie a teraz mam tu misku zasunutu v rame 7,15 mm lebo je vyssia... potrebujem ziskat 3,65 mm - spravim to pomocou tej podlozky. Takze ked ju dam na misku ktoru mam teraz v rame a nasadim to naspat, bude miska zasunuta 3,5 mm - takisto ako originalna miska dodana k ramu... z toho mi vypliva ze by nemal byt ziadny problem nakolko podlozka bude vyrobena uplne presne nebude tam ziadna vola.
Myslim ze mozme tuto temu uzavriet, podlozku mi uz kamarat dal vyrobit... potom napisem ako to funguje... dikk vsetkym za odpovede
Teda ta podlozka bude plnit kvazi funkciu predlzenia spodneho konca ramovej trubky...
Mohol by si este napisat aj typ toho hl. zlozenia. Chcel by som si to omrknut na nete ako to presne vyzera. Dik
teraz mam aj tak iny problem, nemozem nadstavit prevody (vsetko deore LX) stale mi to vydava divne zvuky a spravne neprehadzuje... ale to uz je do inej temy, alebo skor do servisu
mam este jeden bike tiez ram author ale Basic a tam mam vidlu RS J3 s poplockom a tam to je tiez v pohode
neviem v com by mohla byt chyba
No aj tak by som to urcite kontroloval po kazdej narocnejsej jazde terenom... aspon zo zaciatku. Nie je material ako material. Tiez si dost dobre neviem predstavit kam mas na mysli dat tu podlozku.
toto forum je tu presne na to, aby sa tu riesili taketo technicke veci...
ku cti mu patri, ze kazdy svoj krok konzultuje s inymi ludmi a ze si necha poradit, a neriesi to ako ini bajkeri, ktorych nieco napadne a hned to tak spravia. Je to dost osemetnaa zalezitost pri ktorej si moze poskodit raaam alebo aj vidlicu...takze jeho obavy a detailne rozpisovanie jednotlivych krokov su uplne na mieste.
a som raad, ze sa tu po dlhom case riesi nieco novee, co tu este nebolo.
nic v zolm
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05