zdravim vas. Bicykel sa mi vratil asi pred mesiacom zo servisu. Od vtedy sa vsetko nejako kazi. Tento krat je to prehadzovacka. Retaz strkoce, stabarcuje. Nerozumiem co to moze byt. Ci je prehadzovacka uz opotrebovana ci co. Ked prejdem po hrbe riadny rachot. Ako keby buchalo zelezo o zelezo. A ked prejdem po väcsom hrbe retaz spadne zo spodneho koliecka co je na prehadzovacke. Prehadzovacka je nastavena tak, ako ma byt. Tak nerozumiem co stym moze byt.
dobre. Hned zajtra to urobim. Len viac ma trapi ta prehadzovacka. Doteraz nic nebuchotalo nestabarcovalo ani nic podobne. Vsetko slo hladko a potichu. Ked taham tak ako keby v retazi bol strk, piesok alebo co. Ale retaz som odmastil vycistil a znovu namazal pred dvoma dnami. Takze nic take tam byt nemoze. A jazdim len po cestach.
No chránič stavby a ťukanie o rám je jedna no v spojitosti s padanim z malého pastorka môže byť príčina nedostatočné napnutie reťaze čo je buď spôsobené dlhou reťazou ( menili v servise reťaz ?) alebo unavenou pružinou na prehadzovačke (tu je nutné vymeniť celú prehadzovačku).
Takže postupoval by som nasledovne.... skontroluj napnutie reťaze pri zaradení malého pastorka. Reťaz musí byť napnutá nesmie visieť. Ak je málo napnutá v zadu na prehadzovačke je skrutka ktorou sa dá štelovať predpätie (skrutka čo sa opiera o uško rámu). Ak aj napriek úplnému zaskrutkovaniu skrutky bude reťaz voľná musíš ju rozlisovať a skrátiť o jedno očko.
Ak je unavená pružina tak budeš musieť meniť prehadzovačku ... koľko má bike rokov a koľko to má najazdené ? Ak nejazdíš zhadzuješ reťaz na najmenší prevodník aby si pružina odpočinula ?
tmax. Na prehadzovacke su dve koliecka. Retaz sa okolo nich kruti. Pravdepodobne su umele. Tak spodne koliecko zhadzuje retaz ked prejdem po väcsom hrbe. V servise mi menili kluku aj s prevodnikmi. Bicykel som si bol vyzdvihnut a prehadzovacka zadna bola totalne rozstelovana.
Masto retaz ma najazdene asi cca 1500km. Bicykel ma asi rok a pol a najazdene ma 9 000km. Este som si vsimol ze mam asi krivu zadnu osku. Moze to mat vpliv na prehadzovacku? A prehadzovacka zacne trosicku skakat ked idem rychlo. Na prednom prevodniku mam na vrchnom a v zadnu mam na najmensom pastorku. Idem asi 50km/h a prehadzovacka skace. A na bicykli jazdim kazdy den asi cca do 40km.
V prvom rade bude pravdepodobne vyťahaná reťaz, a v druhom tá oska.Rovnosť osky má dosť veľký vplyv na prehadzovanie.Nap. keď som mal ja staré koleso, stále sa mi ohla oska a vždy to robilo šarapatu.
neviem ci to bude retazou. Pretoze ked som si kupil bicykel retaz som vymenil po 6200km a aj pastorky som menil. A ta oska, to je nejaka draha zalezitost? Myslim osku na rychloupinak nie klasicku na matice.
pretoze by som zas cakal minimalne tyzden kym to urobia. Nemam tolko casu. Bicykel potrebujem kazdy den. Urobil som si to sam. Prehadzuje perfektne len asi budem musiet este vymenit osku ako mi poradil mato.
Ja som tie osky kupoval ako na bežiacom páse.Len čo som ju nasadil na koleso, prešiel zopár km a opäť bola ohnutá.
Chcel si napísať "preskákal".. však Tá oska vydrží veľa kilometrov, len nie skákanie.. Ani z obrubníku. Málokedy sa však ohne, väčšinou sa rovno zlomí, potom sa ohne rychloupinak a ked ho vytiahnes, zistis ze oska je hotova
Práve že nie, žiadne skákanie, akurát to zchádzanie z obrubníka.Ale za jeden deň sa mi zohla.Je pravdou, že sa mi nikdy nezlomila, iba sa hneď pri prvej jazde zohla a potom sa to už ukludnilo a nepokračovalo to.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto vysvetli, prosím. A čo ti v servise robili?
Takže postupoval by som nasledovne.... skontroluj napnutie reťaze pri zaradení malého pastorka. Reťaz musí byť napnutá nesmie visieť. Ak je málo napnutá v zadu na prehadzovačke je skrutka ktorou sa dá štelovať predpätie (skrutka čo sa opiera o uško rámu). Ak aj napriek úplnému zaskrutkovaniu skrutky bude reťaz voľná musíš ju rozlisovať a skrátiť o jedno očko.
Ak je unavená pružina tak budeš musieť meniť prehadzovačku ... koľko má bike rokov a koľko to má najazdené ? Ak nejazdíš zhadzuješ reťaz na najmenší prevodník aby si pružina odpočinula ?
Masto retaz ma najazdene asi cca 1500km. Bicykel ma asi rok a pol a najazdene ma 9 000km. Este som si vsimol ze mam asi krivu zadnu osku. Moze to mat vpliv na prehadzovacku? A prehadzovacka zacne trosicku skakat ked idem rychlo. Na prednom prevodniku mam na vrchnom a v zadnu mam na najmensom pastorku. Idem asi 50km/h a prehadzovacka skace. A na bicykli jazdim kazdy den asi cca do 40km.
prečo to teda tomu servisu nejdeš otrepať o hlavu?
Chcel si napísať "preskákal".. však